header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kunnen VPN\’s de cyberveiligheid verbeteren?

Apr 5, 2023 3:39 PM ET

De installatie van een Virtual Private Network (VPN) is een van de gemakkelijkste manieren om de online beveiliging te verbeteren en jezelf te beschermen tegen oplichting zoals email spoofing.

VPN\’s creeren een versleutelde verbinding tussen je computer en de servers waarmee het verbinding maakt, waardoor internettoegang mogelijk is zonder persoonlijke informatie zoals je IP-adres of locatie te onthullen. Dit betekent dat wanneer u e-mails verstuurt of uw apparaat anderszins gebruikt, het moeilijker is voor kwaadwillenden om deze te onderscheppen en uit te buiten.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN versleutelt je gegevens tijdens de reis tussen je apparaat en het internet.

Dit betekent dat alle informatie die je online verstuurt of ontvangt veilig is, ongeacht waar je je bevindt.

Dit maakt het veel moeilijker voor slechte actoren om toegang te krijgen tot uw gegevens, wat vooral belangrijk is wanneer u openbare Wi-Fi-netwerken gebruikt of verbinding maakt vanuit een ander land.

Welke soort cyberbedreigingen kan een VPN beschermen?

VPN\’s kunnen bescherming bieden tegen verschillende cyberbedreigingen door de gegevens die door uw apparaat worden verzonden en ontvangen te versleutelen. Dit proces maakt het veel moeilijker voor cybercriminelen om uw informatie te stelen met aanvallen, waaronder:

Phishing

Phishing is een vorm van online fraude waarbij mensen worden misleid om persoonlijke informatie weg te geven, zoals creditcardnummers of inloggegevens. Criminelen kunnen deze vervolgens gebruiken om uw geld of identiteit te stelen.

Email Spoofing

Email spoofing doet zich voor wanneer een cyberaanvaller een e-mail stuurt die van een legitieme bron lijkt te komen, zoals een bank of online retailer. De e-mail kan links bevatten die leiden naar kwaadaardige websites of bijlagen die malware op uw computer kunnen installeren.

Malware

Malware, of kwaadaardige software, is alle software die is ontworpen om u of uw computer schade toe te brengen. Cybercriminelen kunnen malware installeren zonder uw medeweten en het gebruiken om persoonlijke informatie te stelen, bestanden te beschadigen of zelfs de controle over uw hele systeem over te nemen.

VPN\’s zijn een geweldige manier om uw online informatie en activiteiten te beschermen, maar ze kunnen slechts zoveel doen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de verschillende soorten cyberdreigingen, zodat je weet waartegen een VPN je wel en niet kan beschermen.

Met die kennis kun je ervoor zorgen dat je alle nodige stappen neemt om jezelf online veilig te houden.

Voordelen van het gebruik van een VPN

Het gebruik van een VPN biedt verschillende voordelen naast de bescherming tegen cyberbedreigingen.

Bescherm uw online privacy

Wanneer u een VPN gebruikt, wordt uw verkeer versleuteld, waardoor het voor iedereen moeilijk wordt om uw online activiteiten te bespioneren. Bovendien wordt uw IP-adres verborgen wanneer u een VPN gebruikt, wat betekent dat u anoniem op internet kunt surfen. Dit kan handig zijn als je bang bent om gevolgd te worden.

Veilig gebruik van openbare Wi-Fi

Openbare Wi-Fi is handig, maar ook relatief onveilig.

Wanneer u een VPN gebruikt, wordt uw verkeer versleuteld, waardoor het veel moeilijker wordt voor slechte actoren om uw gegevens te onderscheppen. Dit kan handig zijn als je openbare Wi-Fi op een vliegveld gebruikt of in een coffeeshop werkt.

Unblock geo-restricted content

Als je vanuit het buitenland naar Netflix USA of BBC player wilt kijken, kan een VPN je helpen door verbinding te maken met een server in de VS of Groot-Brittannie.

Dit zou je toegang moeten geven tot geo-restricted content die anders niet beschikbaar zou zijn in jouw land.

Bypass Censorship

Een VPN kan je helpen toegang te krijgen tot geblokkeerde websites en inhoud als je in een land met internetcensuur woont. Door verbinding te maken met een server in een ander land, kun je deze beperkingen omzeilen en vrij toegang krijgen tot het internet.

Bottom Line

Een VPN is een uitstekende investering voor iedereen die vaak gebruik maakt van openbare Wi-Fi of zijn online privacy wil waarborgen. Door uw gegevens te versleutelen en uw IP-adres te verbergen, kunnen VPN\’s u beschermen tegen veelvoorkomende cyberbedreigingen zoals phishing, malware en e-mailspoofing.

Een betrouwbare VPN zou moeten helpen uw gegevens te beschermen en uw surfactiviteiten prive te houden. Overweeg dus om het toe te voegen aan je cyberbeveiligingstoolbox.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire