header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoeveel levensverzekering moet een getrouwd stel hebben?

Apr 5, 2023 2:49 PM ET

Als u getrouwd bent of van plan bent te gaan trouwen, moet het levensverzekering gesprek eerder vroeger dan later plaatsvinden. Heeft u "het gesprek" met uw echtgenoot nog niet gehad? Dit kan soms verloren gaan in de eerste jaren omdat er zoveel andere dingen zijn om je op te concentreren. Banen, kinderen, hypotheken en auto\’s betalen staan allemaal op de prioriteitenlijst. Een levensverzekering hoort daar ook bij. In dit artikel leggen we uit waarom je het nodig hebt en hoeveel levensverzekering je moet kopen.

Hoe werkt een levensverzekering?

Levensverzekering is een contract tussen de polishouder en de levensverzekeringsmaatschappij. Een van de voorwaarden van dat contract is dat de maatschappij een overlijdensuitkering uitkeert als de verzekeringnemer overlijdt terwijl de polis loopt.

De eerste beslissing die de verzekeringnemer moet nemen is wie die uitkering krijgt. Die partij staat bekend als de "begunstigde". Getrouwde stellen hebben de mogelijkheid om elk een eigen polis of een gezamenlijke polis af te sluiten.

Gezamenlijke levensverzekeringen

Een gezamenlijke levensverzekering is een verzekering die door twee personen, zoals echtgenoten of partners, wordt afgesloten en die beide personen financiele bescherming biedt bij een vroegtijdig overlijden. Er zijn twee soorten gezamenlijke levensverzekeringen.

First-to-die

Bij een first-to-die polis krijgt de langstlevende echtgenoot de uitkering van de levensverzekering als de partner overlijdt.

Second-to-die

Een "second-to-die" polis keert de overlijdensuitkering uit aan een begunstigde na het overlijden van beide echtgenoten.

Factoren om te overwegen bij het kopen van een levensverzekering

Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het kopen van een levensverzekering, waaronder de volgende:

  • Leeftijd
  • Gezondheid
  • Inkomen
  • Aantal afhankelijke kinderen

Levensverzekering is bedoeld om je inkomen te vervangen, maar kan ook gebruikt worden door je echtgenoot en geliefden om uitgaven te dekken. U zult samen willen gaan zitten en uitzoeken hoeveel schulden u heeft om ervoor te zorgen dat deze kunnen worden afbetaald als een van u overlijdt.

Een andere keuze die u moet maken is of u een overlijdensrisicoverzekering of een permanente levensverzekering wilt kopen. Termijnleven is goedkoper, maar heeft een vervaldatum en geen contante waarde. Een permanente levensverzekering, zoals een heel of universeel leven, loopt niet af en bouwt contante waarde op naarmate u uw premies betaalt. Dat maakt het een investering, geen uitgave.

Hoeveel levensverzekering is genoeg?

U kunt berekenen hoeveel levensverzekering u en uw echtgenoot nodig hebben door al uw jaarlijkse inkomens en schulden bij elkaar op te tellen. Als u jonge kinderen hebt, houd dan ook rekening met hun financiele behoeften. Hoeveel zouden zij en uw echtgenoot nodig hebben om hun gewone uitgaven te betalen en uitstaande schulden af te lossen als u overlijdt?

De meeste verzekeringsagenten raden aan genoeg verzekering te kopen om 10-12 jaar inkomensverlies te dekken. Als u $ 100.000 per jaar verdient, is dat $ 1 miljoen tot $ 1,2 miljoen aan dekking. Is dat genoeg? U kunt dat bedrag vergelijken met de schuld die u achterlaat. Als echtpaar wilt u ervoor zorgen dat u genoeg dekking hebt om dat allemaal af te betalen.

The Bottom Line

Levensverzekering is een contract tussen de verzekeringnemer en de verzekeringsmaatschappij dat een begunstigde een overlijdensuitkering garandeert als de verzekeringnemer overlijdt. Het bedrag van de overlijdensuitkering, vooral voor gehuwde paren, moet gelijk zijn aan 10-12 jaar inkomen en eventuele uitstaande schulden afbetalen. Spreek met een erkende verzekeringsagent over de beste manier om ervoor te zorgen dat u en uw echtgenoot financieel voorbereid zijn op wat het leven u ook brengt.

Bronnen:

https://www.forbes.com/advisor/life-insurance/getting-married-insurance-plan/

https://www.investopedia.com/articles/pf/06/insureneeds.asp

https://www.nerdwallet.com/article/insurance/life-insurance-for-married-couples


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire