header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dekt een levensverzekering het overlijden door kanker?

Apr 5, 2023 2:53 PM ET

De diagnose kanker is een van de engste dingen die iemand in zijn leven kan meemaken. De eerste schok bij het horen van die woorden kan snel plaats maken voor een overweldigende angst over wat het zou kunnen betekenen. Overleven is een duidelijke zorg. Het effect op je dierbaren is een andere. Als u overlijdt aan kanker, zal uw levensverzekering een overlijdensuitkering aan hen uitkeren?

Zo moeilijk als het is, is dit een vraag die u moet stellen wanneer u winkelt voor een levensverzekering. Een uitgebreide levensverzekering moet kanker dekken als natuurlijke doodsoorzaak, maar er zijn uitzonderingen. Overlijdensrisicoverzekeringen (AD & D) betalen geen overlijdensuitkering voor kanker omdat de ziekte niet als "ongeval" wordt geclassificeerd."

In dit artikel zullen we meer te weten komen over wanneer en of levensverzekeringen een overlijden door kanker zullen dekken om u te helpen uw financiele toekomst voor uw geliefden beter voor te bereiden.

Kanker is een belangrijke doodsoorzaak in de VS

Volgens de American Cancer Society is kanker de tweede belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten. Alleen hartaandoeningen eisen meer mensen per jaar. Verzekeringsmaatschappijen weten dat, dus er zijn over het algemeen bepalingen in de polis die specifiek zijn voor de diagnose en behandeling van kanker. Deze kunnen een wachttijd voor dekking of uitsluitingen voor bepaalde soorten kanker omvatten.

De wachttijd is een waarborg voor de verzekeringsmaatschappij. Als uw diagnose van kanker kwam voordat u een levensverzekering aanvroeg, telt het als een "reeds bestaande aandoening". Dat betekent niet noodzakelijk dat u geen levensverzekering kunt krijgen, maar het kan uw premies wel aanzienlijk verhogen. In extreme gevallen waarbij de prognose fataal is, komt u misschien niet in aanmerking.

Uw dierbaren hebben financiele zekerheid nodig

Zorg ervoor dat uw levensverzekering uitkeert bij overlijden door kanker is iets wat u wilt doen wanneer u de polis voor het eerst koopt, niet nadat u de diagnose kanker heeft gekregen. Ga ervan uit dat het een mogelijkheid is, vooral als het in uw familie voorkomt, en neem het op in uw lijst van "behoeften" wanneer u gaat winkelen voor een verzekering. Een geregistreerde verzekeringsagent kan u helpen de juiste polis voor u en uw gezin te vinden.

Kankerbehandelingen eisen de grootste tol van de patient, maar hebben ook gevolgen voor het gezin. Zij worstelen vaak met het betalen van eigen bijdragen, vervoerskosten en medicijnkosten. Dat komt bovenop het inkomen dat ze verliezen doordat de patient niet kan werken. Als die persoon overlijdt, kan een overlijdensuitkering van de levensverzekering de enige manier zijn waarop de familie die verliezen kan terugverdienen.

Uitzonderingen en diskwalificatie van de overlijdensuitkering

Uw levensverzekering moet het overlijden door kanker dekken, maar uw levensbeslissingen kunnen van invloed zijn op de vrijgave van uw overlijdensuitkering. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Extra alcohol- of drugsgebruik
  • Logen op uw aanvraag
  • Het ondernemen van risicovolle activiteiten

Deze uitsluitingen moeten allemaal duidelijk vermeld staan in de voorwaarden van uw levensverzekering. Lees de polis zorgvuldig en stel uw verzekeringsagent specifieke vragen over alles waar u niet zeker van bent. Onderteken je verzekeringsovereenkomst pas als je de antwoorden hebt die je nodig hebt.

Bronnen:

https://www.investopedia.com/which-types-of-deaths-are-not-covered-by-life-insurance-5094285

https://www.mutualofomaha.com/advice/understand-how-life-insurance-works/does-life-insurance-cover-cancer

https://www.policygenius.com/life-insurance/what-kinds-of-deaths-are-not-covered-by-term-life-insurance/

https://smartasset.com/life-insurance/what-is-the-life-insurance-waiting-period


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire