header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Leningen op afbetaling: Een manier om uw huis te financieren

Apr 13, 2023 3:12 PM ET

Een essentieel onderdeel van het kopen van een huis is het doen van een aanbetaling. Uw aanbetaling is het bedrag dat u vooraf betaalt voor uw huis of een andere grote aankoop, zodat u niet het hele bedrag hoeft te financieren. Hoe meer je op je aanbetaling kunt zetten, hoe minder je verschuldigd bent op je hypotheek.

Daarom wenden sommige mensen zich tot persoonlijke installatieleningen in Canada om hun aanbetaling te financieren.

Wat is een lening op afbetaling?

Een lening op afbetaling is een lening waarbij je regelmatig geplande betalingen doet, waarbij elke betaling gedeeltelijk naar het oorspronkelijk geleende bedrag gaat en gedeeltelijk naar de rente. Je gaat akkoord met de voorwaarden van de lening wanneer je wordt goedgekeurd, dus je weet elke maand hoeveel je moet terugbetalen, en je weet hoe lang het duurt om de lening plus eventuele rente terug te betalen.

In tegenstelling tot doorlopend krediet (zoals een creditcard) krijg je het geleende bedrag in een keer, dus je kunt niet meer bij het geld als het is terugbetaald.

Kan ik in Canada leningen op afbetaling gebruiken om een aanbetaling te doen?

In Canada kun je wat geld lenen om een aanbetaling te doen, zolang je niet het hele bedrag leent. Kredietverstrekkers hebben regels die vereisen dat je een bepaald percentage van de aanbetaling uit eigen middelen betaalt. Lenen voor de aanbetaling is alleen toegestaan als je laat zien dat je met je spaargeld aan de minimumeisen voldoet.

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van een lening op afbetaling voor een aanbetaling?

Ten eerste kan het je geld besparen op je hypotheek. Als je minder dan 20 eigen op een huis zet, moet je een hypotheekverzuimverzekering (vaak CMHC-verzekering genoemd) betalen. Hoeveel u moet betalen hangt af van de grootte van uw aanbetaling. Als u meer dan 20% kunt neerleggen, hebt u geen wanbetalingsverzekering nodig, wat u geld bespaart.

Bovendien kunt u uw nettowaarde laten groeien door in de markt te stappen. Huizen stijgen meestal in waarde na verloop van tijd – met enkele opmerkelijke dips in de markt als uitzondering. Over het algemeen is het gunstig om in de huizenmarkt te stappen voordat de prijzen nog meer stijgen. Een lening op afbetaling gebruiken om uw aanbetaling te verhogen kan het proces versnellen en u op weg helpen om uw financiele rijkdom te vergroten.

Omdat u de aflossingstermijnen van uw lening op afbetaling kunt bepalen – tot 60 maanden – kunt u een maandelijkse betaling vaststellen die bij uw budget past, zodat u financieel niet te veel geld kwijt bent.

Zijn er nadelen aan het lenen van geld voor een aanbetaling?

Er zijn nadelen aan elke keer dat je geld leent. Je maakt twee betalingen op je huis, tenminste totdat de lening op afbetaling is afbetaald, in plaats van een. Dit betekent ook dat je meer aan rente betaalt dan wanneer je zelf voor de volledige aanbetaling hebt gespaard.

Verder is een van de dingen waar kredietverstrekkers naar kijken bij het bepalen of je in aanmerking komt voor een hypotheek je debt service ratio, dat is het percentage van je inkomen dat opgaat aan woonlasten en andere schulden. Als u geld leent voor uw aanbetaling, is dat van invloed op uw schuldendienstquote, waardoor het bedrag dat u kunt lenen voor een hypotheek kan dalen.

De bottom line

Bij het kopen van een huis is het belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen van het lenen van geld om je aanbetaling te financieren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire