header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Prepaidkaart vs. gewone creditcard: Welke is geschikt voor mij?

Mar 22, 2023 10:38 AM ET

Dezer dagen zijn er genoeg manieren om geld uit te geven zonder contant geld bij je te hebben. Twee populaire opties zijn prepaidkaarten en creditcards. Met prepaidkaarten kun je geld op een kaart zetten, terwijl je met creditcards geld kunt lenen tot een bepaalde kredietlimiet. Dit artikel gaat in op de verschillen tussen prepaid en gewone kaarten om u te helpen de juiste kaart voor uw situatie te kiezen.

Hoe werken prepaid kaarten?

Prepaid kaarten laten u een kaart van tevoren laden met geld door te betalen. Je kunt bijvoorbeeld 300 dollar uitgeven om een prepaidkaart met 300 dollar te laden. Vervolgens kunt u met die kaart aankopen doen totdat het geld op is. Zo kunt u uw uitgaven bijhouden en vermijden dat u te veel uitgeeft. Bovendien is het redelijk veilig – bij verlies of diefstal kun je alleen het bedrag verliezen dat op de kaart staat.

Hoe werken gewone creditcards?

Reguliere creditcards laten je zoveel lenen als je nodig hebt tot een kredietlimiet, waarna je naar believen terugbetaalt zolang je aan de minimumbetaling voldoet. Rente wordt opgebouwd op onbetaalde saldi en vervolgens gekapitaliseerd op dat saldo, wat betekent dat het wordt toegevoegd aan het saldo. Amerikaanse wetgeving beperkt uw aansprakelijkheid, en elimineert deze soms volledig, bij verlies of diefstal.

Hoe te kiezen tussen een prepaid kaart en een creditcard

Hier is hoe te kiezen tussen een prepaid en creditcard:

1. Uw kredietscore

Kredietkaarten vereisen in veel gevallen een kredietcontrole, waardoor uw score tijdelijk wordt aangetast. Bovendien kunnen je kansen op goedkeuring lager zijn als je minder dan perfect krediet hebt. Maar houd in gedachten dat er kaarten met weinig krediet beschikbaar kunnen zijn, en u kunt de kaart gebruiken om krediet op te bouwen.

Prepaid kaarten vereisen geen kredietcontrole. Je hoeft ze alleen maar te betalen. Dus, als je een lagere score hebt of geen kredietcontrole wilt doen, kan dit type kaart de juiste optie zijn. Houd in gedachten dat er ook leningen beschikbaar zijn voor leners met slecht krediet, zoals cash advances, als je alternatieve opties wilt overwegen.

2. Je bestedingsgewoonten

Als je goede bestedingsgewoonten hebt, overweeg dan een creditcard. Creditcards bieden limieten van duizenden tot tienduizenden, waardoor je veel bestedingsruimte hebt. Je moet alleen oppassen dat je niet te veel uitgeeft.

Als je nog werkt aan je bestedingsgewoonten, kan een prepaidkaart een betere keuze zijn. Je kunt niet meer uitgeven dan je op de kaart zet, zodat je niet te veel uitgeeft.

3. Hoe snel je de kaart nodig hebt

Het goedkeuringsproces voor een creditcard kan wat langer duren vanwege de kredietcontrole en de verificatie van inkomen en werk. Vervolgens moet u wachten tot de kaart naar u wordt opgestuurd. Prepaid kaarten vragen geen van deze dingen. Het enige wat u doet is de kaart betalen en ontvangen. Dit versnelt het proces en elimineert de kans op tijdverspillende afwijzingen.

De bottom line

Zowel prepaid kaarten als creditcards hebben voor- en nadelen, geschikt voor verschillende soorten mensen. Prepaid kaarten vereisen geen bankrekening of credit score – alleen het geld om te betalen. Tegelijkertijd krijgt u slechts zoveel als u betaalt. Dit kan ze geschikt maken voor mensen met een slecht krediet die goede bestedingsgewoonten moeten opbouwen.

Kredietkaarten laten je geld lenen in plaats van je eigen geld te gebruiken. Ze vereisen een kredietcontrole en bieden een veel hogere limiet. Er zijn opties voor slechte kredieten, maar deze kaarten zijn over het algemeen een betere keuze voor mensen met een kredietverleden en goede bestedingsgewoonten. Al met al, zorg ervoor om uw financiele gewoonten, credit score, en hoe snel je de kaart nodig hebt om de juiste optie voor u te kiezen te evalueren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire