header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 redenen om een lening met onderpand aan te gaan

Apr 19, 2023 12:34 PM ET

Persoonlijke leningen kunnen gedekt of ongedekt zijn. Een gedekte lening vereist dat de lener een waardevol goed in onderpand geeft. Dit kan een huis, auto, geld op een spaarrekening of certificaat van deposito, sieraden, mooie kunst, of verzamelobjecten zijn. Als de lener zijn betalingen niet verricht, heeft de kredietgever het recht om het onderpand in beslag te nemen.

Een gewaarborgde lening kan riskant zijn, tenzij u er zeker van bent dat u deze kunt terugbetalen volgens de voorwaarden van uw contract. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat een gewaarborgde lening is en hoe het werkt. Lees verder voor meer informatie over waarom het gunstig kan zijn om een lening met onderpand af te sluiten.

Types van gedekte leningen

Niet alle gedekte leningen zijn gelijk. In feite zijn er verschillende soorten gewaarborgde leningen beschikbaar, zoals:

  • Hypotheken: Een hypotheek helpt je een huis te kopen. Maar als u in gebreke blijft, kan het huis in beslag worden genomen.
  • Home equity line of credit (HELOC): Net als een hypotheek wordt een HELOC gedekt door uw huis. De HELOC werkt als een creditcard, waardoor u naar behoefte geld kunt opnemen. De waarde van de HELOC is gebaseerd op het eigen vermogen van het huis. Eigen vermogen is het verschil tussen de waarde van het huis en wat er nog verschuldigd is op de hypotheek.
  • autoleningen: Een autolening wordt gebruikt om de aankoop van een auto te financieren. De geldschieter kan uw auto terugnemen als u uw betalingen niet kunt doen.

Top Four Reasons to Get a Collateral Loan

Er zijn een aantal redenen waarom u een lening met onderpand of zekerheid zou kunnen overwegen, waaronder:

1. Het kan gemakkelijker zijn om in aanmerking te komen voor

Als je niet het beste krediet hebt, kun je nog steeds goedgekeurd worden voor een lening met onderpand. Omdat deze leningen minder risico inhouden omdat de kredietverstrekker verliezen kan terugvorderen als een kredietnemer in gebreke blijft, staan veel kredietverstrekkers meer open voor het uitlenen van fondsen aan mensen met minder dan perfect krediet.

2. Lagere rente

Het goede nieuws is dat gedekte leningen meestal een lagere rente hebben. Een hogere rente kan een lener honderden of zelfs duizenden extra dollars kosten. Ongeacht uw credit score, kunt u in staat zijn om een aantrekkelijk tarief te vinden. Natuurlijk, hoe beter je krediet, hoe lager het tarief kan zijn.

3. Hoger leenbedrag

Vergeleken met de meeste ongedekte leningen, bieden gedekte leningen een hoger leenbedrag. Je kunt goedgekeurd worden voor een lening van tienduizenden tot honderdduizenden dollars. Dit hangt af van de kredietverstrekker, de lening die je aanvraagt en de waarde van het onderpand dat je verstrekt.

4. Veel opties

Veel kredietverstrekkers bieden gedekte leningen aan, waardoor het gemakkelijk is om rond te shoppen, opties te vergelijken en de juiste keuze te maken voor jouw unieke situatie. Je kunt je zelfs vooraf kwalificeren voor sommige beveiligde leningen en de leningsvoorwaarden bekijken zonder enige invloed op je krediet.

Alternatieven voor beveiligde leningen

Als je geen beveiligde lening wilt afsluiten of moeite hebt je ervoor te kwalificeren, zijn er andere opties. Een creditcard kan een geweldige manier zijn om uw dagelijkse uitgaven te dekken. Een andere optie is een ongedekte lening, waarvoor geen onderpand nodig is, maar waarvoor u wel een behoorlijke kredietscore nodig hebt. Daarnaast kun je geld lenen van vrienden en familie of een bijbaantje nemen zoals voedselbezorging of ride-share.

The Bottom Line

Een gewaarborgde lening kan je helpen om verschillende financiele doelen te bereiken. Deze lening kan gemakkelijker te krijgen zijn en heeft meestal een lagere rentevoet en/of een hoger leenbedrag dan een ongedekte lening. Doe altijd onderzoek en weeg uw opties af op basis van wat het beste werkt voor uw situatie.

SPONSORED CONTENT

Notitie: De informatie in dit artikel is uitsluitend ter informatie en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiele omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire