header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 korte-termijn financiele doelen voor jezelf stellen

Mar 22, 2023 10:30 AM ET

Om rijkdom op te bouwen en jezelf financieel veilig te stellen, is het belangrijk om financiele doelen te stellen. Maar niet alle financiele doelen hoeven ontmoedigende langetermijninspanningen te zijn. Het stellen en bereiken van kortetermijndoelen kan u helpen snelle successen te boeken. Deze quick wins geven u vertrouwen in uw vermogen om uw langere termijn doelen te bereiken en helpen u een momentum op te bouwen. Met dat in gedachten, zal dit artikel duiken in vier korte-termijn financiele doelen om voor jezelf te stellen.

1. Los schulden af

Door schulden af te lossen, kun je meer geld vrijmaken voor andere uitgaven. Hier zijn twee nuttige methoden die u kunt gebruiken om schulden weg te werken:

  • Schuldsneeuwbal: Bij deze methode betaalt u uw schulden af van de kleinste naar de grootste hoofdsom. Het kan u minder rente besparen, maar het helpt een momentum op te bouwen door kleinere schulden sneller af te lossen.
  • Schuld lawine: Bij deze methode betaalt u uw schulden af van de laagste naar de hoogste rente. Deze methode duurt langer om je eerste schuld af te betalen, maar kan je ook meer laten besparen op de rentebetalingen.

2. Maak een budget

Budgettering helpt je bijhouden waar elke dollar naartoe gaat. Dit vermindert uw geld stress en maakt het plannen voor korte en lange termijn doelen een stuk makkelijker.

U kunt uw budget ook gebruiken om onnodige uitgaven te vinden en te snijden. Bijvoorbeeld, als je een Netflix-abonnement hebt dat je niet gebruikt, helpt je budget je om dat abonnement te ontdekken en vervolgens op te zeggen om weer geld in je zak te stoppen.

Als je extra geld nodig hebt om je budget aan te vullen, kun je overwegen om een cash advance te krijgen. Deze leningen komen met dezelfde dag financiering, zodat u het geld dat u nodig hebt om uitgaven te dekken meteen.

3. Bouw een noodfonds

Een noodfonds bestaat uit geld dat je opzij zet voor noodgevallen, zoals auto-ongelukken of onverwachte medische rekeningen. Dit fonds helpt met noodkosten en levensonderhoud als je in geldnood zit.

Veel deskundigen raden aan om drie tot zes maanden te sparen, hoewel grotere gezinnen misschien iets meer willen sparen. Je kunt dit binnen een jaar opmaken, afhankelijk van je inkomen en je vermogen om tijdelijk te bezuinigen.

Je kunt overwegen je noodfonds op een hoogrentende spaarrekening te zetten om veel meer rente te verdienen dan een traditionele spaarrekening. Zo kun je de inflatie beter bijhouden en het fonds laten groeien als je het niet gebruikt.

4. Open en draag bij aan een pensioenrekening

Als je weinig tot geen schulden hebt, een budget maakt en volgt, en een noodfonds opbouwt, open dan een pensioenrekening en draag een deel van je inkomen bij. Deze rekeningen bieden vaak belastingvoordelen, waardoor u meer kunt sparen. Met het 401(k)-plan en traditionele IRA\’s kunt u bijvoorbeeld bijdragen aftrekken van uw inkomen bij uw belastingaangifte. Een Roth IRA daarentegen laat u geen bijdragen aftrekken, maar groei en opnames zijn belastingvrij bij pensionering.

De bottom line

Financiele verbetering is een levenslange reis, maar er zijn genoeg doelen die je nu kunt stellen en binnen een jaar kunt bereiken. Begin met het wegwerken van schulden en het opstellen van een budget, zodat u kunt bezuinigen, uw uitgaven kunt bijhouden en kunt werken aan doelen op de langere termijn. Maak vervolgens een noodfonds aan, zodat u op het ergste bent voorbereid.

Tot slot, open en draag regelmatig bij aan een pensioenrekening, zodat u kunt profiteren van belastingvoordelen en vermogen kunt opbouwen voor de lange termijn. Bereik deze kortetermijndoelen en u bent klaar voor financieel succes op de lange termijn.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire