header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe uw financiele welzijn te verbeteren in 2023

Mar 22, 2023 10:35 AM ET

U hebt het aan het eind van het jaar misschien druk gehad met reizen en vakantieinkopen. Maar nu de vakantie voorbij is, is het een goed moment om te beginnen met plannen voor financieel succes in het nieuwe jaar.

Door uw financiele doelen eerder vroeger dan later in kaart te brengen, hebt u een plan om eraan te gaan werken, zodat uw persoonlijke financien er eind 2023 beter voorstaan. Met dat in gedachten, zal dit artikel wat persoonlijke financien zijn en duiken in een paar manieren om uw financiele welzijn in het nieuwe jaar te verbeteren.

Wat is persoonlijke financien?

Persoonlijke financien bestaan uit alles wat te maken heeft met het beheer van uw geld en dat van uw gezin. Onderdelen van je persoonlijke financiele plaatje zijn onder andere:

  • Budgettering
  • Uitgaven
  • Schuldbeheer
  • Sparen voor pensioen
  • Beleggen

Hoe verbeter je je persoonlijke financien in het nieuwe jaar

Hier zijn vier snelle tips om je persoonlijke financien in 2023 te verbeteren:

1. Committeer u aan een budget

Budgettering helpt u elke dollar die u uitgeeft bij te houden en ervoor te zorgen dat u niet meer uitgeeft dan u verdient. Daardoor neemt je financiele stress af omdat je weet waar je geld naartoe gaat, en kun je voorkomen dat je schulden maakt.

Bovendien kan een budget je helpen om uitgaven die je niet nodig hebt te vinden en te beperken. Als je bijvoorbeeld ongebruikte abonnementen vindt waarvoor je betaalt, kun je ze opzeggen of degraderen om elke maand direct geld te besparen.

Diegenen die hun budget moeten aanvullen, kunnen een online lening overwegen. Met deze leningen, kunt u aanvragen en krijgen goedgekeurd vanuit het comfort van thuis. Beter nog, je hebt geen goed krediet nodig om goedgekeurd te worden.

2. Betaal hoogrentende schulden af

Hoogrentende schulden nemen veel ruimte in beslag in je financiele plaatje, en je verliest geld aan rente. Het afbetalen ervan voegt meer geld toe aan je budget dat je kunt gebruiken om te sparen, te investeren of om levensonderhoud te betalen.

Hier zijn twee handige methoden om je schulden af te betalen:

  • Schuldsneeuwbal: Bij de schuldsneeuwbalmethode betaal je je schulden per hoofdsom van klein naar groot. Dit bouwt momentum op en scoort motiverende "quick wins", maar je betaalt meer aan rente dan bij de schuld lawine methode.
  • Schuld lawine: Bij de schuld lawine methode betaal je je schulden af op basis van de laagste naar de hoogste rente. Deze methode bespaart je meer op rente, maar het kan langer duren om de eerste paar schulden weg te werken.

3. Maak een noodfonds

Noodfondsen zijn geld dat je opzij zet voor onverwachte uitgaven zoals auto-ongelukken, ontslagen, onverwachte medische rekeningen en andere noodgevallen. Het geld helpt je om de noodsituatie en de eventuele kosten van levensonderhoud te dekken als je extra geld nodig hebt of geen inkomen hebt tijdens de noodsituatie.

In het algemeen moet je noodfonds drie tot zes maanden levensonderhoud bedragen. Grotere gezinnen willen misschien iets meer sparen. Overweeg uw noodfonds te sparen op een hoogrentende spaarrekening, die tientallen tot honderden keren meer rente oplevert dan traditionele spaarrekeningen. Zo kunt u de gevolgen van inflatie beperken en, in tijden van lage inflatie, uw noodfonds laten groeien wanneer het ongebruikt blijft.

4. Begin met beleggen

Hoe eerder u begint met beleggen, hoe beter. Dat komt omdat uw beleggingen kunnen profiteren van samengestelde rente, waarbij het geld dat u verdient u nog meer geld oplevert. Als u bijvoorbeeld dit jaar $1.000 investeert en daarop 12% rendement behaalt (iets meer dan het jaarlijkse gemiddelde historische rendement van S & P 500), heeft u nu $1.120. Als u datzelfde rendement van 12% volgend jaar zou behalen, zou u nu $ 1.254,4 hebben, niet $ 1.240.

Zoals u kunt zien, hebben uw verdiensten van jaar een u geholpen om in jaar twee nog meer te verdienen. Gedurende vele tientallen jaren zal dit zich blijven vermenigvuldigen en nog meer verdienen, ervan uitgaande dat elk jaar een groei van de investeringen met zich meebrengt. Overweeg echter om met een financieel adviseur te werken om de juiste investeringen voor uw behoeften en doelen te kiezen.

De bottom line

Er is altijd meer werk aan uw persoonlijke financien. Het is nu een goed moment om aan je financiele welzijn te werken, zodat je een voorsprong hebt op 2023. Begin met het maken en vastleggen van een budget. Zo kunt u uw uitgaven laag houden en de financiele stress verminderen. Daarna bouwt u uw hoogrentende schulden af met behulp van de schuldsneeuwbal- of schuldlawine-methode voordat u een noodfonds opbouwt.

Als u deze doelen eenmaal hebt bereikt, investeer dan zoveel als u zich gemakkelijk kunt veroorloven, zodat u consequent vermogen kunt opbouwen. Overweeg samen te werken met een financieel adviseur om investeringen te kiezen die passen bij uw doelen en risicotolerantie. Volg deze stappen en eind volgend jaar zult u zich veel zekerder voelen in uw financiele welzijn.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire