header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division oordeelt dat Charter\’s "Most Reliable Internet" claim gegrond is; tegen de aanbeveling om andere claims te wijzigen of in te trekken wordt beroep aangetekend.

Mar 21, 2023 12:09 PM ET

New York, NY – 15 maart 2023 Naar aanleiding van een klacht van Frontier Communications Parent, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat Charter Communications, Inc. een redelijke basis heeft verschaft voor zijn "betrouwbaarste internetclaim". Frontier biedt particuliere internetdiensten aan via glasvezel en DSL-diensten via koperen telefoonlijnen. Charter biedt zijn residentiele internetdienst aan als Spectrum internet via een hybride glasvezelcoaxnetwerk.Frontier betwistte verschillende Spectrum-internetadvertenties en direct mailers waarin superioriteitsclaims, prestatieclaims en claims inzake geschiktheid voor de consument worden gemaakt. "Most Reliable Internet Claim" De NAD vond dat een boodschap van de Facebook-advertentie van Spectrum om "Switch to Spectrum internet for faster and more reliable internet" is dat het internet van Frontier minder betrouwbaar is dan dat van Charter. De NAD evalueerde de betekenis van betrouwbaarheid in de context van de gewraakte advertentie en concludeerde dat een consistente snelheid een voor de consument relevante manier is om betrouwbaarheid te meten. Op basis van de 80/80 Consistent Speed Metric van Spectrum die in het meest recente Measuring Broadband Report van de FCC van december 2021 werd gevonden, bepaalde de NAD dat Charter een redelijke basis bood voor zijn bewering "meest betrouwbare internet". De NAD heeft aanbevolen dat Charter voortaan duidelijk en opvallend de grondslag voor de bewering en de datum ervan bekendmaakt. Kwantitatieve snelheidsclaims Frontier betwistte verschillende uitdrukkelijke snelheidsclaims in de direct mailers van Charter, zoals:

  • "Ultrasnelle snelheden van 400 Mbps"
  • "Krijg de internetsnelheid die je nodig hebt met 100 Mbps"
  • "Snelle internet startsnelheden. Surfen, gamen, streamen en meer met 100 Mbps internet startsnelheden"
  • "Supersnelle betrouwbare snelheden van 200 Mbps om al uw apparaten van stroom te voorzien zonder dat er een datalimiet geldt"

De NAD was van mening dat uit de gegevens blijkt dat uploadsnelheden belangrijk zijn voor consumenten bij het kiezen van een ISP-provider en dat zowel de download- als de uploadsnelheid voor consumenten belangrijke overwegingen zijn bij de beslissing welke ISP zij willen gebruiken en welk serviceniveau zij willen kopen.Om deze redenen heeft de NAD aanbevolen dat Charter in zijn snelheidsclaims aangeeft of deze betrekking hebben op download- of uploadsnelheid. Vergelijkende claims De NAD concludeerde dat de claim "Meer snelheid. Meer kanalen. Get more with Spectrum" in de context geen vergelijkende claim is omdat er in de vier pagina\’s tellende mailer geen melding wordt gemaakt van andere aanbieders. NAD vond dat de boodschap is dat Spectrum 200 Mbps biedt, maar als je nog meer snelheid wilt, biedt Spectrum Spectrum Internet Gig aan:

  • "Spectrum internet is de best presterende internetprovider, levert meer snelheid, meer consistent"
  • "Take gaming to the max! Spectrum internet is Amerika\’s toonaangevende internet provider met ultra lage lags & ultra snelle snelheden"
  • "Spectrum verslaat de concurrentie hands down. Satelliet en andere providers komen niet in de buurt"
  • "Andere internet providers kunnen gewoon niet concurreren met Spectrum"
  • "Satelliet en andere providers kunnen gewoon niet concurreren"

Consumer Eligibility Claims Na onderzoek van vertrouwelijke informatie verstrekt door Charter, stelde de NAD vast dat de adverteerder een redelijke basis had om zijn claims over pre-kwalificatie en kwalificatie in online banners en direct mailers te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld

  • "U bent geprekwalificeerd om $ 30 korting te krijgen op uw maandelijkse internetrekening"
  • "Gekwalificeerd voor een automatisch krediet van $ 30 per maand"
  • "Gekwalificeerd voor internet zonder kosten"

Dergelijke claims verwijzen naar het Affordable Connectivity Program, een door de overheid gefinancierd programma dat de kosten van internet subsidieert voor huishoudens die aan bepaalde inkomens- of andere voorwaarden voldoen, door een korting tot 30 dollar per maand te geven op de internetdienst voor in aanmerking komende huishoudens en tot 75 dollar per maand voor huishoudens op in aanmerking komende tribale gronden.In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Charter dat hoewel het "het niet eens is met de conclusies en aanbevelingen van de NAD", het "deze aanbevelingen zal naleven, met uitzondering van de aanbeveling met betrekking tot zijn bewering inzake kwantitatieve snelheid". Charter verklaarde verder dat zij in beroep zal gaan tegen het deel van de beslissing van de NAD dat betrekking heeft op haar kwantitatieve snelheidsclaims.Beroep tegen beslissingen van de NAD wordt ingesteld bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het orgaan van BBB National Programs dat in beroep gaat tegen de waarheid in reclame.Alle samenvattingen van de beslissingen van BBB National Programs zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Over BBB National Programs: BBB National Programs, een organisatie zonder winstoogmerk, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie, met momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org. Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele V.S. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire