header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Generatieve AI spreekt tot de verbeelding van advocaten, rechtenstudenten en consumenten

Mar 21, 2023 12:30 PM ET

Uit onderzoek blijkt dat 39% van de advocaten, 46% van de rechtenstudenten en 45% van de consumenten het ermee eens is dat generatieve AI-tools de rechtspraktijk aanzienlijk zullen veranderen

New York, NY – LexisNexis Legal & Professional®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 1.176 Amerikaanse advocaten, 1.239 rechtenstudenten en 1.765 consumenten waaruit blijkt dat de juridische markt zich aanzienlijk meer bewust is van generatieve AI dan de algemene bevolking (88% vs. 57%). In een van de meest uitgebreide onderzoeken in zijn soort werd het onderzoek uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de algemene bekendheid van generatieve AI, het huidige gebruik van generatieve AI-tools in het dagelijkse werk en de bereidheid om generatieve AI-tools te gebruiken voor verschillende juridische zaken.

Volgens het onderzoek van maart 2023 is 57% van de consumenten op de hoogte van generatieve AI-tools, zoals ChatGPT, 32% zegt generatieve AI te hebben gebruikt, waarbij de helft hiervan (15%) aangeeft generatieve AI te hebben uitgeprobeerd voor juridisch advies of bijstand. Er waren sterke sociaaleconomische verschillen in de consumentendata. Hoe jonger (jonger dan 45), rijker, man en hoger opgeleid de respondent, hoe groter de kans dat zij generatieve AI hebben geprobeerd voor juridische doeleinden.

Bekendheid was significant hoger onder advocaten (86%). Van hen had de helft (51%) het al in hun werk gebruikt of was dat van plan. Dit komt omdat 84 elieve generatieve AI-tools de efficientie van advocaten, paralegals of advocatenklerken zullen verhogen. Het is niet alleen de praktijk van de wet, 61% van de advocaten en 44% van de rechtenstudenten geloven ook dat generatieve AI rechtscholen en de manier waarop de wet wordt onderwezen en bestudeerd zal veranderen.

"We leveren al enige tijd toonaangevende juridische AI en analytics tools, die advocaten voorzien van datagestuurde inzichten die het hen gemakkelijker maken om hun werk te doen," zei Mike Walsh, CEO van LexisNexis Legal & Professional. "Generatieve AI en grote taalmodellen hebben een enorm potentieel om de manier waarop juridisch werk wordt gedaan te transformeren. Onze Rinxdeepl68 D labs experimenteren voortdurend en brengen nieuwe innovaties uit, en dit onderzoek weerspiegelt hoe zowel advocaten, rechtenstudenten als consumenten juridische technologie op nieuwe en opwindende manieren omarmen."

De top vijf manieren waarop advocatenkantoren, bedrijfsjuristen en rechtenstudenten momenteel generatieve AI-tools gebruiken of zouden willen gebruiken in hun dagelijkse werk zijn:

  • Verhogen efficientie (61% van de advocaten, 60% van de rechtenstudenten)
  • Onderzoeken van zaken (59% van de advocaten, 55% van de rechtenstudenten)
  • Opstellen van documenten (53% van de advocaten, 43% van de rechtenstudenten)
  • Stroomlijnen van werk (46% van de advocaten, 40% van de rechtenstudenten)
  • Documentanalyse (40% van de advocaten, 34% van de rechtenstudenten)

Uit de enquete blijkt dat een meerderheid van de advocaten en rechtenstudenten potentieel ziet in generatieve AI bij het bevorderen van de rechtspraktijk (77% positief of gemengd sentiment ten aanzien van de impact). Velen maken zich echter zorgen over de ethische implicaties (87% van de advocaten, 91% van de rechtenstudenten en 72% van de consumenten).

"Generatieve AI-technologieen kunnen aanzienlijke voordelen opleveren voor advocaten, rechtenstudenten en consumenten, en we zijn nog maar net begonnen met het aanboren van hun potentieel", aldus Jamie Buckley, Chief Product Officer, LexisNexis Legal & Professional. "Grote taalmodellen zijn echter slechts zo goed als hun trainingsgegevens, en het is essentieel om verantwoorde AI-principes toe te passen bij het gebruik van deze nieuwe technologie."

De resultaten van het onderzoek benadrukten de top drie juridische gebieden die het belangrijkst zijn voor consumenten. Meer specifiek zouden consumenten overwegen om generatieve AI te gebruiken voor:

  • Algemeen juridisch advies (60%)
  • Het opstellen van een testament (43%)
  • Juridische vereisten voor het opzetten van een bedrijf (41%)

Methodologie

De enquete werd uitgevoerd onder 4.180 mensen, waaronder 1.176 advocaten, 1.239 rechtenstudenten en 1.765 consumenten in de Verenigde Staten van 15-16 maart 2023. De enquetes werden uitgevoerd in het Engels en respondenten werden gevraagd om feedback via Pollfish/Forsta.

Voor meer informatie over toonaangevende juridische AI-tools op Lexis , bezoek lexisnexis.com/legal-ai-tools.

Over LexisNexis Legal & Professional LexisNexis® Legal & Professional levert juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier was het bedrijf de eerste die juridische en zakelijke informatie online bracht met zijn Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 werknemers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Mediacontact Dana GreensteinDirecteur Communicatie, Noord-Amerika & UKLexisNexis Legal & Professional212-448-2163[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire