header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 soorten beetanomalie en hoe ze werken

Apr 5, 2023 4:14 PM ET

Malocclusie wordt geclassificeerd als scheefstand van de tanden. Wanneer iemand malocclusie heeft, kan hij last hebben van een aantal gevolgen, waaronder spraakproblemen, zichtbaar dichte tanden, of problemen met bijten, kauwen en sluiten van de mond. Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit na verloop van tijd enorme problemen veroorzaken die leiden tot ongemak en een afname van de kwaliteit van leven. Benieuwd hoe u de verschillende soorten malocclusie kunt herkennen? Dit is wat u moet weten.

Crowding

Een van de meest voorkomende gebitsproblemen is crowding. Onze tanden trekken van nature naar het midden van onze mond als we jong zijn. Als ze proberen in hun gewenste positie te passen, kan dit soms leiden tot overbezetting.

Die overbezetting kan leiden tot gebitsproblemen, een slechte gezondheid van het gebit en een negatieve invloed op uw gevoel van eigenwaarde omdat het een cosmetisch probleem vormt. Als de crowding optreedt omdat er te weinig ruimte in de mond is, kan uw orthodontist een tand trekken of een complexer behandelplan opstellen om de tanden op hun plaats te krijgen.

Overbite

Overbites ontstaan wanneer de boventanden de ondertanden overlappen. Hoewel een lichte overbeet tot op zekere hoogte normaal is, kan een ernstig geval aanzienlijke problemen veroorzaken. Bij een ernstige overbeet kan iemand merken dat de ondertanden pijn veroorzaken aan het dak van de mond of pijn doen aan de boventanden als de tanden gesloten zijn. Overbeet vereist meestal een eenvoudige behandeling, zoals een doorzichtige aligner of beugel, om de boventanden op hun plaats te houden.

Onderbeet

Een onderbeet ontstaat wanneer de ondertanden verder naar buiten staan dan de boventanden. Dit betekent dat de onderkaak verder uitsteekt dan de bovenkaak, waardoor je tanden verkeerd staan. Onderbeet komt weliswaar niet zo vaak voor als overbeet, maar is een van de gemakkelijker te behandelen gebitsproblemen in matige gevallen. Een beugel of aligner is een optie, terwijl in ernstige gevallen een operatie nodig kan zijn.

Open beet

Open beet kan een wat complexer probleem zijn om te behandelen, afhankelijk van de reden en de ernst. Overbeet komt vaak voor bij de voortanden, maar ook aan de zijkanten sluiten de tanden niet volledig. Open beten ontstaan vaak door kaakproblemen als gevolg van genetica of externe factoren die de tanden in de loop der tijd verkeerd hebben uitgelijnd.

De classificaties van malocclusie

Naast de verschillende soorten malocclusie zijn er ook verschillende gradaties van ernst die in klassen worden ingedeeld. Klasse een is het minst ernstig en doet zich voor wanneer de boventanden iets over de ondertanden heen staan zonder significante beetproblemen te veroorzaken.

Klasse twee is ook wanneer de boventanden over de ondertanden heen staan, maar speelt een grotere rol in uw beet. Als het niet behandeld wordt, kan klasse twee malocclusie verergeren en leiden tot een groter beetprobleem.

En tot slot, klasse drie malocclusie ontstaat wanneer de ondertanden verder uitsteken dan de boventanden. Bij deze klasse doen zich vaak ernstiger gebitsproblemen voor, omdat de onderbeet een ingrijpende orthodontische ingreep kan vereisen.

De bottom line

Malocclusie is een veel voorkomend gebitsprobleem, maar kan in verschillende vormen en gradaties voorkomen. Het is belangrijk om een gekwalificeerde professional te bezoeken om een behandelplan op te stellen dat eenvoudige reparaties en ingewikkelde veranderingen op een veilige, beheersbare manier aanpakt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire