header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Duurzame antwoorden van Etex op dringende uitdagingen in 2022

Apr 13, 2023 3:14 PM ET

Etex\’s duurzame antwoorden op urgente uitdagingen in 2022

Etex Jaarverslag 2022 – Eerste gecombineerde verslag

Etex, de wereldwijde producent van bouwmaterialen en pionier op het gebied van lichtgewicht bouw, heeft zijn eerste gecombineerde jaarverslag ooit gepubliceerd. In dit verslag presenteert het bedrijf op gelijke voet zijn economische, sociale en ecologische voetafdruk en prestaties. Het document belicht hoe Etex duurzame antwoorden gaf op de dringende uitdagingen van 2022. Tot de mijlpalen op het gebied van duurzaamheid behoren een daling van bijna 20% van de absolute CO? uitstoot (scopes 1 en 2) en 26,5% minder afval dat de afgelopen vijf jaar is gestort. Het rapport is hier beschikbaar : https://www.etexgroup.com/annualreport2022

Dit persbericht is ook beschikbaar in Frans, Nederlands en Spaans (klik op de links). Uitzonderlijke prestaties voor een uitzonderlijk jaar

Etex realiseerde een recordomzet van 3.714 miljoen EUR, een stijging met 25,0% in vergelijking met 2021, en de hoogste absolute waarde ooit voor de REBITDA van 645 miljoen EUR, een stijging met 13,2%. Dit ondanks een ongunstige zakelijke context in 2022 met de wereld nog steeds herstellende van de COVID-19 pandemie, samen met de invasie van Oekraine door Rusland, de energiecrisis en een ongekende wereldwijde inflatie. De lichtgewicht bouwoplossingen van Etex blijken gezien hun intrinsieke duurzame waarde uitstekend te beantwoorden aan de huidige behoeften bij zowel renovatie als nieuwbouw. Deze oplossingen zijn tot 45% minder emissie-intensief om te produceren in vergelijking met traditionele bouwmethoden, ze bieden tot zeven keer betere warmte- en geluidsisolatie waardoor de energie-efficientie en de emissies toenemen, en ze zijn beter recycleerbaar, flexibel en aanpasbaar. Alle details over de resultaten van Etex voor het volledige jaar 2022 vindt u hier.

Voortgang op Etex\’s weg naar duurzaamheid 2030

In 2022 lanceerde Etex zijn Road to Sustainability 2030 plan, met duidelijke doelstellingen op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn, diversiteit, gelijkheid en inclusie, circulariteit, decarbonisatie en klantenbetrokkenheid. Enkele van de reeds geboekte vorderingen die in het jaarverslag worden gepresenteerd zijn:

  • Daling van 19,9% van de absolute CO? uitstoot (scopes 1 en 2) tussen 2018 en 2022.
  • 100% van de verbruikte elektriciteit in Europa en Latijns-Amerika – en 74% wereldwijd – is gecertificeerde groene stroom, deels geproduceerd door fotovoltaische installaties op de productielocaties van Etex.
  • 5% minder afval dat sinds 2018 naar de stortplaats wordt gestuurd.
  • Etex\’s isolatiebedrijf URSA gebruikt 75% gerecycled en herbewerkt glas in zijn glaswolproducten, een stijging van 7% ten opzichte van 2019.
  • Voor de vijfde keer op rij kreeg Etex een verbeterde ESG-risicoclassificatie voor Sustainalytics van 16.9 waarmee het bedrijf als achtste in de categorie "Building Products" staat.

Aanvulling van Etex\’s duurzame aanbod met isolatie

Met de op een na grootste overname ooit, bijna 1 miljard euro, werd het bedrijf URSA via een vijfde divisie aan Etex\’s portfolio toegevoegd: Isolatie. URSA is een Europese leider in minerale glaswol en geextrudeerd polystyreen (XPS). Met zijn strategische focus op duurzaamheid en recyclingprogramma heeft URSA al in 2022 voor een aanzienlijke groei gezorgd en bleken zijn producten zeer gewild voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Betrokkenheid bij teamgenoten, in Oekraine en daarbuiten

Etex is er trots op dat het onmiddellijk ondersteunende acties heeft ondernomen voor zijn 250 Oekraiense teamgenoten en hun families zodra het conflict in hun land begon. Deze acties omvatten dagelijkse contacten, hulp om binnen Oekraine of Europa te verhuizen, financiele steun, overplaatsing van werk, opleiding en fondsenwerving. Etex heeft al verschillende juridische en operationele mechanismen opgezet om een actieve rol te spelen bij de wederopbouw van Oekraine.

De derde editie van de \’Me & Etex\’ employee engagement survey registreerde opnieuw een hoge participatiegraad van 84% en toonde een 84ngagement rate in heel Etex, een 1 ecreatie ten opzichte van vorig jaar maar nog steeds 4
boven de wereldwijde productienorm. De resultaten tonen de veerkracht van de teams na twee jaar COVID-19 en zullen Etex helpen zijn engagementtraject verder te verbeteren.

Andere recente ontwikkelingen

  • In maart 2023 heeft Etex Skamol , producent van isolatiematerialen voor hoge temperaturen, overgenomen. Met deze overname versterkt Etex zijn portefeuille van duurzame oplossingen in een markt die sterk ondersteund wordt door de behoefte aan energie-efficiente isolatieproducten en -oplossingen. Deze overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Meer informatie over deze overname is te vinden hier.
  • Vanaf april 2023 is Jochen Friedrichs het nieuwe hoofd van de divisie Building Performance . Sinds hij in juni 2022 bij Etex in dienst trad na de overname van URSA, heeft Jochen bijgedragen aan een soepele integratie van URSA binnen Etex terwijl hij aan het hoofd stond van de divisie Isolatie en belangrijke prestaties leverde.

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze stakeholders en uw feedback zal ons helpen onze volgende jaarverslagen te verbeteren.Neem een paar minuten de tijd om een korte enquete in te vullen door hier te klikken .

Over Etex

Etex is een wereldwijde producent van bouwmaterialen en pionier op het gebied van lichtgewicht constructies. Etex wil mensen over de hele wereld inspireren om leefruimtes te bouwen die steeds veiliger, duurzamer, slimmer en mooier zijn.

Ontstaan in 1905, met hoofdkantoor in Zaventem, Belgie, is Etex een familiebedrijf met meer dan 13.500 werknemers wereldwijd. Het bedrijf heeft meer dan 160 vestigingen in 45 landen en boekte in 2022 een omzet van 3,7 miljard euro en een REBITDA van 645 miljoen euro. Etex koestert een samenwerkings- en zorgcultuur, een pioniersgeest en een passie om het altijd beter te doen voor zijn klanten.

Etex heeft vijf R & D-centra die vijf wereldwijde divisies ondersteunen:

  • Building Performance: leider in gipsplaten en vezelcementplaten, en de wereldwijde referentie in brandbeveiligingsoplossingen voor de residentiele en commerciele segmenten.
  • Exteriors: leverancier van innovatieve, duurzame, hoogwaardige en mooie vezelcement buitenmaterialen voor architecturale, residentiele en agrarische projecten.
  • Industry: koploper op het gebied van engineering-expertise om de toekomst van hoogwaardige temperatuurisolatie en brandbeveiliging in de industriele, luchtvaart- en energiesector te stimuleren.
  • Insulation: toonaangevende Europese leverancier van minerale glaswol en geextrudeerd polystyreen (XPS) voor de isolatie van woningen en utiliteitsgebouwen.
  • New Ways: hightech, lichtgewicht, in de fabriek geassembleerde paneel- en modulaire oplossingen op basis van hout en staalskeletbouw.

Etex\’s wereldwijde portfolio omvat toonaangevende commerciele merken zoals Cedral, Durlock, EQUITONE, Eternit, Gyplac, Kalsi, Pladur, Promat, Siniat, Superboard en URSA.

Etex is Inspiring Ways of Living, voor meer informatie, bezoek onze website: www.etexgroup.com


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire