header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat wel en niet te doen bij een gewaarborgde lening

Apr 19, 2023 12:37 PM ET

Een gedekte lening wordt gedekt door onderpand, een waardevol goed dat u bezit, zoals een huis of auto. Als u de lening niet betaalt en in gebreke blijft, heeft de kredietgever het recht om beslag te leggen op uw onderpand om het verloren geld geheel of gedeeltelijk terug te krijgen. Daarom is een gegarandeerde lening minder riskant voor een geldschieter en kan het op zijn beurt gemakkelijker zijn om in aanmerking te komen.

Terwijl er vele soorten gegarandeerde leningen zijn, zijn de meest voorkomende hypotheekleningen, voertuigleningen, gedekte creditcards en gedekte persoonlijke leningen. Hoewel de onderpandeisen verschillen per type lening en kredietverstrekker, komen activa zoals uw huis, auto, contant geld op spaarrekeningen of certificaatdeposito\’s, of zelfs juwelen of kunstwerken vaak in aanmerking. Als u besluit om een gedekte lening te krijgen, zorg er dan voor dat u de volgende do\’s en don\’ts in gedachten houdt.

Do: Check Your Credit

Even though it might be easier to get approved for a secured loan than an unsecured loan, it\’s important to understand where you stand credit-wise. Bezoek AnnualCreditReports.com om gratis kopieen op te vragen van uw kredietrapporten van de drie belangrijkste kredietrapportagebureaus, Equifax, Experian en TransUnion.

Als u fouten of onnauwkeurigheden opmerkt, betwist deze dan bij het betreffende kredietbureau. Door dit te doen en uw krediet te verbeteren, kunt u een lagere rente en gunstigere voorwaarden krijgen.

Do: Vergelijk rentetarieven

Aanvaarding van de eerste gedekte lening waarvoor je wordt goedgekeurd kan verleidelijk zijn. Dit kan u echter honderden of zelfs duizenden extra dollars kosten gedurende de looptijd van de lening. Daarom moet u rondkijken en rentetarieven vergelijken voordat u een lening afsluit. Bij veel kredietverstrekkers kunnen potentiele kredietnemers zien of ze voor een lening in aanmerking komen. Door te zien of u prekwalificeert, kunt u erachter komen welke leningaanbiedingen voor u beschikbaar zijn zonder gevolgen voor uw kredietscore.

Do: Overweeg de risico\’s

Hoewel je een gewaarborgde lening kunt krijgen zonder goed krediet, moet je misschien genoegen nemen met een hogere rente. Als u een betrouwbare vriend of familielid hebt met een solide kredietscore, kunt u hem of haar vragen of hij of zij bereid is als medeondertekenaar op te treden. Het hebben van een medeondertekenaar kan uw kansen op goedkeuring verbeteren en kan zelfs betekenen dat u een fatsoenlijke of zelfs goede rente aangeboden krijgt. Vergeet niet dat als je in gebreke blijft op de lening, de medeondertekenaar wettelijk verantwoordelijk zal zijn, en je zet een actief dat je misschien nodig hebt op de lijn.

Do: Pay Attention to Fees

In een perfecte wereld, zou een gewaarborgde lening komen zonder kosten. De realiteit is dat veel kredietverstrekkers kosten in rekening brengen naast de rente. Deze kunnen zijn:

  • Aanvraagkosten
  • Ontwikkelingskosten
  • Aanvraagkosten
  • Sluitingskosten
  • Betalingsboetes

Zorg ervoor dat je alle kosten kent die je moet betalen en dat je zeker weet dat je ze kunt betalen voordat je de lening afsluit.

Don\’t: Vergeet de kredietverstrekker te onderzoeken

Niet alle kredietverstrekkers zijn gelijk geschapen. Voordat u zich verbindt aan een beveiligde lening, onderzoek de kredietgever. Bekijk zijn website en lees beoordelingen op gerenommeerde beoordelingssites. Zorg ervoor dat het een legitieme organisatie is met een positieve reputatie. Reviews met buitensporige kosten vooraf, torenhoge rentes en onredelijke beloftes zijn allemaal rode vlaggen.

Don\’t: Borrow the Maximum Amount Possible

Kijk naar je budget en bepaal hoeveel je je kunt veroorloven om terug te betalen. Alleen omdat een geldschieter u bijvoorbeeld een gedekte lening van $50.000 aanbiedt, betekent niet dat u daarmee moet instemmen. Overlenen kan je heel snel in een schuldencyclus sturen.

Don\’t: Vergeet betalingen te doen

Als je eenmaal een gedekte lening afsluit, is het jouw verantwoordelijkheid om deze terug te betalen volgens de voorwaarden van de overeenkomst. Zelfs een gemiste betaling kan een tol eisen op uw krediet, dus het is cruciaal om elke betaling op tijd te doen, elke keer. Gemiste betalingen kunnen u ook veel rente kosten.

Een ander ding om op te merken is dat als u te ver achter raakt met uw betalingen, de kredietgever beslag kan leggen op het onderpand dat u in ruil voor de lening heeft verstrekt. De kredietverstrekker kan bijvoorbeeld uw voertuig in beslag nemen of uw huis in beslag nemen wegens wanbetaling.

The Bottom Line

Een gewaarborgde lening kan een waardevol financieel instrument zijn, zolang u de juiste kiest en op tijd terugbetaalt. Of u nu een huis of een auto wilt kopen of gewoon wat geld wilt om uw huis te verbouwen of een onverwachte autoreparatie te dekken, het is de moeite waard om het te onderzoeken.

SPONSORED CONTENT

Notitie: De informatie in dit artikel is uitsluitend ter informatie en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiele omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire