header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


St. Luke\’s University Health Network wordt geconfronteerd met federale collectieve rechtszaak door werknemers die religieuze discriminatie aanklagen.

Apr 5, 2023 3:01 PM ET

ALLENTOWN, PA (30 maart 2023) – Mansour Law, LLC, een advocatenkantoor in Allentown, PA, heeft vandaag een federale class action rechtszaak aangespannen tegen St. Luke\’s University Health Network (SLUHN), een van de grootste gezondheidsnetwerken van Pennsylvania. De rechtszaak beweert dat SLUHN de afgelopen 15 maanden de federale en staats anti-discriminatiewetten heeft geschonden door alleen werknemers met een religieuze vrijstelling van het COVID-19 vaccinmandaat een extra $1.100,00 per jaar in rekening te brengen voor hun collectieve ziektekostenverzekering.

De hoofdaanklager, Jessica Jennings, is een van de ongeveer 500 SLUHN-werknemers die een religieuze vrijstelling hebben gekregen van het COVID-19 vaccinmandaat van het netwerk. In oktober 2021 stelde SLUHN een beleid in dat de collectieve ziektekostenverzekeringspremie van elke werknemer vanaf januari 2022 met $1.100,00 zou verhogen. Maar volgens dit beleid kregen alle gevaccineerde werknemers en niet-gevaccineerde werknemers met medische vrijstellingen of uitstel van het vaccinatiemandaat van SLUHN een "premiekorting" van $1.100,00 om de verhoging volledig te compenseren. Ongevaccineerde werknemers met religieuze vrijstellingen van het mandaat kregen echter geen korting.

Sinds januari 2022 zijn alleen mevrouw Jennings en haar collega\’s met religieuze vrijstellingen gedwongen om een extra $1.100,00 per jaar ($42,31 per tweewekelijkse loonperiode) te betalen boven hun ziektekostenverzekeringstarief van 2021, terwijl de premie van elke andere werknemer hetzelfde is gebleven. Het groepsplan wordt volledig gesponsord en gefinancierd door SLUHN, en de eisers beweren dat het netwerk opzettelijk hun premies heeft verhoogd om hen "onder druk te zetten" om zich te laten vaccineren, ondanks hun religieuze overtuigingen.

Ms. Jennings wordt vertegenwoordigd door William P. Mansour, Esq. van Mansour Law, LLC.

"Naar onze mening is deze zaak vrij eenvoudig," zegt Mr. Mansour. "St. Luke\’s heeft mijn client en ongeveer 500 van haar collega\’s gedwongen om meer te betalen voor hun collectieve ziektekostenverzekering, uitsluitend omdat hun religieuze overtuigingen haar ambitieuze vaccinatiecampagne in de weg staan. Als mevrouw Jennings andere religieuze overtuigingen had gehad die niet in strijd waren met vaccinatie, zou St. Luke\’s haar beloond hebben met een premiekorting. Maar omdat ze de religieuze voorkeur van het bedrijf niet deelt, werd ze gestraft met een premieverhoging. St. Luke\’s gaf mijn client en haar collega\’s dus in wezen een valse keuze: ofwel meer betalen voor je ziektekostenverzekering in een periode van recordinflatie, ofwel je oprechte religieuze overtuigingen schenden en je laten vaccineren. We denken niet dat St. Luke\’s dat legaal kan doen, en we gaan uitzoeken waarom het dat deed."

Mevrouw Jennings klaagt namens haarzelf en alle andere betrokken werknemers aan wegens schending van Titel VII van de Civil Rights Act van 1964 en de Pennsylvania Human Relations Act. De rechtszaak beoogt SLUHN\’s handhaving van het "premiekorting"-beleid permanent te verbieden en restitutie te verkrijgen voor alle getroffen werknemers, plus rente, compenserende schadevergoeding, punitieve schadevergoeding, honoraria van advocaten, kosten en andere passende maatregelen.

De zaak werd aanhangig gemaakt bij de U.S. District Court voor het Eastern District van Pennsylvania en heeft als titel Jessica Jennings v. St. Luke\’s Health Network, Inc, Civil Action No. 5:23-cv-01229.

Inlichtingen kunnen worden gericht aan William P. Mansour, Esq., [email protected], 610-321-3538.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire