header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board beveelt Molson Coors aan te stoppen met "Light Beer Shouldn\’t Taste Like Water"-claim in twee advertenties

Apr 13, 2023 3:18 PM ET

New York, NY – 11 april 2023 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), het beroepsorgaan van BBB National Programs, heeft aanbevolen dat Molson Coors Beverage Company de bewering dat "light bier niet naar water zou moeten smaken. Het moet naar bier smaken" in de context van twee gewraakte advertenties voor Miller Lite.

De betrokken reclame, die verscheen in twee advertenties van 15 seconden, was aangevochten door Anheuser-Busch Companies, LLC. Na de beslissing van de NAD (Case No. 7183) ging Molson Coors in beroep tegen de aanbeveling van de NAD om de bewering dat "light bier niet naar water zou moeten smaken. It should taste like beer."

In overeenstemming met het NAD concludeerde het NARB-panel dat in de context waarin de claim in de gewraakte advertenties wordt gebruikt, de reclameslogan geen puffery is maar een vergelijkende claim die moet worden gestaafd in de vorm van een goed uitgevoerde smaaktest door de consument.

Verder vond het NARB panel dat Molson Coors geen onderbouwing voor de claim heeft gegeven, noch enig consumentenonderzoek met betrekking tot haar argument dat redelijke consumenten een vergelijkende claim niet zouden afnemen. Het NARB-panel concludeerde dat, in de context, de vergelijkende visuals en de voice-over plaatsing van de slogan in kwestie waarschijnlijk een vergelijkende claim communiceert aan ten minste een significante minderheid van redelijke consumenten.

Het NARB-panel beval Molson Coors aan om de claim dat "light bier niet naar water moet smaken. It should taste like beer" in de context van twee gewraakte advertenties, maar merkte op dat niets in haar beslissing de adverteerder belet om beweringen te doen met betrekking tot de smaakvoorkeur van de consument of andere beweringen met betrekking tot de smaakkwaliteiten van haar bier of concurrerende bieren, zolang deze naar behoren worden gestaafd.

Molson Coors verklaarde dat het "het zelfreguleringsproces van de NAD en de NARB steunt en de aanbeveling van de NARB zal naleven", hoewel het "het er niet mee eens blijft dat de zin \’light bier moet niet naar water smaken. Het zou naar bier moeten smaken\’ is allesbehalve gezwets, zelfs in deze context."

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU besluiten, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is de beroepsinstantie voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, bureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB dient als een laag van onafhankelijke industrie peer review die helpt om vertrouwen en naleving in NAD, CARU en DSSRC zaken te bevorderen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire