header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Comcast gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om bepaalde reclame-uitingen voor Xfinity Mobile te wijzigen of stop te zetten

Mar 21, 2023 12:16 PM ET

New York, NY – 16 maart 2023 – In een door AT & T Services, Inc. aanhangig gemaakte uitdaging, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Comcast Cable Communications Management, LLC:

  • Wijzig de claims dat haar Xfinity Mobile service de "snelste mobiele service" is;
  • Stop met haar "meest betrouwbare", "hoogst gerangschikte" en "beste netwerk" claims voor Xfinity Mobile; en
  • Maak duidelijk en opvallend bekend dat een Xfinity internetabonnement vereist is voor de mobiele service van Xfinity.

Comcast (onder de merknaam Xfinity Mobile) biedt cellulaire service die meelift op het mobiele netwerk van Verizon aan bestaande Xfinity thuisinternetklanten. Klanten van Xfinity Mobile kunnen diensten krijgen via het cellulaire netwerk van Verizon, maar kunnen ook verbinding maken via WiFi als zij zich binnen het bereik van hun Xfinity thuisinternet WiFi of een van de openbare WiFi-hotspots van Xfinity bevinden.

"Fastest Mobile Service" Claim

Met betrekking tot Comcast\’s "snelste mobiele service" claim, vond de NAD dat Xfinity Mobile de snelste gecombineerde WiFi- en cellulaire snelheden heeft, maar die snelheden zijn alleen beschikbaar binnen het WiFi-bereik van Xfinity.

Verder stelde de NAD vast dat de snelheidsclaim zonder voorbehoud de boodschap overbrengt dat het voordeel overal beschikbaar is waar consumenten hun mobiele dienst gebruiken, en dat consumenten daarom redelijkerwijs de boodschap kunnen opvatten dat zolang ze de mobiele dienst van Xfinity hebben – ongeacht of ze verbonden zijn met mobiele telefonie of WiFi – ze de geadverteerde snelste snelheden op het hele mobiele netwerk van Xfinity kunnen ervaren. De NAD heeft Comcast aanbevolen de materiele beperking bekend te maken dat een consument alleen op WiFi of in de WiFi footprint van Xfinity hogere snelheden kan ervaren.

NAD concludeerde dat de vermeldingen in de gewraakte reclame de consumenten onvoldoende informeren over de omstandigheden waaronder de bewering over de "snelste mobiele dienst" waar is en beval Comcast aan haar reclame te wijzigen om duidelijk en opvallend te vermelden dat haar "snelste mobiele dienst" gebaseerd is op gecombineerde WiFi- en cellulaire snelheden en dat de bewering alleen waar is binnen haar WiFi-footprint of wanneer zij verbonden is met WiFi.

"Most Reliable" Claims

NAD adviseerde Comcast haar "most reliable" en "highest ranked" claims te staken omdat het bewijs in het dossier niet goed paste bij de gewraakte claims.

NAD merkte op dat niets in haar besluit Comcast zou beletten om claims te doen over de betrouwbaarheid van haar WiFi-netwerk, zolang die claims worden ondersteund en niet de boodschap uitdragen dat die claims ook gelden voor haar cellulaire netwerk.

"Best Network"-claim

De "Best Network"-claim verschijnt op de webpagina van Comcast waar staat: "Kies uit de beste apparaten op het beste netwerk." Onder deze kop staat de zin: "Klaar om lid te worden van het eerste mobiele netwerk dat is ontworpen om u geld te besparen? Het begint hier."

NAD merkte op dat de "beste netwerk"-claim breed en ongenuanceerd is en omdat Comcast geen bewijs heeft geleverd ter ondersteuning van de reeks superioriteitsboodschappen die door haar "beste netwerk"-claim worden overgebracht, heeft NAD aanbevolen deze te staken.

Verplichting om Xfinity Internet aan te schaffen

NAD heeft ook overwogen of de reclame van Comcast de boodschap overbrengt dat consumenten de mobiele dienst van Xfinity kunnen aanschaffen ongeacht of zij Xfinity Internet-klanten zijn. Zoals NAD in eerdere zaken heeft opgemerkt, is het feit dat een mobiele dienst alleen kan worden gekocht als de consument ook een abonnement op een residentiele internetdienst heeft, een materiele beperking die moet worden bekendgemaakt.

NAD bepaalde dat de mededelingen in de gewraakte reclame onvoldoende waren en beval Comcast daarom aan duidelijk en opvallend te vermelden dat Xfinity Internet vereist is.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Comcast dat het "in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD omdat het van mening is dat de gewraakte reclame waarheidsgetrouwe boodschappen overbrengt over de unieke voordelen van de Xfinity Mobile-dienst, geleverd door de combinatie van twee netwerken." Verder uitte de adverteerder zijn bezorgdheid over het feit dat de beslissing van de NAD inconsistent is met eerdere zaken waarin soortgelijke claims werden behandeld en merkte hij op het niet eens te zijn met bepaalde conclusies van de NAD.

Het beroep tegen beslissingen van de NAD wordt ingesteld bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het beroepsorgaan voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs beslissingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire