header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wanneer moet u een persoonlijke lening vs. een kredietkaart gebruiken?

Mar 31, 2023 5:21 PM ET

Mensen die geld moeten lenen hebben tal van opties, maar twee van de ruimste en meest voorkomende zijn persoonlijke leningen en creditcards. Er zijn verschillende kenmerken die beide geschikt maken voor verschillende doeleinden. Dit artikel legt uit hoe persoonlijke leningen en creditcards werken, en gaat vervolgens in op enkele situaties waarin het gebruik van een persoonlijke lening vs. creditcard zinvoller kan zijn voor jouw behoeften.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Persoonlijke leningen zijn leningen die leners kunnen ontvangen als een vast bedrag en terugbetalen in vaste, voorspelbare betalingen van hoofdsom en rente. Deze structuur maakt deze online leningen uitstekend geschikt voor voorspelbare uitgaven, zoals grote aankopen of herfinanciering van andere leningen.

Wanneer een persoonlijke lening

Hier zijn enkele gevallen waarin een persoonlijke lening zinvol kan zijn:

U wilt een grote aankoop financieren

Persoonlijke leningen bieden grote bedragen tegen lagere tarieven en beheersbare betalingen. Dit maakt ze geschikt voor grote uitgaven, zoals meubels of woningreparaties.

Je wilt een lening consolideren of herfinancieren

Bij consolideren worden twee of meer leningen afbetaald met een nieuwe lening. Bij herfinanciering worden een of meer oude leningen afbetaald met een nieuwe lening tegen een lagere rente. Omdat persoonlijke leningen meestal vaste bedragen zijn met een lagere rente, kunnen ze een goed middel zijn om je leningen te consolideren of te herfinancieren.

Je wilt een lagere rente

Veel persoonlijke leningen hebben de neiging een lagere rente te vragen dan creditcards. Daardoor kun je met een persoonlijke lening mogelijk meer geld besparen.

Hoe werkt een creditcard?

Kredietkaarten zijn kaarten waarmee je tot een bepaald limiet kunt lenen en vervolgens naar believen kunt terugbetalen – zolang je het minimumbedrag betaalt. Om een creditcard te gebruiken, kunt u de kaart swipen, de chip invoeren, tikken om te betalen, of uw kaartnummer gebruiken als u online winkelt.

Wanneer een creditcard gebruiken

Hier zijn enkele gevallen waarin het gebruik van een creditcard zinvol kan zijn:

U wilt toegang tot doorlopend krediet

Met doorlopend krediet kunt u geld lenen wanneer u het nodig hebt tot een bepaalde kredietlimiet en in alle rust terugbetalen. Dit maakt creditcards uitstekende hulpmiddelen voor regelmatige maar onvoorspelbare uitgaven, zoals benzine, boodschappen en autoreparaties.

U wilt beloningen verdienen

Met veel creditcards kunt u een percentage van uw uitgaven aan cashback verdienen, afhankelijk van de categorie en de kaart. Bijvoorbeeld, sommige kaarten verdienen geld terug op alle uitgaven zonder grenzen. Andere bieden geld terug op driemaandelijks roterende categorieen, zoals kruidenierswaren of drogisterijen. Zo kunt u een paar dollar besparen op al uw uitgaven.

Je wilt toegang tot speciale functies

Kredietkaarten bieden verschillende speciale functies, zoals:

  • Signup bonussen: Kaarten kunnen een paar honderd dollar in cashback punten betalen voor het uitgeven van een bepaald bedrag in een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld, het kan betalen u $ 150 voor het besteden van $ 3.000 in de eerste drie maanden na opening.
  • Balansoverschrijvingen: Deze laten u saldi van andere kaarten verplaatsen naar de kaart in kwestie. Dit kan u helpen schulden te herfinancieren en de rente te verlagen. Saldo-overschrijvingskaarten kunnen gedurende 12 tot 18 maanden een rentevoet van 0 % bieden, wat het afbetalen van schulden vergemakkelijkt.
  • 0% aankooptermijnen: U kunt aankoopbedragen spreiden over 12 tot 18 maanden met 0% rente, afhankelijk van de kaart. Dit kan het makkelijk maken om grote aankopen af te betalen.

De bottom line

Creditcards kunnen goed werken voor regelmatige of onvoorspelbare uitgaven die kleiner zijn, zoals boodschappen of autoreparaties. Ze helpen u inschrijvingsbonussen en beloningen op deze aankopen te verdienen, naast andere speciale functies zoals saldo overschrijvingen en 0
PR\’s.

Aan de andere kant bieden persoonlijke leningen vaste betalingen, grotere leningbedragen en lagere rentetarieven. Daardoor zijn ze misschien beter voor grote, voorspelbare, eenmalige uitgaven zoals woningreparaties of herfinanciering van leningen. Zorg ervoor dat u de kenmerken, voor- en nadelen van elke optie vergelijkt om de juiste keuze voor uw situatie te maken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire