header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Deze steden hebben de hoogste creditcardfraudecijfers

Mar 22, 2023 9:56 AM ET

U bent misschien iemand die actief zijn kredietrapporten controleert en goede financiele gewoonten heeft, maar wist u dat zelfs iets simpels als waar u woont uw financien kan beinvloeden? Het is waar!

Uit een onderzoek uit 2022 van het U.S. Census Bureau en de Federal Trade Commission (FTC) blijkt dat creditcardfraude toeneemt, waarbij gemiddeld 13,5 per 10.000 inwoners worden getroffen en hun kredietscore plotseling daalt. Wat nog alarmerender is, is dat uit de studie bleek dat specifieke steden broeinesten van fraude waren, soms wel vier keer zo hoog als het nationale gemiddelde!

Dus als u in een van deze steden woont en zich afvraagt waarom uw kredietscore is gedaald, wilt u misschien nagaan of u slachtoffer bent geworden van fraude.

Hoe de topsteden werden bepaald

Om de topgebieden in de VS voor creditcardfraude te vinden en te rangschikken, gebruikten de analisten van Upgraded Points gegevens van de FTC en rangschikten de steden eerst op bevolkingsgrootte en vervolgens op het aantal gevallen per hoofd van de bevolking per 10.000 inwoners.

De Top 5 grote metros met hoge meldingen van creditcardfraude

Miami, FL

De staat Florida had de ongelukkige ranglijst van #1 in de VS voor creditcardfraude, dus het is geen verrassing dat een van zijn grote steden de lijst aanvoerde. Het stedelijk gebied Miami-Ft. Lauderdale-Pompano Beach stond ook op de eerste plaats, met gemiddeld 51,4 meldingen van fraude per 10.000 inwoners, bijna 4x het nationale gemiddelde.

Atlanta, GA

De regio Atlanta-Sandy Springs-Alphaetta had het op een na hoogste kaartfraudecijfer van het land, met 33,1 meldingen per 10.000 inwoners. Hoewel het niet zo hoog is als in Miami, is dit aantal nog steeds hoger dan het nationale gemiddelde van 13,5.

Orlando, FL

De regio Orlando-Kissimmee-Sanford staat op nummer 3 met gemiddeld 31,4 fraudemeldingen per 10.000 inwoners.

Los Angeles, CA

Niet alle topsteden lagen in het zuiden. Het Los Angeles grootstedelijk gebied klokte in op #4 met een cijfer van 28,7 per 10.000.

Houston, TX

Het metrogebied Houston-The Woodlands-Sugar Land staat op de vijfde plaats met een cijfer van 26,2 per 10.000.

De top kleine tot middelgrote metro\’s met hoge percentages creditcardfraude

Hoge fraudecijfers treffen helaas steden in de hele VS en zijn niet alleen voorbehouden aan de grootste steden. Kleinere steden zijn ook broeinesten van creditcardfraude geworden en overtreffen soms het nationale gemiddelde met duizelingwekkende bedragen.

Tuscaloosa, AL

Hoewel de bevolking in het niet valt bij veel andere steden op deze lijst, lijkt Tuscaloosa het primaire gebied voor creditcardfraude meldingen in de U.S. In 2022 meldden inwoners gemiddeld 77,4 frauderekeningen per 10.000 inwoners.

Lafayette, LA

Lafayette, LA, gerangschikt #3 in de nationale lijst, met 41,9 meldingen van fraude per 10.000 inwoners.

Baton Rouge, LA

Baton Rouge, LA, staat op plaats 4 van de nationale lijst met 40,4 meldingen van creditcardfraude per 10.000 inwoners.

Wat te doen als u slachtoffer bent van creditcardfraude

Creditcardfraude is een ernstige zaak. Als u vermoedt dat u het slachtoffer bent geworden van creditcardfraude, moet u snel actie ondernemen.

Neem eerst en vooral de tijd om contact op te nemen met uw creditcardmaatschappij en de fraude te melden. Afhankelijk van de situatie, kan het bedrijf uw kaart annuleren en u een kaart met een nieuw nummer geven.

Next, controleer uw kredietrapport om ervoor te zorgen dat alle activiteiten juist zijn en dat er geen onbevoegde rekeningen zijn geopend op uw naam. Als er verschillen zijn, neem dan contact op met de kredietinformatiebureaus om ervoor te zorgen dat ze worden aangepakt. Houd bovendien uw kredietscore in de gaten. Dit zal u waarschuwen voor eventuele ongebruikelijke activiteiten op uw kredietrapport en u in staat stellen om het snel aan te pakken.

Tot slot, als u kunt bepalen hoe de fraude heeft plaatsgevonden, overweeg dan om preventieve stappen te nemen om uzelf in de toekomst beter te beschermen, zoals het inschrijven op een kredietbewakingsdienst of het instellen van fraudewaarschuwingen bij de kredietbureaus. Deze stappen kunnen uw financiele gezondheid helpen beschermen en u gemoedsrust geven.

De bottom line

Onafhankelijk van waar u woont, is het cruciaal dat u begrijpt dat niemand immuun is voor creditcardfraude, en het is belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om uzelf te beschermen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire