header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 belangrijke verschillen tussen Aligners en beugels

Apr 5, 2023 3:12 PM ET

Studies hebben aangetoond dat een verkeerde stand van de tanden een van de meest voorkomende tandheelkundige problemen is. Het kan leiden tot gebarsten en afgebroken tanden en problemen met eten en spreken. Gelukkig zijn er twee hulpmiddelen die dit probleem kunnen verhelpen: aligners en beugels. Beide apparaten hebben dezelfde werking – ze oefenen druk uit op de tanden om ze na verloop van tijd in de juiste stand te trekken. Maar enkele belangrijke verschillen tussen beide hulpmiddelen maken ze geschikt voor verschillende patienten. Dit artikel geeft een overzicht van aligners vs. beugels en bespreekt hun verschillen, zodat je kunt beslissen wat voor jou geschikt is.

1. Aligners zijn bijna onzichtbaar

Aligners zijn transparant en gevormd naar je tanden. Daarom zijn ze bijna onzichtbaar voor het blote oog zodra je ze omdoet. Dit kan je helpen je zelfvertrouwen te behouden als je onderweg bent of foto\’s maakt. Je kunt blijven glimlachen zonder dat er grote beugels zichtbaar zijn, omdat je aligners je tanden geleidelijk in de juiste stand zetten.

2. Aligners zijn uitneembaar

Aligners zijn bedoeld om minstens 22 uur per dag gedragen te worden, maar je kunt ze verwijderen. Zo kun je eten en deelnemen aan activiteiten zoals contactsporten terwijl je ze beschermt tegen schade en vuil. Dit maakt het schoonmaken van het apparaat ook gemakkelijker. In plaats van ze met een spiegel schoon te maken, kun je de aligners er gewoon uittrekken voor een betere reiniging.

Omdat aligners uitneembaar zijn, kan dit je ook helpen een betere mondhygiene te behouden. Er is minder risico dat er extra voedsel en ander vuil vast komt te zitten in de aligners of op moeilijk bereikbare plaatsen in uw mond. Poetsen en flossen kan daardoor eenvoudiger.

3. Uitlijners kunnen comfortabeler zijn

Braces nemen meer ruimte in de mond in. Ze kunnen het moeilijker maken om goed te spreken, en de beugel kan tegen de lippen of de binnenkant van de wangen schuren. Bovendien kan een beugel na elke aanspanning een paar dagen pijn doen.

Aligners zijn vaak comfortabeler. Ze zijn slanker en nemen minder ruimte in, dus ze schuren niet tegen andere delen van de binnenkant van je mond. Bovendien is het gemakkelijker om de aligners te verwijderen als ze in je tandvlees drukken. Je kunt een klein ongemak ervaren bij het wisselen naar de volgende aligner, maar dat is vaak niet zo erg als bij een beugel.

4. De behandelingstijd van de aligner is korter dan die van een beugel

Het duurt over het algemeen minstens twee jaar om de behandeling af te ronden, en soms langer. Ze vereisen over het algemeen ook maandelijkse bezoeken om de beugel aan te passen. Bij Clear aligners kan het slechts zes maanden duren voordat de behandeling is voltooid en hoeft u uw behandelaar misschien maar eens in de zes weken te bezoeken. Als je wel op bezoek moet, kunnen de afspraken korter zijn omdat de behandelaar alleen de voortgang van je behandeling hoeft te controleren.

De bottom line

Een beugel is lang de belangrijkste manier geweest om beetanomalie en scheefstand te behandelen, maar de voordelen van clear aligners zijn overtuigend. Ze zijn onzichtbaar en uitneembaar, waardoor u het apparaat en uw tanden gemakkelijk schoon kunt houden en vol vertrouwen kunt blijven lachen. Bovendien zijn aligners vaak comfortabeler en minder pijnlijk, en duurt de behandeling minder lang. Houd deze voordelen in gedachten wanneer u aligners versus een beugel overweegt voor uw behandeling.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire