header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Welke soorten medische schulden worden nu gewist uit uw kredietrapport?

Mar 22, 2023 9:59 AM ET

Als u weet hoe u een kredietrapport moet lezen, kan die vaardigheid nuttig zijn. Wanneer u kijkt naar een van de rapporten die worden gegenereerd door Equifax, TransUnion, of Experian, kunt u zien hoe elk van deze grote kredietbureaus uw score berekent.

Uw score is belangrijk omdat het is wat banken en kredietverenigingen gebruiken om te bepalen of ze u geld moeten lenen. Verhuurders gebruiken deze rapporten ook om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent om een huis of appartement te betrekken. Kredietkaartmaatschappijen kijken naar deze rapporten wanneer u een nieuwe rekening wilt openen.

U hebt misschien gehoord dat sommige medische schulden nu van uw kredietrapport worden gewist. Dat is goed nieuws voor consumenten, maar welke soorten worden gewist volgens de nieuwe regels die de kredietbureaus opstellen?

We zullen die vraag nu beantwoorden.

Medische schuld minder dan $500

De belangrijkste verandering met betrekking tot medische schuld die u binnenkort kunt verwachten van de grote kredietbureaus betreft schuld uit medische bronnen van minder dan $500. Medische schuld kan bestaan uit uitstaande rekeningen die u verschuldigd bent aan een dokterspraktijk, ziekenhuis, kliniek of privepraktijk.

De kredietbureaus hebben zich gericht op medio 2023 als het moment waarop zij deze verandering ongeveer zullen doorvoeren. TransUnion lijkt degene te zijn die een voorsprong krijgt op de anderen. Het heeft verklaard dat het zijn beleid eind april zal aanpassen, wat nog maar een paar weken duurt.

What About Cleared Medical Debt?

Een extra verandering die u moet weten met betrekking tot medische schuld en kredietrapporten betreft gewiste medische schuld. Gewiste schulden zijn schulden die u al hebt betaald.

Als u een schuld aflost en u hebt zich aangemeld voor een dienst als Experian Boost, worden die betalingen gemeld bij de grote kredietbureaus, en dat zou uw score geleidelijk moeten verhogen. Als gewiste medische schulden echter niet meer worden meegeteld op uw kredietrapport, zult u uw score niet zien stijgen wanneer u uw medische rekeningen afbetaalt.

Die verandering is al in werking getreden. De kredietbureaus begonnen ermee rond het midden van vorig jaar.

Medische schuld meer dan zeven jaar oud

Je moet ook weten dat als je medische schulden hebt die hoger zijn dan $500 en je bent een medische entiteit dat geld zeven jaar of meer verschuldigd, die schuld niet langer wordt meegeteld bij je kredietscore.

Consumenten die langdurige medische schulden hebben, zoals die van operaties, moeten blij zijn dat te horen. Houd er echter rekening mee dat alleen omdat die langetermijnschulden na zeven jaar niet worden meegeteld bij uw score, dat niet betekent dat de instanties waaraan u geld verschuldigd bent, die schulden hebben kwijtgescholden. U moet ze nog steeds betalen.

Keep deze veranderingen in medische schulden in gedachten

Wanneer u uw rapport van een van de grote kredietbureaus bekijkt, denk dan aan de veranderingen die we hebben genoemd met betrekking tot medische schulden. Als u een schuld van meer dan $500 hebt die meer dan zeven jaar oud is, wordt deze niet langer meegerekend in uw score. U moet het echter nog wel terugbetalen.

Als u een medische schuld hebt van $500 of minder, zullen de grote kredietbureaus die binnenkort niet meer meetellen voor uw score. Tegen het midden van dit jaar zullen alle drie de belangrijkste bureaus deze beleidswijziging hebben doorgevoerd.

Ook is er al een wijziging doorgevoerd met betrekking tot vrijgemaakte medische schulden. Het wordt niet langer gebruikt als een manier om je credit score op te krikken. U zult op andere methoden moeten vertrouwen als u probeert uw score te verhogen, zoals een laag kredietgebruik.

Nu weet u alles over de veranderingen in het beleid ten aanzien van medische schuld die de drie grote kredietbureaus hebben doorgevoerd of die ze binnenkort zullen doorvoeren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire