header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Zal de regering Biden meer doen om de medische schuld te verlichten?

Mar 22, 2023 10:03 AM ET

President Obama\’s Affordable Care Act (ACA) maakte de weg vrij voor actie om de financiele last van medische schulden te verminderen en ervoor te zorgen dat geen enkele Amerikaanse burger een ziektekostenverzekering zou worden geweigerd vanwege reeds bestaande aandoeningen.Helaas was de ACA niet genoeg om de kans dat u financieel geruineerd zou kunnen worden door medische schulden helemaal weg te nemen. Zoveel Amerikanen worstelen om rond te komen door oplopende medische rekeningen (zelfs wanneer ze gebruik maken van medische schuld consolidatie opties), terwijl anderen hun gezondheid op het spel zetten door medische zorg te vermijden, alleen vanwege de kosten.Nu heeft de regering van president Biden stappen ondernomen om miljoenen Amerikanen te helpen hun medische schulden te verminderen met nieuwe wetgeving, maar is het te weinig en te laat? En is er nog iets dat gedaan kan worden?

Wijzigingen reeds aangebracht in de kosten van de gezondheidszorg en de medische schuld

Gelukkig zijn er reeds nieuwe veranderingen doorgevoerd door de federale overheid, de staatsoverheden en zelfs particuliere bedrijven om het potentieel voor het opbouwen van medische schulden en de gevolgen daarvan te verminderen.Het Witte Huis gaf federale agentschappen de opdracht om:

  • te werken aan verlichting van de medische schuld voor veteranen
  • de medische schuld te schrappen als gegevenspunt voor het bepalen of men in aanmerking komt voor door de federale overheid gesteunde hypotheken

Daarnaast heeft het Congres een bovengrens vastgesteld voor de prijs van insuline voor Medicare-ontvangers, waardoor de farmaceutische fabrikant Eli Lilly de bovengrens heeft uitgebreid tot alle insulinegebruikers, ongeacht of ze in aanmerking komen voor Medicare.Staatsregeringen in Californie, Colorado, Maryland en New York hebben nieuwe wetten ingevoerd die de consumentenbescherming uitbreiden en tegelijkertijd ziekenhuizen in hun staten verplichten om de financiele hulpopties voor patienten te vergroten.Ten slotte zijn alle drie kredietrapportagebureaus – Equifax, Experian en TransUnion – gestopt met het opnemen van onbetaalde medische schulden van minder dan $ 500.

Er is meer te doen.

Hoewel enig begin beter is dan geen, is er nog meer werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat Amerikanen de medische zorg krijgen die ze verdienen zonder zich zorgen te maken over hoe het hun financien kan beinvloeden.Hoewel sommige medische schulden zullen worden geschrapt uit kredietrapporten, lijkt de limiet van 500 dollar onredelijk laag en wordt geen rekening gehouden met het feit dat medische rekeningen "verborgen" kunnen zijn in de regel, aangezien veel zorggerelateerde uitgaven gewoon worden toegevoegd aan creditcardsaldo\’s of geleend geld van familieleden.Consumenten- en patientenvoorstanders oefenen ook druk uit op de federale en staatsoverheden om patienten verder te beschermen, onder meer door:

  • Ziekenhuizen die van belasting zijn vrijgesteld, te verplichten financiele hulp gemakkelijker toegankelijk te maken, aangezien veel medische instellingen zonder winstoogmerk "liefdadigheidszorg" notoir moeilijk te vinden en aan te vragen zijn.
  • De IRS vragen eisen te stellen voor financiele hulp over de hele linie. Momenteel zullen veel ziekenhuizen alleen hulp bieden voor inkomens onder $13.590 per jaar, terwijl andere meer genereuze grenzen stellen, sommige zelfs tot zes-cijferige inkomens.
  • Versterk de grenzen voor hoeveel non-profit ziekenhuizen in rekening mogen brengen.
  • Het beperken van de mogelijkheid voor non-profit ziekenhuizen om beslag te leggen op de huizen van patienten of medische zorg te weigeren vanwege uitstaande rekeningen. Ongeveer 1 op de 5 ziekenhuizen zal niet-spoedeisende zorg weigeren aan patienten met medische schulden, terwijl meer dan tweederde zal procederen voor loonbeslag en pandrechten zal leggen op eigendommen totdat hun schulden volledig zijn betaald.

Er is ook de optie voor de federale regering om een landelijke single-payer gezondheidszorgoptie te creeren, maar dit lijkt een lage prioriteit te zijn voor zowel het Congres als het Witte Huis.

De bottom line

Voorstanders van de consument nemen het voortouw voor betere gezondheidszorgopties zonder verlammende medische schulden, maar er is nog meer werk aan de winkel. Met de hulp van onze verkozenen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot kwaliteitsvolle, betaalbare gezondheidszorg zonder zich zorgen te maken over de kosten.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire