header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tekenen dat uw apparaat is geinfecteerd met spyware

Apr 5, 2023 3:21 PM ET

De bewustwording van digitale bedreigingen is nog nooit zo groot geweest, en terecht. In onze hyperverbonden wereld is het belangrijk om waakzaam te zijn over de veiligheid van onze apparaten en de gegevens die we erop opslaan. Een type bedreiging dat vaak over het hoofd wordt gezien, is spyware. Een soort kwaadaardige software die zonder uw medeweten op uw apparaat kan worden geinstalleerd, spyware kan worden gebruikt om uw gevoelige gegevens te verzamelen of zelfs uw apparaat op afstand te besturen. Lees verder voor meer informatie over spyware, tekenen dat uw apparaat is geinfecteerd, hoe u zich kunt beschermen en wat u moet doen als uw apparaat is aangetast.

Wat is spyware?

Spyware is een vorm van malware die zonder uw medeweten op uw apparaat kan worden geinstalleerd. Het wordt gebruikt om gevoelige gegevens te verzamelen die op uw apparaat zijn opgeslagen, zoals wachtwoorden, bankgegevens en surfactiviteiten, of zelfs om het apparaat op afstand te besturen. Spyware kan ook kwaadaardig worden gebruikt om gesprekken, toetsaanslagen en meer af te luisteren.

Spyware kan worden geinstalleerd op elke desktop, laptop of andere apparaten, waaronder telefoons, tablets en smart tv\’s. Het is vaak ingesloten in gratis software downloads, schadelijke links of e-mailbijlagen.

Signs Your Device May Be Infected

Als u vermoedt dat er spyware op uw apparaat is geinstalleerd, zijn er een aantal tekenen waar u op moet letten:

– Trage prestaties op je computer of mobiel apparaat

– Ongebruikelijke pop-up advertenties die op het scherm verschijnen

– Onbekende programma\’s die aan je computer zijn toegevoegd

– Vreemde e-mails van onbekende afzenders in je inbox

– Onverklaarbare prestatieproblemen met je apparaat

– Programma\’s die op de achtergrond draaien, ook als je ze niet gebruikt

– Onverwachte toename van het dataverbruik op je mobiele abonnement

Jezelf beschermen tegen Spyware

De beste manier om jezelf te beschermen tegen spyware is een goede cyberhygiene. Houd uw apparaten bijgewerkt met de laatste beveiligingspatches, gebruik malware protection software en vermijd het klikken op verdachte links of het downloaden van programma\’s van onbetrouwbare bronnen. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van phishing-zwendel en op je hoede te zijn voor e-mails of berichten van onbekende afzenders.

Wat te doen als u een spyware-infectie vermoedt

Als u vermoedt dat uw apparaat is geinfecteerd met spyware, onderneem dan zo snel mogelijk actie. Koppel het apparaat onmiddellijk los van alle netwerken waarmee het is verbonden (inclusief Wi-Fi) en verwijder alle onlangs gedownloade toepassingen of programma\’s.

Vervolgens voert u een malwarescan uit op uw apparaat met behulp van gerenommeerde malwarebeveiligingssoftware. Indien nodig, kunt u ook contact opnemen met een computertechnicus om te helpen met het verwijderen van malware.

Als de malware is verwijderd, moet u alle wachtwoorden op uw apparaat opnieuw instellen en uw malware beschermingssoftware bijwerken.

Bottom Line

Spyware kan een ernstige bedreiging vormen voor zowel de veiligheid van uw apparaat als uw persoonlijke gegevens. Het is belangrijk om stappen te ondernemen om uzelf te beschermen tegen malware, waaronder het regelmatig uitvoeren van malwarescans en op je hoede zijn voor verdachte links of e-mails. Als u vermoedt dat uw apparaat is geinfecteerd met spyware, neem dan zo snel mogelijk contact op met een computertechnicus om de malware te laten verwijderen. Met de juiste bescherming tegen malware en een oogje in het zeil houden voor waarschuwingssignalen, kunt u uw apparaten veilig houden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire