header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 verrassende feiten over malocclusie

Apr 13, 2023 2:30 PM ET

Malocclusie treedt op wanneer iemand een slechte beet heeft die leidt tot een verkeerde stand van de kaak. Of u nu een overbeet, onderbeet of een ander belangrijk probleem hebt, een behandeling is belangrijk voor het algehele welzijn. Als u meer wilt weten over wat malocclusie is en enkele unieke aspecten ervan, zijn hier enkele verrassende feiten om op te merken:

1. Malocclusie kan erfelijk zijn

Helaas kun je, wat je ook doet, aanleg hebben voor malocclusie. Dat komt omdat de gezondheid van je ouders een belangrijke indicator is voor die van jou. Als je ouders last hadden van beetproblemen, ook al zijn die op latere leeftijd gecorrigeerd, kun jij ook last hebben van beetproblemen zoals over- of onderbeet, ondanks je inspanningen om die te voorkomen.

2. Malocclusie kan van invloed zijn op de geestelijke gezondheid

Onze tanden zijn een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk en onze algehele gezondheid. Hoewel het in sommige gevallen geen verband lijkt te houden, kan een slecht gebit ook een negatieve invloed hebben op onze geestelijke gezondheid – niet alleen qua uiterlijk, maar ook het onvermogen om goed te spreken, te ademen of te kauwen in extreme omstandigheden. Het is geen geheim dat onze algemene lichamelijke gezondheid de geestelijke gezondheid kan beinvloeden, dus het is belangrijk om in gedachten te houden hoe iets kleins als uitlijningsproblemen het welzijn aanzienlijk kunnen beinvloeden.

3. Diagnose maakt gebruik van een drieklassensysteem

Bij de diagnose van malocclusie zijn er meerdere klassen om de ernst te beperken:

  • Klasse een is het minst ernstige beetprobleem en wordt geclassificeerd als wanneer alle tanden op elkaar staan of gaten hebben, afgezien van de kiezen, die goed uitgelijnd zijn. Deze klasse is het minst ernstig.
  • Klasse twee is er als je last hebt van een overbeet waardoor de boventanden de ondertanden overlappen. Behandelingen kunnen bestaan uit een beugel en elastiekjes om de kaak opnieuw uit te lijnen.
  • Klasse drie is wanneer iemand een onderbeet heeft waardoor de ondertanden buiten de boventanden en kaak uitsteken. Dit kan worden veroorzaakt door een verschil in de grootte van de boven- en onderkaak waarbij de onderkaak groter is dan de bovenkaak.

4. Je jeugdgewoonten kunnen de oorzaak zijn

Hoewel genetica een grote rol speelt bij de uitlijning van de kaak en de gezondheid van het gebit, kan het ook liggen aan je jeugdgewoonten. Als je bijvoorbeeld overmatig op je duim hebt gezogen of langer dan aanbevolen een fopspeen hebt gebruikt, kunnen deze herhaalde zuigbewegingen de kaak verkeerd uitlijnen, waardoor je later problemen krijgt met bijten.

5. Behandeling kan varieren op basis van leeftijd

Zoals eerder vermeld, kunnen de beste behandelingsopties varieren afhankelijk van de klasse en de ernst van uw geval, maar ook van uw leeftijd. Hoe ouder u wordt, hoe hardnekkiger uw tanden zijn, en hoe moeilijker het is om ze voorgoed te verplaatsen. In sommige gevallen kan als volwassene een operatie nodig zijn om hardnekkige beetproblemen te corrigeren. Maar over het algemeen kunnen opties als een beugel of aligners helpen om je beet te corrigeren.

Eindgedachten

While malocclusie is niet het meest glamoureuze onderwerp, er zijn veel unieke feiten om op te merken over de aandoening. Van classificatie tot oorzaken en behandelingen, we hopen dat deze verrassende feiten je helpen begrijpen waarom deze aandoening essentieel is om over te weten!


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire