Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
QA testen – Handmatige vertalingen controleren
De verschillende soorten QA software testen
Iedere software tester komt vaak een verscheidenheid aan QA testen tegen: sommige waar ze aan gewerkt hebben, en sommige waar ze van gehoord hebben. Helaas is niet iedereen zich bewust van de verschillende soorten QA-testen en de rol die ze spelen in de algehele kwaliteit van het product. Op hoog niveau kunnen tests worden onderscheiden in handmatig en geautomatiseerd, maar als je dieper duikt, zijn er verschillende andere vormen. Hier zijn 10 verschillende soorten QA-testen:
1. Unit Testing
Een type test dat op de begane grond wordt uitgevoerd, unit testing is testen op laag niveau om afzonderlijke eenheden of functies van de software in ontwikkeling te testen. Met unit testing richten ontwikkelaars zich op testen tijdens de vroege stadia van het bouwen van software om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van uw softwareapplicatie aan bepaalde normen voldoet.
2. Component Testing
Als unit testing eenmaal is uitgevoerd, kunnen testers met component testing meerdere eenheden of componenten in een code testen. Door echte gegevens te gebruiken en te testen hoe verschillende componenten onafhankelijk van elkaar werken zonder integratie, helpt component testen bij het identificeren van defecten die kunnen ontstaan, zodra de componenten met elkaar verbonden zijn.
3. Integratie testen
De volgende fase in de QA test levenscyclus is integratie testen, die controleert of de verschillende modules of diensten die door uw applicatie worden gebruikt goed samenwerken. Door verschillende componenten te combineren in een groep en ze samen te testen, helpt integratietesten bij het evalueren of het systeem of component voldoet aan de vereiste functionele eisen.
4. End-to-end testen
End-to-end testen helpt bij het testen van de functionaliteit en prestaties van het product – onder live instellingen. Door het repliceren van gebruikersgedrag in productachtige omstandigheden, helpt end-to-end testen bij het simuleren van hoe een scenario in de echte wereld eruit zou zien en controleert het of de verschillende gebruikersstromen werken zoals verwacht. Het repliceren van gebruikersgedrag en -trajecten helpt bij het testen van gegevensintegriteit en intercommunicatie met andere systemen.
5. Performance Testing
Performance testing stelt testers in staat het gedrag van het systeem te controleren – wanneer het zwaar belast wordt. Prestatietests helpen de betrouwbaarheid, stabiliteit en beschikbaarheid van het product te bevestigen en controleren of extra belasting de prestaties van het systeem zal verminderen.
6. Regressietesten
Regressietesten stellen testers in staat een applicatie te testen, nadat een verandering of wijziging is aangebracht. Door functionele en niet-functionele tests uit te voeren, zorgt het ervoor dat eerder ontwikkelde en geteste software werkt zoals verwacht – na bugfixes, softwareverbeteringen of configuratiewijzigingen. Door ervoor te zorgen dat recente codes en toevoegingen goed werken, verbetert u het vermogen om de automatisering soepel te laten verlopen.
7. Sanity Testing
Sanity testing is een vorm van regressietesten die testers helpt bepalen of nieuwe codewijzigingen of functie-updates goed genoeg presteren om een grote testinspanning te ondergaan. Als de applicatie crasht, betekent dit dat het systeem niet stabiel genoeg is voor verdere tests, en wordt een extra build toegewezen om de problemen op te lossen. Het doel van sanity testing is niet om de functionaliteit van de software grondig te verifieren, maar om te meten of de volledige build van de software goed is.