header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board beveelt American Beverage Association aan bepaalde milieuclaims voor het "Every Bottle Back"-initiatief te wijzigen.

Mar 21, 2023 12:19 PM ET

New York, NY – 16 maart 2023 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), het beroepsorgaan voor reclamerecht van BBB National Programs, heeft de American Beverage Association (ABA) aanbevolen bepaalde aspirationele claims te wijzigen met betrekking tot het gebruik van gerecyclede materialen in flessen, evenals claims met betrekking tot ABA\’s partnerschappen met non-profitorganisaties en inspanningen om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

ABA is de handelsorganisatie voor de Amerikaanse alcoholvrije drankenindustrie met als leden The Coca-Cola Company, Keurig Dr Pepper en PepsiCo.

De betrokken reclame, die verscheen in een video op nationale kabelkanalen en op de website van de adverteerder, was aangevochten door de National Advertising Division (NAD) als onderdeel van haar onafhankelijke routinematige toezicht op de waarheid en transparantie in de nationale reclame in de VS. Na de beslissing van de NAD (Case No. 7011), ging ABA in beroep tegen de bevindingen van de NAD en tegen de aanbevelingen om specifieke beweringen in haar video en website te wijzigen.

In de onderliggende beslissing bepaalde de NAD dat ABA "een redelijke basis" verschafte voor verschillende beweringen over milieuvoordelen in verband met haar Every Bottle Back-programma. Maar de NAD heeft ABA aanbevolen verschillende beweringen te wijzigen die volgens de NAD een overdreven voorstelling geven van de mate waarin plastic flessen die momenteel door ABA-leden worden verkocht, gemaakt zijn van gerecycleerd plastic, wat resulteert in een vermindering van plastic afval, en van de resultaten van haar partnerschap met verschillende organisaties inzake de vermindering van plastic afval.

In overeenstemming met NAD, concludeerde het NARB panel dat de volgende verklaringen ongefundeerde claims aan consumenten overbrengen:

  • "Ze worden verzameld en gescheiden van andere kunststoffen zodat ze weer kunnen worden omgezet in materiaal dat we gebruiken om nieuwe flessen te maken."
  • "Dat . . . en vermindert plastic afval."
  • "Samenwerken met het Wereld Natuur Fonds via hun ReSource: Plastic om onze plastic voetafdruk te verkleinen."
  • "Samenwerken met The Recycling Partnership en Closed Loop Partners om … de recyclinginfrastructuur in gemeenschappen in het hele land te moderniseren."

Recyclebaarheidsclaims

Het NARB-panel vond dat de volgende claims aan redelijke consumenten duidelijk maken dat de industrie momenteel een aanzienlijke hoeveelheid gerecycleerde inhoud gebruikt voor de productie van nieuwe plastic flessen voor eenmalig gebruik en dat er daardoor tegenwoordig minder plastic afval is:

  • "Ze worden verzameld en gescheiden van andere kunststoffen, zodat ze weer tot materiaal kunnen worden verwerkt dat we gebruiken om nieuwe flessen te maken."
  • "vermindert plastic afval."

Het NARB-panel merkte op dat ABA misschien gewoon de bedoeling had om uit te leggen dat flessen kunnen worden gerecycled, maar dat de advertentie verder ging dan dat en de huidige recyclingpraktijken en -resultaten verwarde met ambitieuze praktijken en resultaten. Daarom heeft het NARB-panel aanbevolen dat de adverteerder de beweringen in de video aanpast om duidelijker te maken dat deze beweringen betrekking hebben op ambitieuze doelstellingen.

Beweringen over de partnerschappen van de ABA

Het NARB-panel stelde vast dat ABA-leden bij hun recyclinginspanningen actief samenwerken met partners van derden, maar dat de volgende beweringen het eigenlijke werk dat wordt gedaan overdrijven:

  • "Samenwerken met het Wereld Natuur Fonds via hun ReSource: Plastic om onze plastic voetafdruk te verkleinen."
  • "Samenwerken met The Recycling Partnership en Closed Loop Partners om … de recyclinginfrastructuur in gemeenschappen in het hele land te moderniseren."

Daarom waarschuwde het NARB-panel ABA ervoor ervoor te zorgen dat beweringen over de partnerschappen weergeven wat de partners momenteel doen, en duidelijk toekomstige plannen over te brengen als dat het doel van de boodschap is.

Het NARB-panel prees de doelstellingen van de industrie en verklaarde dat de beoordeling door de NARB van de claims en het bewijsmateriaal de adverteerder er niet van weerhoudt in de toekomst ondersteunde claims te maken naarmate zijn doelstellingen worden bereikt of die effectieve oproepen tot actie door de consument bevatten.

ABA zei dat het "de conclusies van NAD waardeert dat veel van onze claims onderbouwd zijn, waaronder dat onze lidbedrijven 100% recycleerbare plastic flessen ontwerpen en het bewustzijn van dat feit vergroten." En hoewel ABA "het niet eens is met de conclusies van NARB met betrekking tot onze partnerschappen en het recyclingproces", "zal zij zich houden aan het NARB-besluit en onderzoeken hoe zij dit het best kan aanpassen."

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een organisatie zonder winstoogmerk, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De juryleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, bureaus en openbare leden, zoals academici en voormalige leden van de openbare sector. NARB dient als een laag van onafhankelijke industrie peer review die helpt om vertrouwen en naleving in NAD, CARU en DSSRC zaken te bevorderen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire