header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


6 stappen om een noodfonds te starten

Apr 13, 2023 2:27 PM ET

Het leven zit vol verrassingen. Daarom is een noodfonds voor noodgevallen zo belangrijk. Nu geld opzij zetten is een van de beste manieren om te voorkomen dat u noodleningen nodig hebt als het onverwachte in de toekomst gebeurt. In dit artikel geven we aan hoe je in zes eenvoudige stappen een noodfonds start.

  1. Open een spaarrekening

Je noodfonds heeft een thuis nodig. Een spaarrekening is daar een prima plek voor omdat het meestal rente oplevert, en je niet in de verleiding komt om cheques uit te schrijven of een pinpas te gebruiken om geld op te nemen. Voor het beste resultaat, als u er een krijgt, laat u de betaalkaart thuis in een lade liggen en haalt u hem alleen tevoorschijn als u hem nodig hebt voor een noodgeval. Je hebt een "set it and forget it"-mentaliteit nodig om dit te laten werken.

  1. Bekijk je uitgaven

Bij deze en de volgende stap ga je na hoeveel je je kunt veroorloven opzij te zetten in een noodfonds. Begin met het maken van een lijst van al je uitgaven en eventuele inkomstenbronnen. Laat niets weg, zelfs niet de kleine uitgaven. Die $10 en $20 abonnementskosten kunnen oplopen en een budget doen ontsporen als je ze negeert.

  1. Schrap niet-essentiele uitgaven

Ga naar de uitgavenkant van je budget en scheid de lijst in essentiele en niet-essentiele uitgaven. Het onderscheid zou voor de meeste posten duidelijk moeten zijn. Elimineer de niet-essentiele uitgaven en kijk eens goed naar de betalingen die u doet aan kredietverstrekkers of schuldeisers. Misschien wil je een persoonlijke lening herfinancieren of je creditcardschuld consolideren.

  1. Zet rekeningen op automatisch betalen

Als het budget rond is, is de volgende stap het automatiseren van betalingen van rekeningen. Het op tijd betalen van rekeningen elke maand voorkomt de mogelijkheid van late betalingen, kosten, en het maken van dubbele betalingen om in te halen voor gemiste betalingen. Deze stap kan helpen een spaarplan in stand te houden. Consistentie is belangrijk.

  1. Stel een directe storting in

Waarom hebben we deze stap niet genoemd voordat we autopay activeren? Met directe storting kan de salarisadministratie van uw werkgever uw salaris over uw verschillende bankrekeningen verdelen. Wanneer u de salarisadministratie uw instructies geeft, stuurt u genoeg geld om uw rekeningen te betalen naar de rekening die is ingesteld voor automatische betaling, en stort u het bedrag dat u aanwijst op de rekening voor het noodfonds. Als je kunt, overweeg dan een derde rekening te hebben die je alleen voor dagelijkse uitgaven gebruikt.

  1. Modify your spending habits

Laten we eens kijken. Je hebt je budget verlaagd en je rekeningen ingesteld op automatische betaling. Met directe storting wordt geld gestuurd naar de rekening voor het betalen van rekeningen en geld wordt gestuurd naar de noodfondsrekening. Hebt u een rekening voor dagelijkse uitgaven geopend? Sommige mensen gebruiken liever een prepaid debetkaart voor dagelijkse uitgaven, zodat ze niet meer kunnen uitgeven dan het bedrag dat op de kaart is geladen.

Wat u ook besluit, het is altijd een goed moment om uw uitgavengewoonten aan te passen. Probeer voor de verandering eens thuis te koken in plaats van afhaalmaaltijden te bestellen. Neem een paar keer per week een lunchpakket mee naar het werk. Maak je eigen koffie. Dit zijn allemaal veranderingen in uw levensstijl die u geld kunnen besparen. Voer ze uit en je kunt het bedrag dat elke maand op je spaarrekening staat misschien verhogen.

SPONSORED CONTENT

Notitie: De informatie in dit artikel is uitsluitend ter informatie en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiele omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire