header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Leningen op korte en lange termijn

Mar 31, 2023 5:23 PM ET

Kortlopende leningen hebben over het algemeen een looptijd van minder dan 12 maanden, hoewel veel leningen een tot twee maanden duren. Leningen met een lange looptijd duren langer dan 12 maanden. Met beide kun je geld lenen als je niet genoeg geld hebt om een aankoop te doen, maar door een aantal verschillen is elk van beide beter geschikt voor bepaalde situaties dan andere. Dit artikel gaat in op enkele belangrijke verschillen tussen kortlopende en langlopende leningen, zodat je kunt beslissen wat het beste is voor jouw leenbehoeften.

1. Leenbedragen

Kortlopende leningen bieden meestal kleinere bedragen, omdat je minder lang de tijd hebt om ze terug te betalen. Bijvoorbeeld, payday loans bieden meestal een paar honderd dollar, en leners kunnen terugbetalen wat ze verschuldigd zijn in twee tot vier weken. Het zou vrij moeilijk zijn om een grote lening binnen een maand of zelfs enkele maanden terug te betalen. Leningen met een lange looptijd bieden daarentegen meestal grotere bedragen. Je kunt het saldo uitsmeren over meerdere jaren, waardoor een grote lening makkelijker af te betalen is.

2. Rente

Kortlopende leningen vragen vaak een hogere rente. Bovendien kunnen zij naast de rentebetalingen verschillende kosten in rekening brengen, zoals financieringskosten. Deze kosten kunnen vooraf verschuldigd zijn of wanneer u de lening afbetaalt.

De rente op langlopende leningen is meestal lager, als jaarlijks percentage, dan de rente op kortlopende leningen. Dit maakt het gemakkelijker om de aflossing op lange termijn te betalen. Bij langlopende leningen kunnen langere looptijden echter hogere tarieven met zich meebrengen. Deze leningen kunnen ook kosten met zich meebrengen, maar gespreid over de langere looptijd van de lening en vergeleken met het doorgaans grotere bedrag van deze leningen kosten ze in verhouding minder dan kortlopende leningen.

3. Doel

Veel leners krijgen kortlopende leningen om snel geld te ontvangen voor rekeningen en levensonderhoud. Iemand kan bijvoorbeeld een voorschot krijgen als de huur moet worden betaald voor de volgende loonstrook en hij geen geld heeft voor de huur. Een ander voorbeeld is een titellening, of gedekte lening waarbij uw auto als onderpand wordt gebruikt. Een autobezitter kan een titelleen krijgen om een medische rekening of een huisreparatie te financieren.

Langetermijnleningen zijn nuttiger voor grote, geplande aankopen omdat ze vaste voorspelbare betalingen bieden en u helpen deze uitgaven te betalen zonder dat u het geld vooraf hebt. Een hypotheeklening is bijvoorbeeld een langetermijnlening die wordt gebruikt om een huis te kopen. Een ander voorbeeld is een grote persoonlijke lening op lange termijn. Hiermee kun je allerlei grote persoonlijke aankopen financieren, zoals meubels of woningrenovaties.

De bottom line

Kortlopende en langlopende leningen kunnen beide helpen in situaties waarin je tijdelijk meer geld nodig hebt dan je beschikbaar hebt. Maar ze hebben belangrijke verschillen die hen geschikt maken voor bepaalde doeleinden en leners.

Kortlopende leningen bieden meestal kleinere bedragen tegen hogere tarieven. Dit kan ze geschikt maken voor rekeningen en levensonderhoud wanneer je krap bij kas zit, zoals huur en nutsvoorzieningen. Leningen met een lange looptijd bieden je grotere bedragen en lagere tarieven, zodat je de betalingen kunt spreiden voor grotere aankopen zoals het kopen van een huis. Ongeacht de lening die je kiest, winkel bij meerdere kredietverstrekkers om goede tarieven en voorwaarden te vinden voor het geld dat je nodig hebt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire