header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Else Nutrition rapporteert een stijging van 82% in het boekjaar 2022.

Apr 5, 2023 2:38 PM ET

Conference call zal worden gehouden op vrijdag 31 maart om 10 AM ET

VANCOUVER, BC, 31 maart 2023 – ELSE NUTRITION HOLDINGS INC ( BABY ) ( BABYF ) ( 0YL.F ) ("Else" of de "Onderneming") de plantaardige baby-, peuter-, en kindervoeding bedrijf, heeft vandaag de financiele resultaten van het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2022 gerapporteerd voor de periode eindigend op 31 december 2022. De jaarrekening en MD & A zijn beschikbaar op SEDAR onder het profiel van het bedrijf.

Vierde kwartaal en fiscaal jaar 2022 Financiele hoogtepunten

  • 4Q22 inkomsten bedroegen $2,4M, een stijging van 86% ten opzichte van $1,3M in 4Q21, en een stijging van 5% ten opzichte van $2,2M in 3Q22. De inkomstengroei bleef gehinderd door producttekorten veroorzaakt door een mechanische storing in de Amerikaanse fabriek van de onderneming. De vraag naar producten bleef zeer hoog en overtrof het beschikbare aanbod. Het management schat het inkomstenverlies als gevolg van de storing op ongeveer $1,1 miljoen in 4Q22.
  • De verkoop aan fysieke winkeliers steeg in 4Q22 met 69% ten opzichte van 3Q22. De verkoop op Amazon daalde in 4Q22 met 24% ten opzichte van 3Q22. De vraag overtrof het aanbod gedurende het kwartaal, omdat de onderneming zich bleef terugtrekken op de levering aan Amazon.com en haar eigen e-store, om alle bestellingen van de brick-and-mortar retailers te kunnen uitvoeren.
  • De verkoop in Canada, via Amazon en brick-and-mortar retailers steeg met meer dan 100% in 4Q22 versus 3Q2022 en vertegenwoordigde ongeveer 10% van de formuleverkoop van de onderneming. De vraag overtrof het aanbod tijdens het kwartaal en het bedrijf koos ervoor om terug te trekken op het leveren aan Amazon.ca en haar eigen e-store, om ten minste een deel van de bestellingen van brick-and-mortar retailers te kunnen uitvoeren, waardoor nog steeds een aanzienlijke achterstand ontstond die in 1Q2023 werd voldaan.
  • De inkomsten van het boekjaar 2022 bedroegen $8.6M, een stijging van 82% ten opzichte van $4,7M in FY2021.
  • Kassaldo per 31 december 2022 was $16,6M CAD (inclusief restricted cash en bankdeposito op korte termijn), na een succesvolle kapitaalinvestering van $4,1M van Lind Partners LLC.

Recent Business Highlights

  • Else producten zijn opgenomen in meer dan 11.000 winkels in Noord-Amerika, vergeleken met 1.200 winkels in 1Q22. Het management verwacht tegen eind 2023 20.000 opgenomen winkels en 50.000 distributiepunten te bereiken.
  • Uitbreiding van de Amerikaanse distributie naar meer dan 6.000 CVS-winkels, meer dan 750 Walmart-winkels, meer dan 400 Win Dixie-winkels en naar 161 Giant Food Stores.
  • Uitbreiding van de productiecapaciteit door de toevoeging van een tweede productiefaciliteit in de VS en het opstarten van de eerste productiefaciliteit in Europa. De extra productiefaciliteiten zullen de productiecapaciteit van de onderneming ongeveer verdrievoudigen, waardoor het risico van toekomstige situaties waarin de voorraad opraakt sterk wordt verminderd.
  • Uitbreiding van de aanwezigheid op de Chinese markt met de lancering op JD.com, China\’s grootste online retailer met 580 miljoen jaarlijks actieve klanten. Deze lancering volgt op de succesvolle lancering op Tmall in september. De Vennootschap zal zijn Toddler Formula, Kids nutritional drinks en Baby Cereal producten rechtstreeks aan Chinese consumenten verkopen via de winkel.
  • Toetreedt de Canadese markt met de lancering op Amazon.ca en in fysieke winkels. Het succes van de lancering overtrof de verwachtingen gezien een snelle toetreding tot grote retailers in het hele land en een grote vraag naar Else\’s producten. Het bedrijf verwacht tegen het einde van 2023 in meer dan 3.000 Canadese winkels genoteerd te zijn.
  • Het bedrijf is van plan om in 2H2023 West-Europa te betreden. De eerste lancering zal plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk via Amazon en distributeurs van natuurvoeding, waarna andere Europese landen zullen volgen.
  • Succesvol voltooide de tweede en laatste preklinische studie van zijn zuigelingenvoeding, waarmee de weg naar goedkeuring door de FDA is ingeslagen.

Managementcommentaar

Hamutal Yitzhak, CEO van Else Nutrition, zei: "We zijn erg blij met de aanzienlijke vooruitgang die we in 2022 hebben geboekt, nu we onze reis voortzetten om een wereldleider te worden op het gebied van plantaardige voeding. We worden een erkend nationaal merk in de VS, dat wordt verkocht door grote kruidenierswinkels en drogisterijen. We eindigden 2022 met Else-producten in meer dan 11.000 winkels, een ongelooflijke groei van ongeveer 1.200 winkels eind 2021. Onze klanten omvatten nu prominente retailers zoals CVS en Walmart, evenals toonaangevende e-commercesites zoals Amazon, Walmart.com, Tmall en JD. Wij verwachten in 2023 20.000 detailhandelslocaties te bereiken. In 2022 hebben we ook ons geografisch bereik uitgebreid door onze intrede te doen op de Canadese en Chinese markt. Verder hebben we ons productassortiment uitgebreid van een SKU naar meer dan 15, door toevoeging van Nutritional Kids Shakes, Baby Super Cereals en Toddler Omega. We verwachten dat we ons aantal SKU\’s in 2023 zullen verdubbelen, wat onze groei verder zou moeten versnellen.

We zijn blij te kunnen aankondigen dat de producttekorten die ons vermogen om onze klanten te bevoorraden beperkten, waardoor onze omzetgroei in de afgelopen maanden werd belemmerd, grotendeels achter ons liggen. We hebben ijverig gewerkt aan twee extra productiefaciliteiten in de VS en Europa en produceren sinds enkele weken in onze nieuwe fabriek in de VS. De twee nieuwe faciliteiten hebben onze huidige productiecapaciteit meer dan verdrievoudigd, waardoor het risico van toekomstige uitverkochte voorraden wordt beperkt. We schatten de impact op de inkomsten als gevolg van het producttekort op ongeveer $1,5 miljoen in de tweede helft van 2022, ruwweg meer dan 15% van onze jaaromzet.

Bij onze vooruitblik naar 2023 blijven we gefocust op onze groeidoelstellingen. We blijven enthousiast over onze internationale expansie. De groei van onze verkoop in China wordt een prioriteit in 2023, na onze succesvolle lanceringen op Tmall Global en JD.com. China is \’s werelds grootste markt voor zuigelingenvoeding, met een waarde van ongeveer 33 miljard dollar en een verwachte groei tot 40 miljard dollar in 2025. Onze entree in Canada in augustus had een veel grotere start dan verwacht, en de buitensporige vraag heeft zich voortgezet. Wij verwachten ons winkelbestand in Canada in 2023 ongeveer te verdubbelen. Verder zijn we verheugd om in de tweede helft van 2023 het Verenigd Koninkrijk en Australie te betreden, aangezien de vraag naar een alternatief voor zuivel- en sojavoeding in die regio\’s blijft toenemen.

In 2023 beginnen we met onze klinische studie naar zuigelingengroei voor de FDA en Europese vergunningen, met een verwachte afronding in 2024. Het verkrijgen van FDA-goedkeuring is een zeer hoge prioriteit voor Else Nutrition, omdat we geloven dat de eerste niet-zuivel en niet-jojo-goedgekeurde zuigelingenvoeding door de FDA een transformatie zal betekenen voor de waardering van het bedrijf.

FDA Update

Als onderdeel van het traject om haar Infant formule op de markt te brengen onder goedkeuring van de FDA en andere autoriteiten, heeft Else in 2021 en 2022 twee succesvolle preklinische veiligheidsstudies afgerond op haar plantaardige zuigelingenvoeding, om de veiligheid en de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen van de zuigelingenvoeding en haar ingredienten aan te tonen. De resultaten toonden een goede groei aan, vergelijkbaar met zuigelingenvoeding op basis van zuivel, in een neonataal preklinisch model, evenals de efficientie en kwaliteit van de zuigelingenvoeding met eiwitten. Dat zijn de belangrijkste twee van de drie stappen op weg naar het verkrijgen van de FDA en andere regelgevende vergunningen om het product op de markt te brengen.

In februari 2023 kondigde de onderneming aan dat de Institutional Review Board (de ethische commissie) het studieprotocol voor de groei van zuigelingen voor het testen van de Else Zuigelingenvoeding heeft goedgekeurd.

Als laatste stap voor het starten van de studie, heeft de Vennootschap nu het studieprotocol voor zuigelingengroei ter beoordeling ingediend bij de FDA en wacht de reactie van de FDA af, evenals de beschikbaarheid van een vergelijkingsformule, die momenteel niet beschikbaar is vanwege het voortdurende tekort aan zuigelingenvoeding, gevolgd door verschillende recente productterugroepingen in de VS. In 2023 is een tweede klinische groeistudie op de gezonde peuterpopulatie gestart als onderdeel van de plannen van de onderneming om de onderzoeksactiviteit voort te zetten die de veiligheid, verdraagbaarheid en doeltreffendheid van haar productassortiment aantoont.

Conference Call

Hamutal Yitzhak, CEO en mede-oprichter, zal een conference call houden om de financiele resultaten van het kwartaal te bespreken om 10.00 uur. (Eastern Time) op 31 maart 2023.

Interesseerden kunnen luisteren via een live webcast, via de link beschikbaar in de Investors-sectie van de website van het bedrijf of via https://app.webinar.net/MDxXRYw6vqg.

Een herhaling zal beschikbaar zijn na de oproep, in de Investeerders sectie van de website van de Onderneming op https://app.webinar.net/MDxXRYw6vqg.

Over Else Nutrition Holdings Inc.

Else Nutrition Holdings Inc. is een voedings- en voedingsbedrijf in de internationale expansiefase gericht op het ontwikkelen van innovatieve, schone en plantaardige voedings- en voedingsproducten voor baby\’s, peuters, kinderen en volwassenen. Haar revolutionaire, plantaardige, niet-sojaformule is een schoon alternatief voor melkformules. Else Nutrition (voorheen INDI) won de prijs "2017 Best Health and Diet Solutions" op de Global Food Innovation Summit in Milaan. De holding, Else Nutrition Holdings Inc, is een beursgenoteerd bedrijf, genoteerd op de TSX Venture Exchange onder het handelssymbool BABY en staat genoteerd op de Amerikaanse OTC Markets Q.X. board onder het handelssymbool BABYF en de beurs van Frankfurt onder het symbool 0YL. Sinds de lancering van zijn Plant-Based Complete Nutrition for Toddlers, gemaakt van hele voedingsmiddelen, amandelen, boekweit en tapioca, heeft het merk duizenden krachtige getuigenissen en beoordelingen van ouders ontvangen en nationale retailer ondersteuning gekregen van Sprouts Farmers Market, en een snelle verkoopgroei bereikt. Else werd de #1 Best Seller op Amazon in het najaar van 2020 in de categorie New Baby & Toddler Formula. Het won onlangs de \’Best Dairy Alternative\’ Award 2021 op World Plant-Based Expo en was een Nexty Award Finalist op Expo West 2022 in de Plant-Based lifestyle categorie.

Investor Relations Contact: Lytham Partners, LLCMr. Ben ShamsianNew York | PhoenixE: [email protected]P: 646-829-9701RBMG – RB Milestone Group LLCTrevor Brucato, Managing DirectorE: [email protected]www.rbmilestone.com Toronto Stock Exchange

Noch de Toronto Stock Exchange, noch haar aanbieder van reguleringsdiensten (zoals die term is gedefinieerd in het beleid van de Toronto Stock Exchange) zijn verantwoordelijk voor de geschiktheid of nauwkeurigheid van dit bericht.

Caution Regarding Forward-Looking Statements

Dit persbericht bevat verklaringen die "toekomstgerichte verklaringen" kunnen vormen in de zin van de toepasselijke effectenwetgeving. Toekomstgerichte verklaringen worden doorgaans gekenmerkt door woorden als "zullen" of soortgelijke uitdrukkingen. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht omvatten verklaringen met betrekking tot de verwachte data voor het indienen van de financiele documenten van de Vennootschap. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen weerspiegelen huidige schattingen, overtuigingen en veronderstellingen, die gebaseerd zijn op de perceptie van het management van de huidige omstandigheden en verwachte toekomstige ontwikkelingen, alsmede andere factoren die het management in de gegeven omstandigheden passend acht. Er kan geen zekerheid worden gegeven dat het voorgaande juist zal blijken te zijn. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht gaan onder meer uit van de verwachting dat er geen onderbrekingen of storingen in de leveringsketen zullen optreden als gevolg van COVID 19 en dat de productie-, bemiddelings- en logistieke overeenkomst met de Vennootschap niet wordt beeindigd. De werkelijke resultaten kunnen afwijken van de schattingen, overtuigingen en veronderstellingen die in de toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt of geimpliceerd. Lezers worden gewaarschuwd niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen, die slechts de verwachtingen van het management op de datum van dit persbericht weergeven. De onderneming wijst elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, tenzij de wet dit vereist.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire