header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


6 dingen te doen na het krijgen van een grote verhoging

Apr 5, 2023 4:20 PM ET

Het krijgen van een loonsverhoging is een erkenning voor al het harde werk dat je erin gestoken hebt. Een verhoogd salaris kan helpen om je financiele doelen, zoals het afbetalen van schulden, het kopen van een huis of het voorbereiden van je pensioen, toegankelijker te maken. Als je je afvraagt wat je met je nieuwe inkomen moet doen, overweeg dan deze opties.

1. Spaar het

Het eerste wat je misschien wilt doen na het krijgen van een grote loonsverhoging is een deel ervan sparen. Als je nog geen noodfonds hebt, kun je je salaris gebruiken om er een aan te leggen. U kunt uw extra geld ook gebruiken om meer geld in uw pensioen te stoppen. Als je nog geen pensioenrekening hebt, is dit een goed moment om er een te openen. Als je al een pensioenrekening hebt, overweeg dan je bijdragen te verhogen.

2. Investeer het

Als je eenmaal tevreden bent met wat je aan spaargeld hebt, kun je besluiten je extra inkomen te investeren. Door uw geld te investeren kunt u uw vermogen in de loop der tijd laten groeien en kunt u in de toekomst financiele zekerheid krijgen. Er zijn veel verschillende manieren om uw geld te investeren, ook via uw pensioenrekeningen, dus doe wat onderzoek en vind een investeringsstrategie die bij uw behoeften past. U kunt ook contact opnemen met een financieel adviseur om u te helpen de juiste investeringsbeslissingen te nemen voor uw situatie.

3. Gebruik het om schulden af te betalen

Als u een uitstaande schuld heeft, zoals studentenleningen of creditcardschulden, kunt u overwegen uw nieuwe inkomen te gebruiken om deze wat sneller af te betalen. Dit kan een goede manier zijn om op lange termijn rente te besparen en elke maand meer geld vrij te maken.

4. Plan voor je gezin

Als je al kinderen hebt of van plan bent je gezin te laten groeien, kun je je salarisverhoging gebruiken om plannen te maken voor de toekomst. Stop een deel van het geld in een studiefonds of begin te sparen voor een aanbetaling op een huis. U kunt besluiten dat dit het juiste moment is om een permanente levensverzekering af te sluiten, zoals gehele levensverzekering of universele levensverzekering. Permanente levensverzekeringen hebben een gegarandeerde uitkering bij overlijden, zodat u iets kunt nalaten voor uw erfgenamen, samen met andere functies zoals dividenden en contante waarde die in de loop van de tijd kan groeien.

5. Geef

Als teruggeven aan de gemeenschap al een tijdje een van je doelen is, kan je nieuwe verhoging helpen dit mogelijk te maken. Dit kan in de vorm van donaties aan goede doelen of doelen die belangrijk voor je zijn, of gewoon door familie en vrienden in nood te helpen. Bij veel organisaties kun je automatische maandelijkse of terugkerende donaties instellen, wat het geefproces vergemakkelijkt.

6. Geef uit aan iets speciaals

Finfin, vergeet niet te genieten! Je hebt tenslotte hard gewerkt voor deze loonsverhoging en je verdient het om het te vieren – of het nu een leuke vakantie is of gewoon een nieuwe outfit. Als je al wat geld opzij hebt gezet voor discretionaire uitgaven of vakanties, kun je met je loonsverhoging misschien je maandelijkse bijdragen verhogen, zodat je doelen dichterbij komen.

Bron: iQuanti


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire