header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Legal Talk Network lanceert California Innocence Project Podcast om verhalen van onterecht veroordeelden te delen en de valkuilen van het strafrechtelijk systeem te belichten.

Apr 5, 2023 2:41 PM ET

Los Angeles, CA – 31 maart 2023 – Legal Talk Network, het toonaangevende juridische podcastnetwerk, kondigt de lancering aan van \’ California Innocence Project Podcast :\’ verhalen van onterecht veroordeelde mannen en vrouwen die tientallen jaren in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden die ze niet hebben begaan.

"Het onrecht dat zoveel onschuldige mensen wordt aangedaan is hartverscheurend," zegt Legal Talk Network Executive Producer Laurence Colletti. "Ik had geen idee hoe vaak onrechtmatige veroordelingen voorkomen. Het werken met het California Innocence Project aan deze podcast was een ongelooflijke ervaring. Leren over hun strijd voor vrijheid heeft me nieuwe inspiratie gegeven over de praktijk van het recht. Het werk dat zij doen is echt belangrijk."

De afleveringen van de California Innocence Project Podcast bevatten verhalen uit de eerste hand van de exoneree, maar ook discussies over de veel voorkomende manieren waarop onschuldige mensen in het systeem terechtkomen, waaronder DNA, valse bekentenissen en junk science. Legal Talk Network heeft experts in bewijsmateriaal, aanklagers, advocaten, documentairemakers en de exonerees zelf ingeschakeld. Exoneree verhalen zijn onder andere football speler Brian Banks en Amanda Knox.

"We zijn blij om in Legal Talk Network een partner te vinden die de tijd en zorg heeft genomen om de mensen die vastzitten in een onrechtmatige veroordeling bekend te maken en het werk uit te leggen dat onze advocaten hebben gedaan om hen vrij te krijgen," zei Michael Semanchik, Managing Attorney voor California Innocence Project, en gastheer van de podcast. "We hopen dat we door te praten over de exonerees, het bewustzijn kunnen vergroten van de noodzaak van strafrechthervorming en anderen kunnen inspireren om betrokken te raken bij dit belangrijke werk."

Het California Innocence Project werkt aan de vrijlating van onschuldige mensen die ten onrechte zijn veroordeeld door het werk van stafadvocaten, stagiaires van rechtenstudenten en pro deo advocaten. Sinds de oprichting in 1999 heeft de organisatie 38 mensen vrijgesproken die samen honderden jaren in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden die ze niet hebben gepleegd.

"De California Innocence Project Podcast op het Legal Talk Network biedt een platform van onschatbare waarde voor het publiek om de strijd en de overwinningen van exonerees te begrijpen," zegt Jack Newton, CEO en oprichter van Clio. "Het is tijd dat de samenleving de onrechtvaardigheden in ons rechtssysteem onder ogen ziet en samenwerkt aan een rechtvaardigere toekomst voor iedereen. Met onze software hopen we bij te dragen aan een efficientere rechtsgang en het California Innocence Project in staat te stellen nog meer mensen in nood te bereiken. Het is onze hoop dat we door deze verhalen toekomstige onterechte veroordelingen kunnen helpen voorkomen."

Eerdere afleveringen van California Innocence Project Podcast:

  • Uriah Courtney: onterecht geidentificeerd en veroordeeld voor ontvoering en verkrachting in 2005. Uriah heeft acht jaar gezeten voordat de kleding van het slachtoffer opnieuw werd getest op DNA, en het resulterende DNA wees naar de echte dader, die vervolgens nog meer misdaden pleegde die hem in de nationale DNA-
  • Brian Banks: ten onrechte veroordeeld in 2002 voor verkrachting op 17-jarige leeftijd nadat hij ten onrechte was beschuldigd door een middelbare school Brian werd onder druk gezet voor een pleidooi, alleen om zijn aanklager haar getuigenis te laten herroepen na zijn vrijlating.
  • Martin Tankleff: in 1999 ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn Tankleff werd gedwongen tot een valse bekentenis na urenlange intense ondervraging en veroordeeld tot 50 jaar tot levenslang.

California Innocence Project Podcast , geproduceerd door Legal Talk Network, is nu beschikbaar op alle belangrijke podcastplatforms, waaronder Apple Podcasts en Spotify.

Over Legal Talk Network:

Legal Talk Network is een toonaangevend podcastnetwerk dat een breed scala aan juridische onderwerpen behandelt, waaronder juridisch nieuws, praktijkmanagement en loopbaanontwikkeling. Met een divers rooster van hosts en gasten, is het netwerk toegewijd aan het bevorderen van de advocatuur door het verstrekken van hoogwaardige educatieve inhoud en het stimuleren van een gemeenschap van juridische professionals die gepassioneerd zijn over het verbeteren van de praktijk van de wet. Ga voor meer informatie naar legaltalknetwork.com.

Over het California Innocence Project:

Het California Innocence Project is een non-profit organisatie gevestigd in San Diego, Californie, die werkt aan de vrijlating van onschuldige mensen die ten onrechte zijn veroordeeld. Sinds 1999 heeft het Project 38 mensen vrijgesproken die jaren in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden die zij niet hebben begaan. Het California Innocence Project is toegewijd om ervoor te zorgen dat onschuldigen worden vrijgelaten, schuldigen verantwoordelijk worden gehouden en het rechtssysteem voor iedereen eerlijk is. Voor meer informatie bezoek: californiainnocenceproject.org.

Over Clio:

Clio verandert de juridische ervaring voor iedereen door \’s werelds toonaangevende cloudgebaseerde technologieen voor advocatenkantoren te creeren. Kantoren van alle groottes en praktijkgebieden gebruiken Clio-producten – Clio Manage, Clio Grow en Lawyaw – om hun activiteiten te beheren, facturen en betalingen te stroomlijnen, juridische documenten te automatiseren en de ervaringen van clienten te verbeteren. Als gevolg daarvan helpt Clio advocaten en hun clienten beter met elkaar in contact te komen gedurende het gehele juridische proces.

Media assets available at: https://legaltalknetwork.com/media/


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire