header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 manieren om je voor te bereiden op een recessie

Mar 22, 2023 10:33 AM ET

Volgens Kiplinger hebben we sinds 1857 gemiddeld eens in de 3,25 jaar een recessie meegemaakt <a href="https://www.kiplinger.com/slideshow/investing/t038-s001-recessions-10-facts-you-must-know/index.html#:~:text=How Often Do Recessions Happen,and-a-quarter years." Met andere woorden, ze zullen zeker zo nu en dan voorkomen. Als u zich nu voorbereidt, kunt u er gerust op zijn dat u de storm kunt doorstaan. Laten we dieper ingaan op vier manieren waarop je je kunt voorbereiden op een recessie:

1. Bouw een noodfonds

Een noodfonds bestaat uit geld dat je opzij zet voor noodgevallen, zoals een auto-ongeluk of een ontslag. U kunt het gebruiken om noodkosten en uw levensonderhoud tijdens de noodsituatie te dekken.

Een van de meest voorkomende vragen over noodfondsen is, "Hoeveel noodfonds moet ik hebben?". Veel deskundigen raden drie tot zes maanden aan. Als je een groter gezin hebt, overweeg dan om naar de bovenkant te streven.

Overweeg om dit geld op te slaan op een hoogrentende spaarrekening, die veel meer oplevert dan een traditionele spaarrekening. Zo kunt u de inflatie bijhouden en geld verdienen wanneer uw spaargeld niet nodig is. Je noodfonds geeft je gemoedsrust in goede tijden, maar als een recessie toeslaat, ben je klaar voor het geval je baan wordt getroffen.

2. Los hoogrentende schulden af

Hoogrentende schulden verminderen het geld dat je hebt om te sparen voor een recessie en kunnen ervoor zorgen dat je minder bestedingsgeld overhoudt als die tijd aanbreekt. Het is dus cruciaal om deze schulden zo snel mogelijk af te lossen.

Overweeg om uw schulden af te lossen met een strategie zoals de schuldsneeuwbal- of schuldlawine-methode. Bij de schuldsneeuwbal betaalt u uw schulden af in volgorde van de hoofdsom van klein naar groot. Dit bespaart u niet zo veel op rente, maar kan u helpen een momentum op te bouwen door uw eerste schuld sneller af te betalen.

Met de schuld lawine methode kunt u uw schulden in volgorde van de rente van hoogste naar laagste aflossen. Met deze methode kan het langer duren om die eerste schuld af te lossen, maar je kunt uiteindelijk veel meer aan rente besparen.

3. Maak en houd je aan een budget

Budgettering is een belangrijk onderdeel van een recessiebestendig financieel plan. Het helpt je bijhouden waar elke dollar naartoe gaat, zodat je niet meer uitgeeft dan je hebt en in de schulden raakt. Bovendien helpt het u onnodige uitgaven te vinden en te beperken. U kunt bijvoorbeeld ongebruikte abonnementen schrappen die u bent vergeten, waardoor u elke maand geld bespaart. Of u merkt dat u veel uitgeeft aan uit eten gaan en boodschappen. Je zou kunnen bezuinigen op uit eten gaan totdat de recessie voorbij is en je boodschappen kunnen verschuiven naar meer algemene merken.

Als je tijdens een recessie je budget moet aanvullen, kun je overwegen een lening op afbetaling te nemen. Met deze leningen kunt u een forfaitair bedrag vooraf ontvangen en terugbetalen in vaste maandelijkse betalingen over meerdere maanden of jaren. Installatieleningen kunnen van pas komen voor het dekken van dagelijkse uitgaven of het doen van een grote aankoop.

4. Verbeter uw menselijk kapitaal

Recessies kunnen ertoe leiden dat bedrijven werknemers ontslaan om geld te besparen. U kunt echter uw zorgen over werkgelegenheid minimaliseren door bij te scholen. Door nieuwe lessen te volgen en nieuwe vaardigheden te leren, kunt u uw baan veiligstellen en mogelijk zelfs een hoger salaris eisen. Maar als het ergste gebeurt en u uw baan verliest, is uw cv beter verkoopbaar. Uw nieuwe vaardigheden zullen meer werkgevers aanspreken, waardoor u sneller een nieuwe baan vindt.

Bereid je voor op een recessie

Recessies zijn niet leuk, maar wel onvermijdelijk. Het is dus essentieel om je nu voor te bereiden. Begin met het opbouwen van een noodfonds voor drie tot zes maanden op een hoogrentende spaarrekening en richt je inspanningen vervolgens op schulden met een hoge rente.

Maak ondertussen een budget en houd je daaraan, zodat je je uitgaven kunt terugdringen, binnen je mogelijkheden kunt leven en meer kunt sparen. Ten slotte, begin met het leren van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van bestaande vaardigheden om je cv te verbeteren, je kansen op werk te vergroten en je potentiele salaris te verhogen. Als je deze stappen volgt, voel je je zekerder en lijkt een toekomstige recessie minder zorgwekkend.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire