header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 voordelen van een universele levensverzekering

Apr 5, 2023 2:59 PM ET

Als u bezig bent plannen te maken voor de financiele toekomst van uw gezin, staat het afsluiten van een levensverzekering waarschijnlijk op uw lijstje. Het vinden van de juiste levensverzekering kan moeilijk zijn met zoveel beschikbare opties. Terwijl termijn- en volledige levensverzekeringen de meest voorkomende zijn, is de universele levensverzekering een minder bekende optie met zijn eigen voordelen.

lees verder om meer te weten te komen over de universele levensverzekering en enkele van zijn beste eigenschappen om u te helpen de juiste beslissing te nemen voor u en uw gezin.

Wat is een universele levensverzekering?

Zo, wat is een universele levensverzekering? Een universele levensverzekering biedt levenslange dekking zolang u uw maandelijkse premies betaalt, maar in tegenstelling tot een hele levensverzekering biedt het flexibele premies en een aanpasbare overlijdensuitkering. U kunt kiezen hoeveel u betaalt voor uw premie en wanneer u uw betalingen doet.

Dit type polis stelt u ook in staat om een spaarvehikel te creeren als onderdeel van uw planontwerp. Afhankelijk van uw investering kan de opbrengst van deze rekening zich in de loop van de tijd ophopen.

Voordelen van een universele levensverzekering

Enkele voordelen van een universele levensverzekering vindt u hieronder.

Cash value

Een universele levensverzekering kan in de loop van de tijd een cash value opbouwen. Wanneer u uw maandelijkse premie betaalt, wordt een deel bijgedragen aan de uiteindelijke overlijdensuitkering, terwijl het resterende deel naar de contante waarde van de polis gaat.

Als uw polis voldoende contante waarde heeft opgebouwd, kunt u deze lenen om aan uw financiele behoeften te voldoen. U kunt te allen tijde lenen tegen de contante waarde van uw polis, maar het kan enkele jaren duren voordat uw polis voldoende contante waarde heeft opgebouwd om bruikbaar te zijn voor een lening. U kunt bijvoorbeeld lenen om een medische rekening te betalen of een dure autoreparatie te dekken.

Flexibele premies

Met een universele levensverzekering kunt u zelf bepalen hoe vaak u uw maandelijkse betalingen doet en het bedrag aanpassen. Door hogere premies te betalen kan de polis in contante waarde toenemen. Zodra de contante waarde hoog genoeg is om uw premiekosten te dekken, kunt u uw premiebetalingen verlagen of pauzeren.

Het is belangrijk om een positieve contante waarde te behouden om premies te betalen, omdat de polis anders kan vervallen. De contante waarde van de polis gebruiken om premies te betalen heeft geen invloed op uw overlijdensuitkering.

Aanpasbare overlijdensuitkering

Met een universele levensverzekering kunt u de overlijdensuitkering verhogen of verlagen als dat nodig is, maar het kan zijn dat u dan hogere premies moet betalen. U kunt de overlijdensuitkering ook verlagen, wat resulteert in lagere premies. Dit zou de totale kosten van de polis verlagen.

Tax-free legacy

De verzekeringsuitkering die uw begunstigden ontvangen is belastingvrij. Sommige polishouders nemen om deze reden een permanente levensverzekering op in hun estate planning.

De groei binnen de polis is ook belastingvrij; de rente die de contante waarde van uw polis oplevert is niet belastbaar. Echter, als u de contante waarde van de polis opneemt of de polis afkoopt, kunt u te maken krijgen met enige belastingverplichting.

De bottom line

Universele levensverzekering kan een goede optie zijn voor iedereen die op zoek is naar flexibiliteit in hun dekking. Het is vooral geschikt voor mensen met een wisselend inkomen, omdat polishouders niet vastzitten aan vaste maandelijkse betalingen en af en toe kunnen terugvallen op de contante waarde van hun polis om premies te betalen.

U kunt de overlijdensuitkering verlagen of verhogen als dat nodig is en lenen uit de contante waarde van de polis voor het geval u noodfondsen nodig hebt. Deze voordelen maken universele levensverzekeringen tot een nuttige optie voor veel polishouders. Praat met uw verzekeringsmaatschappij of een belastingadviseur voor meer informatie.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire