header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kunt u lenen met een universele levensverzekering?

Mar 20, 2023 12:41 AM ET

Universele levensverzekering heeft veel unieke voordelen ten opzichte van een traditionele termijnpolis. Naast een levenslange dekking hebben polishouders de flexibiliteit om hun overlijdensuitkering naar behoefte aan te passen, zodat de polispremies betaalbaar blijven.

Net als andere soorten levensverzekeringen met een permanent karakter heeft een universele levensverzekering ook een contante waardecomponent. Contante waarde is als een spaarrekening in de polis die u kunt gebruiken voor vele doeleinden.

Als u een van deze soorten polissen heeft of overweegt, dan kunt u zich afvragen: Kan ik lenen tegen mijn universele levensverzekering? Dit is alles wat u moet weten.

Is lenen tegen universal life toegestaan?

Ja, het is mogelijk om te lenen tegen een universal life verzekering. Voordat u dit kunt doen, moet de polis een minimale waarde hebben opgebouwd (het exacte aantal verschilt per aanbieder). Dit houdt in dat u de polis waarschijnlijk al enkele jaren heeft en er al diverse premies op heeft gestort.

Ook moet de polis in goede staat zijn. Dit betekent dat de betaalde premies up-to-date zijn en dat er geen andere openstaande leningen of claims op staan.

Waarvoor kan de contante waarde worden gebruikt?

De contante waardecomponent van een levensverzekering kan zeer lucratief zijn. Lenen tegen de contante waarde maakt van uw levensverzekering in feite een privébank waar geen kredietcontroles of acceptatie vereist zijn.

Financiële experts raden vaak aan de contante waarde van een permanente levensverzekering te gebruiken voor allerlei strategische financiële acties, zoals:

  • Het aflossen van hoogrentende schulden
  • Investeren in een inkomen opleverend activum (zoals een huurwoning)
  • Zetkapitaal om een nieuw bedrijf te starten

Wat nog beter is, is dat omdat lenen tegen de polis een lening is, het technisch gezien niet telt als inkomen en niet hoeft te worden gemeld aan de IRS. Dit alles terwijl het levensverzekeringsaspect van de polis volledig van kracht blijft, wat betekent dat je nog steeds volledige dekking hebt in geval van tragedie.

Wat als je de lening niet terugbetaalt?

Het is belangrijk te beseffen dat als u leent tegen de contante waarde van een universele levensverzekering, u deze uiteindelijk moet terugbetalen. Als u dat niet doet, wordt de lening als een opname gekarakteriseerd. Fiscaal gezien is dit heel belangrijk. In tegenstelling tot leningen worden opnames beschouwd als belastbaar inkomen. Daarom kan dit leiden tot een belastingaanslag die duizenden dollars aan de belastingdienst verschuldigd is.

Daarnaast wordt al het geld dat wordt geleend tegen een universele levensverzekering en niet wordt terugbetaald, in mindering gebracht op de overlijdensuitkering die aan uw begunstigden wordt uitbetaald. Stel bijvoorbeeld dat u een polis van $1 miljoen hebt en $250.000 van de contante waarde hebt geleend. Als u plotseling zou overlijden, zou dit uitstaande saldo worden afgetrokken van de overlijdensuitkering. Uw begunstigden zouden dan slechts $ 750.000 overhouden. Het is belangrijk om hierop te wijzen, omdat dit aanzienlijke financiële gevolgen kan hebben als uw nabestaanden verwachten dit geld te gebruiken als inkomensvervanging.

De bottom line

Het is zeker mogelijk om te lenen tegen de universele levensverzekering, maar u wilt er zeker van zijn dat het om de juiste redenen is. Over het algemeen gebruiken mensen deze strategie om andere financiële mogelijkheden na te streven, zoals de aankoop van een inkomen producerend activum of het starten van een nieuwe zakelijke onderneming.

Bedenk dat de contante waarde van de polis uiteindelijk moet worden terugbetaald. Zo niet, dan kan dit worden beschouwd als een belastbaar feit en de verwachte uitbetaling aan uw begunstigden verminderen.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire