header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waar is uw geld het veiligst tijdens een recessie?

Mar 20, 2023 12:30 AM ET

Met zoveel turbulentie in de economie over inflatie, renteverhogingen van de Federal Reserve en de oorlog in Oekraïne, is het geen wonder dat de meeste financiële experts een wereldwijde recessie in 2023 voorspellen. Als er een komt, wilt u nu stappen ondernemen om uw financiën goed te beschermen. Om dat te doen, zijn hier vijf plaatsen om uw geld veilig te stellen.

1) Contant geld

Het bewaren van uw geld in contanten heeft zeker niet dezelfde spanning en groeimogelijkheden als bij aandelen. Het biedt echter wel een belangrijk voordeel: U kunt uw hoofdsom niet verliezen. Dit kan ongelooflijk belangrijk zijn tijdens een recessie – zelfs als het doel alleen is om een bepaald bedrag van uw hoofdsom te beschermen.

Een ander prettig aspect van spaarrekeningen is dat sinds de Amerikaanse Federal Reserve in 2022 begon met het verhogen van de rente, banken weer fatsoenlijke rentes betalen. Vanaf 2023 is het vrij gemakkelijk om een gerenommeerde online spaarrekening te vinden die tussen de 3,5 en 4,0% rente betaalt, alleen maar om je geld te parkeren.

2) Series I-obligaties

Wat vroeger een van de meest genegeerde beleggingsinstrumenten was, is plotseling iets geworden dat iedereen wil bezitten: Een Series I obligatie. Dit zijn Amerikaanse spaarobligaties die geïndexeerd zijn voor inflatie en momenteel 6,89% opleveren.

Zelfs al wordt deze rente elke zes maanden opnieuw vastgesteld, kunnen beleggers erop wedden dat de inflatie hardnekkig zal zijn – vooral als de economie in een recessie terechtkomt. Hier kunt u vrijwel geen risico nemen en tegelijkertijd een behoorlijk rendement behalen.

3) Waardeaandelen

In de wereld van aandelenbeleggingen kunnen de meeste in een van de twee groepen worden verdeeld: groei- en waardeaandelen. Groeiaandelen nemen meer risico, terwijl waardeaandelen conservatiever zijn. Daarom is het veilig om aan te nemen dat groeiaandelen tijdens een recessie zwaarder getroffen zullen worden.

Op de koop toe produceren veel value stock-bedrijven basisproducten die mensen nodig zullen blijven hebben en gebruiken – zowel in goede als in slechte tijden. Hoewel ze niet immuun zijn voor de gevolgen van een recessie, zullen ze ongetwijfeld veerkrachtiger zijn dan bedrijven met groeiaandelen.

4) Dividend uitkerende aandelen

Wat aantrekkelijk is aan dividend uitkerende aandelen is dat het een volledig passieve manier is om geld te verdienen. Als u niets meer doet dan aandeelhouder zijn, stuurt het bedrijf u elke maand of elk kwartaal een cheque.

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het kiezen van uw eigen aandelen, kunt u in plaats daarvan kiezen uit tientallen hoogrentende ETF\’s (exchange-traded funds). Deze fondsen richten zich op bedrijven van hoge kwaliteit die aantrekkelijke dividendtarieven betalen en zorgen voor het best mogelijke rendement.

5) Levensverzekering

Het lijkt misschien vreemd om aan een levensverzekering te denken als instrument om je geld te beschermen tijdens een recessie. Maar als u begrijpt wat een levensverzekering is, zult u snel het voordeel ervan inzien tijdens deze periode.

Ook al kan een levensverzekering een overlijdensuitkering verstrekken aan uw dierbaren, een permanente levensverzekering heeft ook een contante waardecomponent. Dit is als een spaarrekening die mettertijd waarde kan accumuleren (zoals een beleggingsrekening).

Het kopen van een permanente levensverzekering geeft u een goede plek om bijdragen te storten en ze te zien rijpen. Tegen de tijd dat er weer een recessie komt, hebt u misschien al genoeg gespaard om tegen deze contante waarde te lenen en het geld voor elk gewenst doel te gebruiken.

De bottom line

U hoeft uw financiële ambities niet te laten verpesten door een recessie. Begin uw geld vandaag nog veilig te stellen door een deel op een spaarrekening met rente te zetten. Blijf een bescheiden rendement behalen door te beleggen in I-obligaties, waardepapieren en dividendaandelen. Vergeet bovendien niet de contante waarde van een permanente levensverzekering te benutten, zodat u deze kunt benutten voor toekomstige financiële mogelijkheden.

Bron: https://www.treasurydirect.gov/news/2022/release-11-02-rates/

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire