header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Biedt een gewaarborgde lening een betere rentevoet?

Apr 5, 2023 1:32 PM ET

Als je winkel rond voor leningen, vindt u twee belangrijke soorten: gegarandeerde leningen en ongedekte leningen. Terwijl gedekte leningen zijn gebonden aan onderpand, dat wil zeggen, iets van waarde, zoals uw huis of auto, ongedekte leningen zijn niet. Als u uw betalingen op een gedekte lening niet verricht, kan de kredietgever het in pand gegeven onderpand in beslag nemen. Dit betekent dat gedekte leningen minder risicovol zijn voor kredietverstrekkers en dat ze meestal een lagere rente hebben dan gedekte leningen.

Hoe een gedekte lening werkt

Je kunt geen gedekte lening krijgen, tenzij je er een onderpand achter zet. Voorbeelden van onderpand zijn een huis, auto, boot, geld op een spaarrekening of depositocertificaat, mooie kunst of juwelen. Als u wordt goedgekeurd voor een gewaarborgde lening, is het uw verantwoordelijkheid om deze terug te betalen op basis van de voorwaarden van het leningscontract, of de geldschieter zal waarschijnlijk beslag leggen op uw onderpand om een deel van hun verliezen terug te winnen.

Gegarandeerde leningen vs. ongedekte leningen

Bij een gedekte lening wordt je onderpand op het spel gezet. Bij een ongedekte lening heb je geen onderpand nodig. Leners kijken vaak naar goed krediet om een ongedekte lening goed te keuren. Als je niet de beste kredietscore hebt, kun je gemakkelijker een gedekte lening krijgen dan een ongedekte lening als het onderpand dat je wilt verpanden aanvaardbaar is voor de kredietverstrekker.

Waarom hebben gedekte leningen lagere tarieven?

Omdat een gedekte lening als minder riskant voor een kredietverstrekker wordt beschouwd, zijn de leentarieven doorgaans lager dan de tarieven voor ongedekte leningen. Als u in aanmerking komt voor een gewaarborgde lening met een concurrerende rentevoet, kunt u tijdens de looptijd van de lening een aanzienlijk bedrag besparen. Vergeet niet de lening op tijd terug te betalen, anders kan uw kredietverstrekker beslag leggen op het onderpand. Dit kan een echt probleem zijn als uw onderpand uw huis, auto of geld op een spaarrekening is.

Hoe krijg je een gewaarborgde lening

Als u denkt dat u een goede kandidaat bent voor een gewaarborgde lening, volg dan deze stappen.

  • Shop around: Niet alle gedekte leningen zijn gelijk. In feite zijn er talloze opties die er zijn. Daarom is het in uw eigen belang om rond te kijken en tarieven, voorwaarden en eventuele kosten voor de lening te vergelijken.
  • Aanvragen: Als u eenmaal hebt gekozen voor een gewaarborgde lening, is het tijd om een aanvraag in te dienen. Gelukkig bieden de meeste kredietverstrekkers online aanvragen aan. Wees voorbereid op het delen van persoonlijke basisinformatie zoals je naam, sofinummer en details over je onderpand.
  • Wacht op goedkeuring: Het type gedekte lening dat je afsluit en de kredietverstrekker die je kiest, bepalen hoe lang je op een beslissing moet wachten. Veel kredietverstrekkers bieden dezelfde dag goedkeuring of keuren je binnen 24 uur of binnen enkele werkdagen goed.
  • Gefinancierd worden: Na goedkeuring verdeelt de kredietverstrekker je geld. Als je een beveiligde persoonlijke lening afsluit, kun je het geld ontvangen via directe storting, cheque of prepaid kaart.

The Bottom Line

Als je een lening wilt afsluiten tegen een lage rente, maar geen goed krediet hebt, is een beveiligde lening waarschijnlijk de beste oplossing. Dit geldt vooral als u weet dat u op tijd kunt terugbetalen volgens de voorwaarden van uw contract. Zorg ervoor dat u alle beschikbare opties zorgvuldig bekijkt voordat u beslist welke het beste voor u is.

SPONSORED CONTENT

Notitie: De informatie in dit artikel is uitsluitend ter informatie en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiele omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire