header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


In 5 stappen naar de juiste Clear Aligners

Apr 5, 2023 4:34 PM ET

Clear aligners zijn verwijderbaar en bijna onzichtbaar, waardoor ze een uitstekende optie voor velen met milde tot matige tanden uitlijning of crowding problemen. Maar om de beste resultaten te krijgen, heb je de juiste uitlijners nodig. Anders kunt u ongemak ervaren of kan uw vooruitgang op weg naar rechte tanden stagneren. Dit artikel behandelt vijf stappen die je kunt nemen om de juiste clear aligners te krijgen.

1. Zoek uit of je een goede kandidaat bent

Eerst is het slim om te bepalen of je een goede kandidaat bent voor clear aligners. Deze apparaten werken vaak goed voor patienten met lichte tot matige scheve of scheve tanden, maar die geen grote beugel willen. Als je geen ernstige scheefstand hebt, ben je misschien een goede kandidaat voor clear aligners.

2. Ga naar je tandarts voor een consult

Na het consult met je tandarts of orthodontist. Uw arts beoordeelt uw mond en gebit om er zeker van te zijn dat er geen problemen met uw mond zijn waardoor de clear aligners niet werken. U kunt uw arts ook vragen stellen tijdens dit consult om er zeker van te zijn dat aligners de juiste optie voor u zijn.

3. Laat de aligners maken

Het laten maken van at-home aligners bestaat uit het bezoeken van een tandarts voor de afdruk of het gebruik van een at-home impression kit, waarna de afdruk naar de aligner fabrikant wordt gestuurd. Als u aligners in de praktijk krijgt, gaat u naar het kantoor van de aanbieder voor rontgenfoto\’s en afdrukken van uw tanden. Dit proces zorgt voor een betere afstemming van de aligners op uw tanden dan bij thuis aligners.

4. Draag uw nieuwe aligners om te zien of ze passen

Aligners kunnen een paar weken duren om te maken. Als de thuis aligners klaar zijn, worden ze naar je opgestuurd. Als je in-office aligners krijgt, haal je ze op bij je provider. In beide gevallen is het tijd om de aligner uit te proberen om er zeker van te zijn dat hij past. Als het niet past, zijn er een paar oplossingen, zoals het gebruik van een bijtstokje of het bijsnijden van de aligner als deze in uw tandvlees grijpt. Het kan echter slim zijn om de aligners naar uw arts te brengen voor onderzoek om te zien of u nieuwe nodig hebt.

De bottom line

Aligners bieden een comfortabel en handig alternatief voor een beugel voor velen, maar niet voor iedereen. Over het algemeen zijn aligners bedoeld voor kleine tot matige gebitsproblemen. Als je geen ernstige scheefstand hebt, overweeg dan een consult met een tandarts om te zien of de aligners geschikt zijn voor jou. Bepaal of u thuis of in de praktijk aligners wilt en probeer ze vervolgens om er zeker van te zijn dat ze passen. Als u dit proces volgt, krijgt u aligners die goed passen en bent u op weg naar een rechte lach.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire