header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


HNRC VERWERFT 40% BELANG IN RHINO ENERGY PTY LTD

Apr 5, 2023 3:56 PM ET

Rhino Energy Pty Ltd is een Australisch energiebedrijf dat zich toespitst op de ontwikkeling van olie en gas in Noord-Amerika. Het wordt geleid door de heren David Whitby en Tom Fontaine. De heer Whitby is de voormalige Vice President van Heavy Oil voor Husky Oil in Canada en was de Managing Director van het op de Australische effectenbeurs ("ASX") genoteerde Nido Petroleum, dat onder zijn leiding groeide van een marktkapitalisatie van (Australische) $1 miljoen tot $600 miljoen, waarbij hij toezag op de overgang van Nido van pure explorateur naar producent. De heer Whitby was ook projectdirecteur van het West-Java Gas Project bij ConocoPhillips, Vice President of Corporate Development voor Gulf Indonesia en President van Gulf (Australia) Resources Limited. De heer Whitby heeft een Bachelor of Mechanical Engineering-diploma van het Royal Military College of Canada.

De heer Fontaine heeft 30 jaar ervaring in de industrie met een uitgebreide olie- en gasachtergrond, waaronder in de primaire CHOPS-productie en de ontwikkeling van horizontale putten, alsmede in de ontwikkeling van verbeterd herstel met Husky in de gebieden Cold Lake en Lloydminster in Alberta. De heer Fontaine was de oprichter of voornaamste partner in talrijke startende ondernemingen, waaronder Pure Energy Resources, een op de ASX genoteerde onderneming die voor meer dan (Australische) $ 1 miljard werd verkocht. Hij was ook een van de opdrachtgevers bij de notering van verschillende bedrijven op de ASX en heeft geholpen bij het bijeenbrengen van meer dan (Australische) $100 miljoen voor exploratie- en ontwikkelingsprojecten. De heer Fontaine heeft een BSc. in Reservoir Engineering van de Universiteit van Alberta.

Rhino Energy\’s management team wordt gecompleteerd door de heren Mike Mason en Gregor Mahwinney. De heer Mason heeft meer dan 35 jaar olie- en gaservaring, onder meer als voormalig Regional Operations Manager voor Apache in Egypte en als Engineering VP en Director of Petroleum Engineering in de Global Upstream Technology Group van British Petroleum. De heer Mahwinney heeft meer dan 40 jaar ervaring in de petroleumindustrie met zowel conventionele als niet-conventionele olieactiviteiten. De heer Mahwinney was voormalig Field Manager in de Noordzee en Country Manager in Jemen voor Nexen Inc. en Operations Manager in Ecuador voor Encana. Samen is het Rhino-managementteam op hoog niveau betrokken geweest bij geexploiteerde en niet-geexploiteerde activa in 27 landen en heeft het een productie van 1,7 miljoen BOEPD beheerd.

Het bedrijf kondigde ook aan dat het zijn intentieverklaring voor de verwerving van het 90,1%-belang in Cunningham Energy LLC heeft verlengd. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond.

Het bedrijf verwacht dat de FINRA-beoordeling in de nabije toekomst wordt afgerond, zodat het dividend van Worldwide Diversified Holdings, Inc ("WDHI") kan worden uitgekeerd en WDHI in het tweede kwartaal naar de beurs kan.

Het bedrijf heeft een juridisch adviseur, accountants en een underwriter aangetrokken voor de notering aan de NASDAQ, die naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar zal worden ingediend.

Over Houston Natural Resources Corp

Houston Natural Resources Corp. (OTCMKTS: HNRC) (www.hnrcholdings.com) is een gediversifieerd energiebedrijf met olie- en gasbelangen en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Het Halff Oil Field in Crockett County, Texas, heeft 83 oliebronnen, met naar schatting 33 miljoen vaten olie en waterzuivering en geschatte reserves van $69 miljoen. Het bedrijf heeft een belang van 9,9% genomen in Cunningham Energy LLC met geschatte reserves van 352 miljoen dollar. Het bedrijf zal ook blijven zoeken naar nieuwe olie- en gas- en afvalwateracquisities terwijl het zich richt op het creeren van meer waarde voor HNRC-aandeelhouders.

FORWARD-LOOKING STATEMENTS:

Dit persbericht kan "toekomstgerichte verklaringen" bevatten in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Andere verklaringen dan verklaringen over historische feiten in dit persbericht kunnen toekomstgerichte verklaringen zijn en vormen geen garantie voor toekomstige prestaties of resultaten en houden een aantal risico\’s en onzekerheden in.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire