header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt dat bepaalde claims over Frontier Fiber Internet Services worden ondersteund; beveelt aan andere te wijzigen of te staken.

Mar 21, 2023 10:29 AM ET

New York, NY – 13 maart 2023 – Naar aanleiding van een klacht van Charter Communications, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat bepaalde beweringen van Frontier Communications Parent, Inc. over haar Frontier Fiber-internetdiensten worden ondersteund. De NAD adviseerde echter andere beweringen te wijzigen of te staken.

Frontier abonnees ontvangen ofwel DSL-gebaseerd internet via koperen telefoonkabels of fiber-to-the-home internet via optische vezellijnen. De internetdienst van Frontier die voor de meeste potentiele Frontier-abonnees in het 25-statengebied beschikbaar is, wordt geleverd via de bestaande DSL-netwerkinfrastructuur van Frontier, maar Frontier heeft zijn glasvezelnetwerk uitgebreid en maakt zijn glasvezelinternetdienst beschikbaar voor een groeiend aantal potentiele abonnees.

Fiber Availability Claims

NAD bepaalde dat de advertenties van Frontier Fiber redelijkerwijs een boodschap van beschikbaarheid aan hun publiek overbrengen. De vraag voor de NAD in de Charter challenge was of deze boodschap werd ondersteund en of eventuele beperkingen van de beschikbaarheid voldoende bekend werden gemaakt.

NAD vond dat de claim "Fiber is Here", in de context van de gedrukte mailer waarin deze verscheen, werd ondersteund omdat Frontier\’s direct mail reclame is gericht op consumenten op fysieke adressen waarvan Frontier heeft vastgesteld dat zij Frontier Fiber internet service kunnen ontvangen.

Wanneer de reclame van Frontier echter was gericht op consumenten voor wie Frontier Fiber-service mogelijk niet beschikbaar is, heeft de NAD aanbevolen dat Frontier wijzigt:

  • Zijn gerichte Frontier Fiber online banner advertenties geleverd aan IP-adressen waar Frontier Fiber meer beschikbaar dan niet beschikbaar is om consumenten duidelijk en opvallend te informeren om de beschikbaarheid te controleren of anderszins te vermelden dat fiber service mogelijk niet beschikbaar is.
  • De Frontier Fiber billboard advertenties en televisiecommercials geplaatst in aangewezen marketinggebieden waar Frontier Fiber meer beschikbaar dan niet beschikbaar is om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Frontier\’s glasvezel internet service beschikbaar is voor alle consumenten aan wie de advertenties zijn gericht.
  • De Frontier Fiber webpagina\’s om duidelijk en opvallend de beperkte beschikbaarheid van Frontier Fiber te vermelden om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Frontier\’s glasvezel internet service algemeen beschikbaar is in gebieden waar dat niet het geval is.

100iber Claim

NAD heeft vastgesteld dat productclaims in de context van algemene merkreferenties zonder duidelijke identificatie van het voorwerp van de claim een boodschap kunnen overbrengen over alle producten in een lijn. Adverteerders moeten er daarom voor zorgen dat het voorwerp van een productclaim duidelijk is om te voorkomen dat een bredere boodschap wordt overgebracht dan bedoeld.

In de Charter challenge heeft de NAD onderzocht of de gewraakte claims van Frontier Fiber redelijkerwijs de boodschap overbrengen dat alle internetdiensten en netwerken van Frontier glasvezel zijn.

NAD vond dat de gewraakte claim "Better. Sneller. 100iber. Met Fiber 2 Gig internet. . . . Frontier" in de context van een Fiber 2 Gig reclame werd ondersteund en dat een Fiber 2 Gig reclame en bepaalde Fiber Gig webpagina\’s niet impliceerden dat alle internetdiensten of netwerken van Frontier glasvezel zijn of dat glasvezelinternet de enige soort internetdienst is die Frontier aanbiedt.

Verder heeft de NAD bepaald dat de gewraakte claims "Fiber is Finally Here," "Fiber is Here," "Fiber Speeds are Waiting…" en "Fiber is in Reach," in de context van de online banner, billboard, en print mail advertenties waarin zij voorkwamen niet de boodschap overbrengen dat alle Frontier internet service aanbiedingen en netwerken glasvezel zijn.

Het NAD heeft echter vastgesteld dat de consument uit bepaalde andere gewraakte advertenties redelijkerwijs kan afleiden dat alle internetdiensten of netwerken van Frontier glasvezel zijn. Omdat deze boodschap niet wordt ondersteund, heeft de NAD aanbevolen dat Frontier:

  • De claim "100iberoptic internet", zoals deze voorkomt in de context van een Frontier Fiber-reclame, intrekt of de reclame aanpast om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat alle Frontier-internetdiensten of -netwerken glasvezel zijn.
  • Wijzig een Frontier Fiber-webpagina zodanig dat niet de indruk wordt gewekt dat alle internetdiensten of -netwerken van Frontier glasvezel zijn.
  • Stop de beweringen "Beter. Sneller. 100iber. Frontier" en "100iberoptic network" zoals deze respectievelijk in een 100 illboard-advertentie en een Frontier Fiber-reclame voorkomen, of de advertenties aanpassen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat alle internetdiensten of -netwerken van Frontier glasvezel zijn.

"Before and After" Commercials

Charter betwistte beweringen over de betrouwbaarheid van kabelinternet die volgens haar werden overgebracht in een tweetal Frontier televisiecommercials waarin een gezin of echtpaar wordt afgebeeld voor en na het verkrijgen van Frontier Fiber internet service.

NAD bepaalde dat de commercials redelijkerwijs een vergelijkende boodschap overbrengen dat de glasvezelinternetdienst van Frontier betrouwbaarder is dan de kabelinternetdienst, die onbetrouwbaar is en regelmatig uitvalt.

Omdat de NAD concludeerde dat de ondersteuning van Frontier niet geschikt was om deze boodschap te onderbouwen, heeft de NAD aanbevolen de commercials te staken of te wijzigen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat de glasvezelinternetdienst van Frontier betrouwbaarder is dan de kabelinternetdienst en dat de kabelinternetdienst onbetrouwbaar is en vaak uitvalt.

Upload Speed Claim

NAD vond dat de monadische claim "Snelle uploadsnelheden zijn belangrijk voor zaken als videochatten en gaming," op zichzelf werd ondersteund.

99,9999% Betrouwbaarheidsclaim

Frontier heeft geen bewijs geleverd voor zijn claim dat Frontier Fiber een "99,9999% betrouwbaarheid van het netwerk" heeft. Daarom heeft de NAD aanbevolen deze claim niet langer te gebruiken.

In de verklaring van de adverteerder verklaarde Frontier dat het "akkoord gaat met de aanbevelingen van de NAD", hoewel het "het niet eens is met alle aspecten van het besluit van de NAD". De adverteerder merkte verder op dat hij "van plan is zijn reclame voor Frontier Fiber te blijven richten op markten waar Frontier Fiber beschikbaar is en dat hij bij toekomstige reclame rekening zal houden met de aanbevelingen van de NAD en de praktijk in de sector."

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire