header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Fitness Cubed aan gezondheidsclaims voor Cubii Seated Elliptical Trainer te staken.

Apr 13, 2023 3:21 PM ET

New York, NY – 12 april 2023 – In een uitdaging aangespannen door Actegy Health Inc, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Fitness Cubed, Inc. niet langer uitdrukkelijk en impliciet beweert dat haar Cubii Seated Elliptical Trainer:

  • Verbetert kwaliteit van leven, mobiliteit, stijfheid en balans;
  • Stelt gebruikers in staat onafhankelijker te worden;
  • Vermindert pijn;
  • Biedt voordelen vergelijkbaar met wandelen;
  • Verbetert stappen, verbrandt calorieen, verbetert de bloedsomloop en geeft energie;
  • Verhoogt het energieverbruik;
  • Bewerkt meer dan de helft van de spiergroepen van het lichaam;
  • Geeft zijn voordelen in een korte tijd; en
  • Kan worden gebruikt als vervanging van bepaalde soorten revalidatieprogramma\’s, waaronder oefeningen die zijn voorgeschreven als standaardzorg na een operatie of een blessure.

NAD adviseerde Fitness Cubed ook om niet langer gekwantificeerde prestatieclaims te maken in verband met sommige van de bovengenoemde voordelen. De betwiste claims verschenen in vier televisiespots, waarbij de meeste claims werden gepresenteerd in de vorm van getuigenissen van gebruikers van Cubii of medische professionals gekleed in laboratoriumjassen.

Na zorgvuldige beoordeling van het door Fitness Cubed ingediende bewijs ter ondersteuning van haar gezondheidsgerelateerde claims, stelde de NAD vast dat dergelijk bewijs niet voldoende betrouwbaar was en beval aan om alle betwiste claims te staken.

NAD concludeerde dat een online enquete onder Cubii gebruikers die vragen beantwoordden over waargenomen veranderingen in pijn, activiteitenniveaus, stemming, slaap, bewegingsbereik, gebruik van evenwichtshulpmiddelen en afhankelijkheid van pijnmedicatie niet voldoende betrouwbaar was. De NAD merkte op dat zelfrapportage-enquetes onbetrouwbaar kunnen zijn, vooral wanneer de vragen de respondenten vragen om te rapporteren over omstandigheden die zeer persoonlijk en moeilijk objectief te meten zijn, zoals pijn, mobiliteit en levenskwaliteit. Bovendien biedt een onderzoek dat gebaseerd is op subjectieve metingen van verbetering en dat geen controle biedt voor variabelen die de resultaten kunnen beinvloeden, zoals levensstijl, dieet, medicijnen, enz, biedt geen betrouwbaar bewijs dat het product (Cubii) verantwoordelijk is voor de geclaimde voordelen, en niet de andere variabelen.

NAD heeft ook vastgesteld dat ander bewijs waarop Fitness Cubed zich baseert geen van haar claims kan ondersteunen.

Tijdens de procedure stemde Fitness Cubed er vrijwillig mee in om bepaalde claims, waaronder dat Cubii sterfte en morbiditeit vermindert en chronische aandoeningen behandelt, permanent te staken. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.

In de verklaring van de adverteerder stemde Fitness Cubed ermee in de aanbevelingen van de NAD op te volgen en verklaarde dat het "waarheid in reclame serieus neemt en de kans waardeert om deel te nemen aan het zelfreguleringsproces van de NAD". De adverteerder verklaarde verder dat hoewel hij "achter de juistheid van de betrokken reclameclaims staat en derden heeft betaald om studies uit te voeren met betrekking tot veel van de claims, hij ermee zal instemmen de claims te staken overeenkomstig de aanbeveling van de NAD."

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire