header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe lang blijft een lening op afbetaling in uw kredietgeschiedenis staan?

Mar 22, 2023 10:15 AM ET

Een installatielening kan helpen bij het dekken van verschillende uitgaven zoals een autoreparatie, een project voor woningverbetering of een medische rekening. Eenmaal goedgekeurd voor een lening, krijgt u een forfaitair bedrag en stemt u ermee in de lening met rente af te betalen door regelmatig afbetalingen te doen. Zodra u een lening op afbetaling volledig hebt terugbetaald, wordt de rekening gesloten. Laten we eens kijken wat leningen op afbetaling zijn en hoe ze je kredietgeschiedenis kunnen beinvloeden.

Soorten leningen op afbetaling

Niet alle leningen op afbetaling zijn gelijk. In feite zijn er veel verschillende soorten leningen op afbetaling. Terwijl sommige leningen zijn beveiligd en ondersteund door onderpand dat is een actief dat u bezit, zoals een huis of een auto, andere leningen zijn ongedekt. Ze hebben echter allemaal een rentevoet, terugbetalingstermijn en kosten. Veel voorkomende soorten leningen op afbetaling zijn:

  • Hypotheken: Een hypotheek is bedoeld om je te helpen een huis te kopen. In de meeste gevallen heeft dit type lening een langere aflossingstermijn van 15, 20 of 30 jaar.
  • Autoleningen: Dit type lening op afbetaling is ideaal voor de financiering van een nieuw of gebruikt voertuig. Banken, kredietverenigingen, online kredietverstrekkers en dealers bieden autoleningen aan.
  • Studentenleningen: Studentenleningen worden gebruikt voor collegegeld, kost en inwoning, boeken en andere onderwijskosten. Je kunt kiezen uit particuliere studentenleningen, federale studentenleningen of een combinatie van beide.
  • Persoonlijke leningen: Persoonlijke leningen zijn flexibele producten waarmee je vrijwel alle uitgaven kunt betalen. Individuele kredietverstrekkers kunnen enkele beperkingen hebben. Houd in gedachten dat sommige kredietverstrekkers gedekte persoonlijke leningen aanbieden, maar veel meer zijn ongedekt.

Installatieleningen en kredietscores

Wanneer je een lening op afbetaling aanvraagt, kijkt de kredietverstrekker naar je krediet om te bepalen of hij je goedkeurt. Hoe hoger uw kredietscore, hoe groter uw kansen op goedkeuring. Als u niet het beste krediet hebt, kunt u nog steeds worden goedgekeurd, vooral als u in aanmerking komt voor een gewaarborgde lening.

Hoe u een lening op afbetaling gebruikt, kan uw krediet beinvloeden. Als je op tijd betaalt, kunnen ze het verbeteren. Doe je te late betalingen, dan wordt het waarschijnlijk moeilijker om in de toekomst in aanmerking te komen voor financiering.

Hoe krijg je een lening op afbetaling

Als je geinteresseerd bent in een lening op afbetaling, volg dan deze stappen.

  • Bepaal het doel en het type lening: Bedenk waarom je een lening op afbetaling wilt. Bepaal vervolgens welk type lening het beste aan uw behoeften kan voldoen. Een autolening kan bijvoorbeeld je beste keuze zijn als je een auto wilt kopen.
  • Shop around: Ga vervolgens op zoek naar een paar kredietverstrekkers die de lening op afbetaling aanbieden die je zoekt. Je kunt elke kredietverstrekker laten weten dat je geinteresseerd bent om uit te zoeken of je geprekwalificeerd bent voor een lening – zonder je kredietscore te beinvloeden. Door toestemming te geven voor een "soft pull" van uw krediet, kan de kredietverstrekker u vertellen over zijn rentetarieven, voorwaarden en kosten. Dan kun je ze vergelijken!
  • Aanvragen: Vul een leningaanvraag in. Wees bereid om persoonlijke en financiele gegevens te delen. Mogelijk moet je ook documenten zoals loonstrookjes, W2\’s en bankafschriften overleggen.
  • Funding: Als je wordt goedgekeurd, betaalt de kredietverstrekker je geld uit. Het soort lening dat je hebt gekregen, bepaalt hoe lang je erop moet wachten.

The Bottom Line

Een lening op afbetaling kan je helpen een aantal financiele doelen te bereiken. Zolang je het verantwoord terugbetaalt, kan het ook je kredietscore opbouwen of verbeteren.

SPONSORED CONTENT

Notitie: De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiele omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire