header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Meer banken proberen de kosten voor rood staan af te schaffen

Apr 19, 2023 1:08 PM ET

Bankoverschrijdingskosten zijn heel gewoon voor consumenten, maar sommige banken willen daar verandering in brengen. Zijn hun doelen volledig altruistisch, of is het vooral een zakelijke beslissing die hen meer helpt dan hun klanten? Dit is wat u moet weten.

Wat is een debetstandvergoeding?

Een debetstandvergoeding, of onvoldoende geldvergoeding (NSF), is een vergoeding die een bank in rekening brengt op de rekening van een consument voor alle transacties die het bedrag op hun rekening overschrijden. Dit kan varieren van een paar dollar tot honderden dollars en kan resulteren in aanzienlijke financiele sancties die u in een financieel gat brengen waar u moeilijk uit kunt komen. Het is zelfs mogelijk dat bankoverschrijdingen uw kredietwaardigheid kunnen beinvloeden als u niet voorzichtig bent.

Waarom komen overschrijdingskosten zo vaak voor?

Banken gebruiken "liquide" middelen om te betalen voor creditcards en leningen die ze aan hun klanten geven. Als een bank niet genoeg liquiditeit heeft, creeert dat een risico voor de bank en haar klanten, omdat deze schulden niet gemakkelijk kunnen worden terugbetaald als het slecht gaat. Met andere woorden, rekening-courantkredieten zijn een manier waarop banken ervoor zorgen dat ze genoeg liquiditeit hebben om de schulden van hun klanten terug te betalen. Het klinkt misschien contra-intuitief (hoe krijg je meer geld van iemand die niets heeft?). Toch is het historisch gezien een succesvolle afschrikkingstactiek om ervoor te zorgen dat klanten hun financien op orde houden.

De beweging om debetkosten af te schaffen

Sommige banken veranderen van tactiek en schaffen debetkosten helemaal af. Ally Bank, een online bank, was de eerste die de debetkosten afschafte om haar klanten te helpen het hoofd boven water te houden tijdens de COVID-19 pandemie. Sindsdien heeft zij de beslissing echter permanent gemaakt voor alle betaal- en spaarrekeningen.

Capital One werd de eerste "grote" bank die afzag van debetkosten. JPMorgan Chase volgde spoedig daarna door klanten een extra dag toe te staan om een negatief saldo terug te brengen tot $0 voordat er kosten in rekening worden gebracht. Maar waarom zouden deze grote bedrijven besluiten om zo\’n belangrijke inkomstenstroom te verliezen?

Redenen waarom een bank de debetkostenregeling zou kunnen afschaffen

Er zijn een paar redenen waarom het in het belang van een bank zou kunnen zijn om de debetkostenregeling voor betaal- en spaarrekeningen af te schaffen:

  1. Klantenloyaliteit – Geen kosten hebben kan een serieus concurrentievoordeel zijn in de markt, waardoor een bank aantrekkelijker wordt voor nieuwe en huidige klanten.
  2. Ze kunnen de kosten compenseren met andere producten – Een trouwe klant laten beginnen met een gratis betaalrekening is een uitstekende manier om de klantreis naar duurdere producten te beginnen. Klanten zullen werken met een bank die ze "leuk" vinden als ze klaar zijn voor meer producten, waardoor het gemakkelijker wordt om de uitgaven van een klant bij de bank uit te breiden.

Bijv. het gegarandeerde geld van de rente op een lening of creditcard kan een incidentele vergoeding van $ 35 meer dan goedmaken, vooral omdat er nooit een garantie is dat de klant zijn rekening rood zal zetten. Zelfs als een klant een tijdelijke 0
PR-aanbieding voor een saldo-overschrijvingskaart activeert (die de bonus geeft dat saldo-overschrijvingen ook uw krediet kunnen helpen), zal de bank statistisch gezien nog steeds meer geld verdienen via verlopen aanbiedingen en handelskosten.

  1. Het houdt toezichthouders op afstand – het Consumer Finance Protection Bureau onderzoekt momenteel Capital One voor zijn "grote afhankelijkheid" van debetkosten. Om verder onderzoek en boetes te vermijden, besloot Capital One de kosten voor rekening-courantkrediet volledig te schrappen, in de hoop dat het CFPB tevreden genoeg zou zijn om verder te gaan.

De bottom line

Onafhankelijk van de reden is de nieuwe strategie die banken gebruiken om rekening-courantkosten af te schaffen een nettowinst voor u als klant.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire