header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Deze steden hebben de slechtste kredietscores

Apr 19, 2023 1:29 PM ET

Kan de plaats waar je woont van invloed zijn op je kredietscore? Het is mogelijk! Uit een studie uit 2022 van het bedrijf achter de FICO-scores blijkt dat er plaatsen zijn waar je statistisch gezien meer kans hebt op een van de laagste scores in het hele land. Waarom is dat, en wat moet u weten?

De factoren die uw FICO-score beinvloeden

Uw kredietscore is de som van meerdere factoren die bepalen hoe goed u kunt omgaan met het lenen van geld. Elke factor wordt gewogen op basis van belang door kredietverstrekkers en omvat:

  • Het aantal late betalingen (35%)
  • De hoeveelheid kredietgebruik (30%)
  • De gemiddelde leeftijd van het krediet (15%)
  • De mix van krediet (10%)
  • Het aantal harde onderzoeken (10%)

Mythen (en semi-mythen) die je score niet beinvloeden zoals je denkt

Ondanks dat kredietscorende factoren redelijk transparant zijn, zijn er veel voorkomende mythes waarvan zovelen lijken te denken dat ze hun kredietscore negatief beinvloeden. Deze komen vaak voort uit halve waarheden die worden verdraaid tot volwaardige mythen die ofwel geen effect hebben op uw krediet of het niet beinvloeden zoals u veronderstelt.

Bijvoorbeeld, er is een veel voorkomende misvatting dat het hebben van meerdere kredietkaarten uw krediet schaadt. Aan de oppervlakte kan het aantal creditcards dat u hebt uw score positief beinvloeden, dankzij uw kredietmix. Uw score kan echter snel omlaag schieten als uw saldi hoog zijn of als u een geschiedenis heeft van late betalingen op meerdere kaarten.

Er is ook het idee dat het gebruik van krediet counseling uw krediet kan schaden. Dit is een andere factor waar de waarheid wordt scheef en moet worden verduidelijkt. Ten eerste, gebruik maken van krediet counseling heeft geen invloed op uw krediet. Dat gezegd hebbende, kredietadviesdiensten worden meestal gebruikt door mensen die financiele moeilijkheden ondervinden en moeite hebben om hun schulden af te lossen. Als u goed staat bij de schuldeisers, kan het gebruik van kredietadviesdiensten uw score verbeteren.

De Amerikaanse steden met de laagste FICO-scores

Toen de Fair Issac Corporation hun onderzoek voltooide, ontdekten zij dat de gemiddelde inwoner van de VS een FICO-score heeft van ongeveer 716, die stevig in de "goede" categorie van scores wordt beschouwd! Er waren echter een paar stedelijke gebieden met een veel lager gemiddelde, meestal rond 695. Hoewel dat misschien geen groot verschil lijkt, halen die 21 punten de gemiddelde score van "goed" naar "redelijk", wat de kansen van de inwoners op concurrerende kredieten en leningen ernstig kan beinvloeden.

De steden in de VS met de laagste gemiddelde kredietscore zijn:

  • Houston, TX – 696
  • Miami, FL – 695
  • San Antonio, TX – 694

Waarom scoren deze steden zo laag?

Op basis van wat we weten over hoe credit scores worden getabelleerd, kunnen we een paar dingen afleiden:

  1. Onjuist onderwijs met betrekking tot financiele onderwerpen – Een belangrijke uitdaging is het relatieve gebrek aan prioriteit met betrekking tot financiele geletterdheid; veel scholen in heel Amerika hebben verzuimd om basiscursussen in persoonlijke financien aan te bieden, wat het leggen van een adequate basis voor hoge kredietscores kan belemmeren.
  2. Kosten van levensonderhoud vs. gemiddeld loon – Gemiddeld hebben zuidelijke steden lagere kosten van levensonderhoud dan noordelijke stedelijke gebieden, waardoor ze aan de oppervlakte betaalbaarder lijken. Dit is echter niet altijd het geval; in feite hebben veel zuidelijke steden relatief hoge armoede- en werkloosheidscijfers. De beschikbare banen hebben echter vaak lagere lonen. Texas houdt zich bijvoorbeeld aan het federale minimumloon van $7,25 per uur. Florida doet het iets beter met $11 per uur, maar dat is misschien nog steeds niet genoeg om de stijgende kosten voor eerste levensbehoeften te bestrijden, waardoor velen afhankelijk zijn van creditcards en roofleningen die ze zich niet gemakkelijk kunnen veroorloven.
  3. Geschiedenis van schulden – Inwoners van steden die hebben geworsteld met chronische schuldproblemen hebben vaak meer kans om een neerwaartse trend in hun kredietscore te ervaren. Dat komt omdat schuldeisers huiverig worden voor het verstrekken van leningen aan mensen die het moeilijk lijken te hebben en eerder geneigd kunnen zijn financiering uit de economie van een stad te halen als ze het als een aanhoudend probleem zien.

De bottom line

Als u overweegt te verhuizen naar een van deze gebieden, moet u weten dat er waarschijnlijk factoren buiten uw controle zijn die uw uiteindelijke score zullen beinvloeden. Echter, door bewust te zijn van de mythen en misvattingen rond credit scores, kunt u stappen ondernemen om potentiele schade te beperken en uw kansen op succes te verbeteren.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire