header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 veel voorkomende oorzaken van woningschade tijdens de winter

Apr 13, 2023 3:18 PM ET

De winter brengt gezellige avonden met warme chocolademelk bij het vuur en kille dagen met zich mee waarin u zich kunt optutten om te gaan sleeen. Maar samen met die ontspannen tijden, het winterweer brengt ook het risico van schade aan uw huis. Het binnendringen van water, bevroren leidingen, en daklekkages kunnen een domper zetten op uw winterfestiviteiten. Hier zijn enkele problemen waar je op moet letten en voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om catastrofale schade bij koud weer aan je huis te voorkomen.

#1: Bevriezende leidingen

Leidingen die worden blootgesteld aan koude temperaturen kunnen bevriezen en barsten, wat kan leiden tot aanzienlijke waterschade, schimmel, meeldauw en hoge reparatierekeningen. Om te voorkomen dat leidingen bevriezen, isoleert u alle leidingen die direct aan de elementen zijn blootgesteld. Dit geldt ook voor leidingen in kruipruimtes, kelders, zolders en garages waar de temperatuur vaak aanzienlijk kouder is.

U kunt buisvormige of opgerolde pijpverpakkingen kopen bij uw plaatselijke bouwmarkt en deze snel zelf installeren. U kunt leidingen ook omwikkelen met een thermostatisch geregelde warmtekabel.

Het langzaam laten druppelen van de kraan op vorstige nachten kan voorkomen dat leidingen bevriezen. Dit is een goede optie als u uw leidingen nog moet isoleren.

Als u langer dan een paar dagen van huis bent, kunt u het water helemaal afsluiten en alle leidingen aftappen door de hoofdkraan dicht te draaien. Leeg vervolgens de leidingen door al het water uit de kranen en armaturen voor zowel warm als koud water binnen en buiten het huis te laten lopen.

Verwijder alle tuinslangen en laat water uit de leidingen lopen om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van water dat kan bevriezen en de leidingen kan doen barsten. Voor buitenkranen kunt u winterkranen kopen die bescherming bieden tegen bevriezing.

#2: Sneeuw en ijs op uw dak

opgehoopte sneeuw en ijs kunnen uw dak behoorlijk belasten. Niet alleen kunnen shingles scheuren, wat kan leiden tot lekken en waterschade, maar het extra gewicht van de sneeuw en ijs zet ernstige stress op het frame van uw dak. Deze spanning kan structurele schade veroorzaken of zelfs leiden tot gedeeltelijke instorting van het dak, afhankelijk van de leeftijd en staat van uw huis en de hoeveelheid opgestapelde sneeuw.

Doe uw best om zoveel mogelijk sneeuw en ijs van uw dak te verwijderen terwijl u veilig blijft. U kunt een sneeuwdakhark met een telescopische steel gebruiken om sneeuw en ijs dat hoog ligt veilig te bereiken. Als u de sneeuw niet zelf kunt verwijderen, kunt u een professioneel dakbedekkingsbedrijf bellen om de sneeuw voor u te verwijderen.

#3: IJsdammen

Een "ijsdam" ontstaat wanneer uw dakgoten verstopt raken door puin en smeltende sneeuw en ijsophoping binnenin. Dit kan sneeuw onder uw dakspanen en in uw huis duwen. IJsdammen kunnen grote problemen veroorzaken aan uw dak en resulteren in het binnendringen van water. Het binnendringen van water is een ernstig probleem, want het kan leiden tot lekkages, schimmel, meeldauw en vlekken. Om ijsdammen tijdens de koude wintermaanden te voorkomen, moet u proactief zijn en uw dakgoten schoonmaken voordat het winterweer toeslaat.

#4: Vallende boomtakken

Hoewel met ijs bedekte bomen die glinsteren in het zonlicht mooi zijn, kan het extra gewicht van ijs en sneeuw op boomtakken te veel zijn voor een boom om te dragen. Grotere takken in de buurt van uw huis zijn een potentieel gevaar tijdens winterstormen, omdat ze kunnen breken en op het huis of het dak kunnen vallen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar het kan ook aanzienlijke schade veroorzaken en duur zijn om te repareren.

Voordat het koude weer sneeuw of ijs brengt, snoei takken in de buurt van uw huis, vooral dode of gebarsten takken. Het snoeien van de dichtstbijzijnde bomen in de herfst kan catastrofale schade in de winter voorkomen.

Is uw huis klaar voor de winter?

Voordat u gezellig bij het vuur gaat zitten of de sneeuwski\’s tevoorschijn haalt, moet u de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw huis klaar is voor de winter en geen onnodig risico loopt op schade door koud weer. Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen, zult u dankbaar zijn dat u de tijd hebt genomen om uw huis voor te bereiden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire