header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 valkuilen waar mensen in trappen als ze een lening aangaan en hoe ze die kunnen vermijden

Apr 19, 2023 12:39 PM ET

Een lening kan je helpen om verschillende financiele doelen te bereiken. Een lening kan van pas komen als je een huis wilt bezitten, in een nieuwe auto wilt rijden of een onverwachte uitgave wilt dekken. Je kunt een lening ook gebruiken om hoge renteschulden te consolideren.

Hoewel een lening een waardevol financieel product is, kunnen leners in een val lopen die tot stress leidt en hun financiele situatie verslechtert. Door bewust te zijn van wat de verschillende valkuilen zijn, kunt u ze vermijden. Hier is een korte lijst van verschillende verrassingen die mensen tegenkomen als ze een lening afsluiten die niet geschikt is voor hun situatie.

1. Het niet controleren van uw kredietrapport voordat u een aanvraag indient

De meeste kredietverstrekkers zullen uw kredietrapport opvragen wanneer u een lening aanvraagt. Door uw kredietrapport van tevoren te controleren, kunt u begrijpen welke soorten leningaanbiedingen u meer kans maakt, of u kunt besluiten dat u uw krediet wilt verbeteren en vervolgens een aanvraag indienen wanneer u krediettechnisch beter af bent.

U heeft meer kans op goedkeuring als u goed of uitstekend krediet hebt. Maar als je redelijk of slecht krediet hebt, is er een kans dat je aanvraag wordt afgewezen. Als tweede optie kan het nuttig zijn om meer te weten te komen over wat een veilige lening is als je toch een lening nodig hebt.

Bedenk deze vuistregel: een betere kredietscore kan leiden tot een lagere rente, wat zich vertaalt in honderden of zelfs duizenden dollars aan besparingen gedurende de looptijd van een beveiligde lening zoals een hypotheek of zelfs een nieuwe autolening.

2. Oneerlijk zijn bij uw leningaanvraag

Als aspirant-kredietnemer moet u de leningaanvraag eerlijk invullen. Aanvragen worden afgewezen als de kredietgever vaststelt dat u hebt gelogen over uw inkomen of werksituatie om uw kansen op goedkeuring met een aantrekkelijk tarief te vergroten.

U kunt ook een civiele rechtszaak of zelfs strafrechtelijke vervolging tegemoet zien, afhankelijk van de ernst van de leugen en wanneer het bedrog wordt ontdekt. Gebruik bovendien nooit informatie van iemand anders op uw sollicitatie. Dit is een ernstig misdrijf dat bekend staat als identiteitsdiefstal.

3. Het niet lezen van de kleine lettertjes

Het is maar al te gemakkelijk om de kleine lettertjes over te slaan wanneer je een leningsovereenkomst wordt voorgelegd. Het niet lezen van de overeenkomst, die een bindend juridisch contract is, kan leiden tot ongewenste verrassingen zoals kosten die u niet had verwacht. Lees het document grondig en zorgvuldig. Vraag de kredietverstrekker om duidelijkheid als u een deel niet begrijpt. Teken niet op de stippellijn en verbind je niet aan een lening voordat je alles hebt gelezen en begrepen.

4. Te veel krediet aanvragen

Het kan verleidelijk zijn om een lening van $50.000 aan te vragen wanneer je $5.000 nodig hebt om bijvoorbeeld een autoreparatie te betalen. Omdat overlenen kan leiden tot een schuldencyclus en een negatief effect op uw krediet, leen alleen het bedrag dat nodig is om uw uitgaven te dekken.

U kunt later altijd een andere lening aanvragen. Als je geld bij de hand wilt hebben voor noodgevallen, kun je overwegen om een kredietlijn aan te vragen, zodat je naar behoefte geld kunt opnemen en alleen rente betaalt over wat je leent.

De bottom line

Als je vertrouwd raakt met deze veelvoorkomende leenvalkuilen en ze probeert te vermijden, zal een lening je financiele situatie eerder helpen dan schaden. Een lening is een krachtig financieel instrument dat in verschillende situaties van pas kan komen.

SPONSORED CONTENT

Notitie: De informatie in dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiele omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire