header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Heeft een autisme diagnose invloed op de levensverzekering?

Apr 5, 2023 2:57 PM ET

Een diagnose autisme kan van invloed zijn op de levensverzekering, maar dat betekent niet dat mensen met autisme niet in aanmerking kunnen komen voor betaalbare dekking. Aanbieders meten het risico om aanvragers een levensverzekering aan te bieden op basis van leeftijd, levensstijl, geslacht en gezondheidsomstandigheden. Ze kunnen uw aanvraag afwijzen of dure premies in rekening brengen als dat risico hoog is.

While autisme is een chronische aandoening, verzekeraars beschouwen het niet altijd als hoog risico. Om te bepalen of specifieke vervoerders een levensverzekering bieden voor mensen met autisme, zou je life insurance quotes online kunnen vergelijken. Deze post zal bespreken hoe een diagnose van autisme uw levensverzekeringskosten of geschiktheid kan beinvloeden.

Levensverzekering voor volwassenen met autisme

Mensen met autisme hebben een breed scala aan ervaringen, vaardigheden en ondersteuningsbehoeften. Verzekeraars gebruiken die bredere context om beslissingen te nemen over het verstrekken van verzekeringen voor mensen met autisme. Verzekeraars kunnen de volgende factoren in overweging nemen:

  • Activiteiten van het dagelijks leven – Verzekeraars kunnen vragen stellen over uw vermogen om "activiteiten van het dagelijks leven" zelfstandig uit te voeren. Deze activiteiten omvatten aankleden, naar het toilet gaan, baden en eten bereiden en eten. Als je regelmatig hulp nodig hebt bij een of meer taken, kan dat invloed hebben op je levensverzekering of je premies.
  • Werkgelegenheid – Levensverzekeraars kunnen ook rekening houden met je werkstatus, maar dat hangt af van je omstandigheden. Als autisme het moeilijk maakt om een fulltime baan te behouden, komt u bij sommige aanbieders niet in aanmerking voor een levensverzekering. Echter, als u thuis blijft om voor kinderen of andere familieleden te zorgen, is het niet zo waarschijnlijk om uw levensverzekering te beinvloeden.
  • Leeftijd, gezondheid en andere demografische gegevens – Uw levensverzekering in aanmerking komen en tarieven zijn meestal niet afhankelijk van een diagnose; verzekeraars overwegen een reeks kenmerken, waaronder leeftijd, levensstijl en algemene gezondheid. Als u relatief jong bent met een levensstijl met een laag risico en geen bijkomende gezondheidsproblemen hebt, hebt u misschien een betere kans op een betaalbare levensverzekering.

Levensverzekering voor kinderen met autisme

Als u een levensverzekering wilt voor uw kinderen of andere minderjarige afhankelijke personen die autisme hebben, kunnen verzekeraars zich richten op de mogelijke toekomstige impact van autisme op hun leven.

Het is moeilijker om een polis te vinden voor zeer jonge kinderen omdat het voorspellen van hun potentiele ondersteuningsbehoeften moeilijk is. Als ze eenmaal ouder zijn en tijd hebben gehad om hun vaardigheden of ondersteuningsbehoeften op school aan te tonen, zullen verzekeraars hun verzekerbaarheid waarschijnlijk gemakkelijker kunnen beoordelen.

Wat als ik niet in aanmerking kom?

Als de diagnose autisme het moeilijk maakt om in aanmerking te komen voor een permanente of tijdelijke levensverzekering, zijn er nog steeds opties. Levensverzekeringen met gegarandeerde afgifte bieden permanente dekking zonder dat een medisch onderzoek nodig is.

U komt meestal in aanmerking voor gegarandeerde afgifte als u voldoet aan de leeftijdseisen van de polis en de premies kunt betalen. Polissen met gegarandeerde afgifte kosten echter meestal meer dan andere soorten levensverzekeringen voor lagere dekkingsbedragen, dus er is een wisselwerking.

De bottom line

Een diagnose van autisme kan van invloed zijn op de levensverzekering, maar hoeft u niet noodzakelijkerwijs te diskwalificeren voor dekking. Verzekeraars baseren hun beslissing meestal op hoe autisme past in uw dagelijks leven en algemene gezondheid.

Uw diagnose autisme heeft misschien geen grote invloed op uw levensverzekering als het niet veel belemmeringen oplevert in uw dagelijks leven. Maar zelfs als gezondheidscomplicaties of specifieke ondersteuningsbehoeften het moeilijk maken om in aanmerking te komen voor een levensverzekering, kan een gegarandeerd uitgiftebeleid u nog steeds de dekking bieden die u nodig hebt om de financien van uw geliefden te beschermen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire