header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 dingen die ouders moeten weten over de aanvraagprocedure voor de universiteit

Apr 13, 2023 3:13 PM ET

Het toelaten tot de universiteit is een belangrijke mijlpaal voor tieners en voor ouders! Als je de eerste keer door het proces gaat, zijn hier vijf dingen waar je op moet letten:

1. Deadlines en noodzakelijke documenten

Deadlines zijn belangrijk tijdens het aanvraagproces voor de universiteit. Gewoonlijk beginnen studenten in het herfstsemester van het eerste jaar met de voorbereidingen voor de universiteit, en sommigen al in het voorjaar van het tweede jaar.

Om het proces beheersbaar te maken, kun je samen met je tiener een tijdschema opstellen, zodat hij weet wat er wanneer moet gebeuren. Vermeld dingen als wanneer:

  • Onderzoek hogescholen, beurzen, en maak lijsten met keuzes
  • Voorbereiding, inschrijving, en doe standaard tests
  • Schrijf essays en vraag docenten om aanbevelingsbrieven
  • Handig college aanvragen
  • Stuur financiele hulp en beurs aanvragen
  • Alle andere belangrijke data

2. Essays en tests

Veel hogescholen eisen scores van gestandaardiseerde tests, zoals de SAT en ACT, als onderdeel van hun aanvraag. De meest succesvolle studenten bereiden zich van tevoren goed voor op deze tests door te studeren, oefentests te maken of zich zelfs in te schrijven voor testreprepresentatiecursussen.

De hogescholen willen misschien ook dat uw tiener zijn interesses en vaardigheden laat zien in een persoonlijk essay. Moedig uw kind aan de tijd te nemen om een goed geschreven verhaal te schrijven dat hun individualiteit weerspiegelt en waarom ze naar een bepaalde school willen gaan.

3. Campusbezoeken

Touring campussen laat uw student een gevoel krijgen voor de scholen en de cultuur. Het is ook een kans om professoren te ontmoeten, meer te leren over de aangeboden programma\’s, en te zien of het een goede pasvorm is voor hun doelen. Het is misschien niet mogelijk om alle scholen op de lijst van uw tiener te bezoeken. Probeer dus een mix van scholen, waaronder ten minste een doelschool, topschool en bereikschool.

4. Terughoren

Het kan enkele weken of zelfs maanden duren voordat je kind te horen krijgt of hij is toegelaten, op de wachtlijst staat of is afgewezen. En deze wachttijd kan zenuwslopend zijn! Moedig uw kind aan om zich te concentreren op het einde van het laatste jaar en om een plan te hebben voor het geval hij/zij niet wordt toegelaten tot zijn/haar topkeuze.

Early action en early response aanvragers krijgen meestal in januari of februari antwoord. Normale aanvragers horen meestal eind maart of begin april iets terug. Dit is wat je moet doen als de brieven aankomen:

Als ze worden geaccepteerd

Gefeliciteerd! Lees de toelatingsgegevens zorgvuldig door om de volgende stappen en eventuele deadlines voor het formeel accepteren of afwijzen van het aanbod te weten te komen.

Als ze op de wachtlijst staan

Dit betekent dat de universiteit alle plaatsen voor eerstejaarsstudenten heeft opgevuld en dat je student zich alleen kan inschrijven als er een plaats vrijkomt. U kunt het toelatingsbureau bellen om te zien hoe groot de kans daarop is. Vaak krijgen wachtlijststudenten pas in augustus bericht, wat te laat kan zijn om zich nog op een andere school in te schrijven.

Als ze worden afgewezen

Het is goed dat je kind teleurgesteld is, en afwijzing hoort bij het leven. Probeer ze enthousiast te maken om naar een andere universiteit te gaan. En als uw leerling na een jaar nog steeds vastbesloten is om naar zijn of haar droomschool te gaan, kan hij of zij altijd overwegen om over te stappen.

Financiering en financiele hulp

Inzicht in de kosten van de hogescholen op de lijst van uw kind en hoeveel u kunt bijdragen aan hun opleiding is heel belangrijk. Uw leerling moet de Free Application for Federal Student Aid (FAFSA) en het College Scholarship Service (CSS) Profile invullen.

Deze formulieren stellen uw kind in staat federale en institutionele hulp te ontvangen, waaronder beurzen, studieleningen, beurzen en andere mogelijkheden. In sommige gevallen wordt de hulp gegeven op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, dus dien deze formulieren eerder vroeger dan later in.

Naast beurzen en financiele hulp, overweeg hoe je anders zou kunnen betalen college kosten. Zal uw tiener leningen aangaan? Gaat u sparen? Levensverzekering is een andere optie om te helpen betalen voor de universiteit. Permanente levensverzekeringen zoals gehele levensverzekering bieden levenslange dekking en kunnen na verloop van tijd contante waarde opbouwen. Als u een bestaande polis hebt, kunt u besluiten een deel van de contante waarde te gebruiken om collegegeld en andere kosten te betalen.

De aanvraagprocedure voor de universiteit kent vele stappen, maar met een goede voorbereiding kunt u uw kind helpen de reis succesvol te doorlopen. Veel succes!

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen, vermindert de overlijdensuitkering en kan andere aspecten van de polis beinvloeden.

Source: iQuanti


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire