header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Routine Wellness staakt reclameclaims voor shampoo en conditioner na wraking door de National Advertising Division

Mar 21, 2023 11:56 AM ET

New York, NY – 14 maart 2023 – Als onderdeel van de National Advertising Division (NAD) van de BBB National Programs routinecontrole van nationale reclame voor waarheid en transparantie, heeft de NAD navraag gedaan naar claims waarin haarverzorgingsproducten van Routine Wellness Inc. worden aanbevolen. Gedurende de looptijd van het onderzoek heeft Routine Wellness vrijwillig de reclameclaims met betrekking tot haar shampoo en conditioner gestaakt.

NAD deed navraag naar de Facebook- en Instagram-posts van de adverteerder die linkten naar een artikel op de lifestyleblog My Best Self waarin Routine Wellness shampoo en conditioner werden beoordeeld en aanbevolen.

Hoewel de recensie onafhankelijk werd geschreven door de redactie van My Best Self op basis van de persoonlijke ervaringen en meningen van de auteur, heeft NAD lang geoordeeld dat wanneer een adverteerder beweringen citeert, herhaalt, linkt naar, of anderszins verspreidt over zijn product door een derde partij, diezelfde beweringen van derden reclameclaims worden van de adverteerder waarvoor de adverteerder onderbouwing moet hebben. Dit geldt zelfs wanneer de adverteerder niet heeft betaald voor, gesponsord, goedgekeurd of gecontroleerd de beweringen van de derde partij over het product van de adverteerder.

NAD vond dat wanneer Routine Wellness zijn social media post koppelde aan de review, beweringen over de haarverzorgingsproducten van Routine Wellness in de review (bijv, "5 beste shampoos voor vrouwen met dun haar") reclameclaims van Routine Wellness werden waarvoor Routine Wellness een redelijke onderbouwing moet hebben.

Tijdens de procedure deelde Routine Wellness de NAD mee dat zij de post en de verspreiding van de review definitief had gestaakt. Daarom heeft de NAD de claim niet op zijn merites beoordeeld.

In zijn adverteerdersverklaring bedankte Routine wellness de NAD voor zijn "zorgvuldige beoordeling van deze zaak" en verklaarde dat het "blij is met het besluit van de NAD en zal voldoen aan zijn aanbevelingen."

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire