header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe omgaan met studieleningfraude door familieleden

Apr 5, 2023 2:26 PM ET

Phishingpogingen, credit counseling scams, datalekken… de lijst van manieren waarop uw financiele gezondheid kan worden aangetast houdt nooit op. Dus wanneer uw financiele zekerheid wordt verstoord door iemand die u kent, kan de pijn overweldigend zijn en uw weg vooruit verwarrend. Moet u het laten gaan en rustig herstellen, of zijn er drastische maatregelen nodig om uw toekomst veilig te stellen?

Identiteitsdiefstal door familieleden is een ernstige zaak en een misdaad die niet lichtvaardig moet worden opgevat. De Federal Trade Commission (FTC) schat dat ten minste 6% van alle fraudegevallen werd gepleegd door een familielid van het slachtoffer, en 3% van die slachtoffers waren kinderen.

Als u het slachtoffer bent geworden van frauduleuze studieleningen op uw naam, zijn er een paar dingen die u moet doen.

Stap 1: Handel snel

Hoe eerder je actie onderneemt, hoe beter je af bent. Wacht niet op hun kant van het verhaal of de schuldvraag die ze je zullen geven om aan jezelf te twijfelen. U moet uw financiele toekomst zo snel mogelijk beschermen; hoe langer u wacht, hoe moeilijker het zal zijn om de fraude uit uw kredietgeschiedenis te wissen. Als u te lang wacht nadat u erachter bent gekomen, kunt u zelfs in een rechtbank als zelfingenomen worden gezien, dus breng uzelf niet in de problemen.

Stap 2: Bevries uw krediet

Neem contact op met alle kredietinformatiebureaus, Equifax, TransUnion en Experian, en zet een bevriezing op uw krediet. Dit voorkomt dat er nieuwe leningen of creditcards op uw naam worden geopend.

Stap 3: Bekijk uw huidige kredietrapport

Vraag uw volledige kredietrapport op bij elk bureau (u mag elk jaar een gratis rapport van alle drie de bureaus krijgen) en controleer het grondig. Je wilt documentatie over elke frauduleuze rekening.

Stap 4: Neem contact op met je school

Neem contact op met de afdeling financiele hulp van je school om gegevens te krijgen als je een huidige student bent. U zult kopieen willen vinden van de ondertekende promesse en de originele aanvraag. Hoe meer papieren je hebt die aantonen dat je identiteit werd gestolen, hoe sneller alles zal gaan.

Stap 5: Doe aangifte bij de politie

Deze stap is de moeilijkste om te doen, omdat het gaat om het in gang zetten van een aanklacht wegens misdrijf voor het familielid dat frauduleus rekeningen op jouw naam heeft geopend, maar het is noodzakelijk om door te gaan naar de volgende stappen. Je hebt een kopie van je politierapport nodig om aan te tonen dat je nooit toestemming hebt gegeven voor het afsluiten van studieleningen op jouw naam; anders is het gewoon jouw woord tegen dat van hen, en je kredietverstrekkers zullen waarschijnlijk zeggen dat je nog steeds aansprakelijk bent voor de terugbetaling van de lening.

Stap 6: Neem contact op met je studieleningverstrekkers en de overheid

Nu je een politierapport hebt ingediend, moet je deze informatie voorleggen aan je kredietverstrekkers en betwistingen indienen tegen het eigendom van de studieleningen. Je hebt het papieren spoor nodig dat je eerder hebt verzameld, alle communicatieverslagen die je hebt met jou, het familielid, de school of de leningverstrekker, en kopieen van je ID, sociale zekerheidskaart en handtekening.

Je moet ook een rapport indienen bij de Federal Trade Commission op IdentityTheft.gov. Hoewel dit niet verplicht is, kan de FTC aanvullende aanbevelingen en middelen geven.

Finfin, als er leningen waren van het US Department of Education, wil je contact opnemen met het Office of Inspector General om te onderzoeken hoe de lening is goedgekeurd en welke fouten de school heeft gemaakt die jou hiertegen hadden moeten beschermen.

De bottom line

Studentenleningfraude is een pijnlijk, uitputtend proces om van te herstellen, vooral als het wordt gedaan door iemand die geacht wordt van je te houden. Laat ze niet van je profiteren; het is tijd om na te denken over wat het beste is voor uw toekomst. Neem stappen om je financiele toekomst te beschermen en kijk naar wat in jouw belang is, niet dat van hen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire