header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Als de kwijtschelding van studieleningen wordt stopgezet, zijn dit de bedrijven die zullen proberen te profiteren

Apr 5, 2023 2:30 PM ET

Als je studieleningen hebt, weet je dat ze een enorm verschil maken in je leven. Je stelt er waarschijnlijk altijd vragen over en probeert erachter te komen hoe ze je huidige financiele situatie beinvloeden.

Beinvloeden studieleningen de berekening van je credit score? Is er een manier om mijn studieleningen kwijt te schelden? Dit zijn het soort dingen die een echt verschil kunnen maken in je leven, dus de antwoorden zijn belangrijk.

Met dat in gedachten, laten we het voorstel voor kwijtschelding van studieleningen bespreken dat door president Biden is gedaan en momenteel wordt besproken. We zullen het ook hebben over een aantal bedrijven die zullen profiteren als het voorstel wordt stopgezet.

Wat is het Student Loan Forgiveness Plan?

President Biden stelde enige tijd geleden voor om sommige studentenleningen kwijt te schelden. Zijn voorstel hield in dat tot 10.000 dollar aan studieleningschulden werd kwijtgescholden voor mensen die daarvoor in aanmerking kwamen. Dat waren mensen die geld hadden geleend van de federale overheid in plaats van van particuliere kredietverstrekkers.

Hij stelde ook voor om tot $20.000 kwijt te schelden voor mensen die geld hadden geleend via Pell Grants. Hij kwam oorspronkelijk met dit plan tijdens de eerste dagen van de pandemie, toen veel mensen met een studieschuld worstelden om hun betalingen te doen.

Na verschillende juridische hindernissen te hebben genomen, is het plan van president Biden voor kwijtschelding van leningen geblokkeerd. Op dit moment wordt het behandeld door het Hooggerechtshof.

Welke bedrijven profiteren als het plan wordt stopgezet?

Er zijn ongeveer 26 miljoen mensen die wachten om te horen of het plan voor kwijtschelding van studieleningen doorgaat. Er zijn bepaalde bedrijven die ook wachten op het lot van het plan, maar om verschillende redenen.

Sommige bedrijven willen profiteren van de vele individuen met studieleningen. De online bank SoFi is daar een van. Het heeft een dienst waarmee mensen met uitstaande studieleningen die schulden kunnen herfinancieren. Er is ook Chipper. Het helpt huidige of voormalige studenten de meest verstandige manieren te vinden om verlichting te krijgen of hun leningen terug te betalen.

Peanut Butter is een ander bedrijf dat vertrouwt op studieschuld om geld te verdienen. Het helpt bedrijven die ervoor kiezen om kwijtschelding van studieleningen aan te bieden als een potentieel werknemersvoordeel.

Overige leningherfinancieringsbedrijven

We noemden SoFi, een van de meest prominente leningherfinancieringsbedrijven. Er zijn verschillende andere met meer dubieuze reputaties.

Sommige van hen gebruiken roofzuchtige tactieken wanneer ze mensen krijgen om zich bij hen aan te melden. Deze huidige of voormalige studenten zijn op zoek naar herfinanciering van hun leningen, maar ze begrijpen niet de kleine lettertjes van de contracten die ze ondertekenen met deze entiteiten. Misschien betalen ze uiteindelijk meer geld aan rente in plaats van minder.

Deze bedrijven zouden minder potentiele doelwitten hebben als het kwijtscheldingsprogramma voor studentenleningen van president Biden doorgaat.

Het Hooggerechtshof moet een belangrijke beslissing nemen

De beslissing van het Hooggerechtshof over het kwijtscheldingsplan voor studentenleningen van president Biden zal grote gevolgen hebben. Als het doorgaat, zullen ongeveer zesentwintig miljoen huidige en voormalige studenten minder of geen schuld hebben.

Als het Hooggerechtshof uiteindelijk besluit het programma niet door te laten gaan zoals voorgesteld, zullen verschillende bedrijven zich waarschijnlijk verheugen. Peanut Butter helpt bedrijven die studentenlening kwijtschelding aanbieden als een werknemersvoordeel. SoFi helpt individuen die hun leningen willen herfinancieren, terwijl Chipper werkt met studentenschuldenaren om verlichting van de lening te bieden.

Verschillende andere bedrijven hebben bedrijfsmodellen die gebaseerd zijn op studenten die schulden hebben. Als het plan van president Biden doorgaat, zullen ze minder potentiele klanten hebben.

Miljoenen studenten en honderden bedrijven wachten op de uiteindelijke uitkomst van dit voorstel. Het is voor iedereen een gok hoe het Hooggerechtshof zal beslissen. Hoe het ook uitpakt, sommigen zullen er blij mee zijn, terwijl anderen een grote klap krijgen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire