header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wilt u uw carriere bevorderen?

Apr 19, 2023 1:14 PM ET

Je hoeft je niet vast te voelen zitten in je carriere om een verandering te zoeken. Veel mensen willen om allerlei redenen hogerop: een nieuwe uitdaging, meer geld verdienen, een andere omgeving of gewoon nieuwe verantwoordelijkheden. Hier zijn enkele strategieen die het gemakkelijker maken om hogerop te komen en je voorbereiden op het benutten van de kans als die zich voordoet.

Bouw je vaardigheden op

Het opbouwen van je vaardigheden geeft je een voorsprong op de concurrentie en maakt je een aantrekkelijker werknemer. Door de tijd te nemen om nieuwe vaardigheden te leren, zelf of via een formeel programma, laat je werkgevers en het management zien dat je het werk serieus neemt en geinteresseerd bent in je rol. Er zijn veel manieren om je vaardigheden op te bouwen, zoals het aannemen van een nieuw, uitdagend project of het volgen van een online cursus.

Bouw je netwerk op

Als het opbouwen van je vaardigheden een "wat je weet"-aanpak is, dan is het opbouwen van je netwerk de tegenhanger van "wie je kent". Het leggen van contacten in uw bedrijfstak kan u helpen vooruit te komen of u voor te bereiden op de volgende fase. Netwerkopbouw is er in vele vormen, van professionele netwerkborrels en sociale evenementen met collega\’s tot evenementen en symposia in de sector. Het uitbreiden van je netwerk kan je attenderen op nieuwe vacatures en een ingang bieden wanneer een kans zich voordoet.

Vind een mentor

Mentoren kunnen de stimulans zijn die je nodig hebt om op het volgende niveau te komen. Meestal heeft een goede mentor veel ervaring in uw branche en kan hij u begeleiden op basis van wat hij heeft geleerd. Een mentor kan een vriend, collega, manager of leraar zijn, en kan een persoon zijn die kritisch advies geeft over welke stappen je moet nemen om verder te komen en te groeien.

Neem spraakmakende projecten aan

Om op het volgende niveau te komen, moet je vaak nieuwe uitdagingen aangaan om je vaardigheden te testen en je ervaring uit te breiden. Het aannemen van spraakmakende projecten kan een geweldige manier zijn om dit te doen. Uitdagende projecten kunnen uw profiel bij uw collega\’s en managers verhogen en laten zien dat u in staat bent grote verantwoordelijkheden op u te nemen. Het kan ook nieuwe prestaties opleveren om toe te voegen aan je cv en mogelijkheden om in contact te komen met andere collega\’s die aan het project werken.

Op het juiste moment solliciteren

Timing kan een belangrijke factor zijn in het bevorderen van je carriere. Dit kan betekenen dat je solliciteert wanneer je net een groot project hebt afgerond, dat je wacht tot er een baan vrijkomt of dat je een nieuwe behoefte op je afdeling opmerkt. Blijf tijdens het opbouwen van je vaardigheden en cv op de hoogte van vacatures en kansen en wees klaar om te solliciteren als de tijd rijp is.

Evaluatie van een baanaanbieding

Als je eenmaal de kans krijgt om vooruit te komen, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het aanbod goed voor je is. Is dit de carrierestap die je wilde maken? Hoe zit het met de verantwoordelijkheden en de balans tussen werk en prive die de functie biedt? Zal het nieuwe salaris u in een veel betere financiele positie brengen? Een hoger salaris kan u helpen uw financiele doelen sneller te bereiken, zoals een aanbetaling op een nieuw huis, meer geld voor uw pensioen, of een permanente levensverzekering zoals gehele levensverzekering of universele levensverzekering. Als de vergoeding niet is wat u verwachtte in verhouding tot de toegenomen verantwoordelijkheden, kunt u proberen te onderhandelen.

De functie kan overeenkomen met sommige van uw behoeften, van vergoeding tot voordelen, maar dat is iets wat alleen u kunt bepalen. Weten wat je nodig hebt van de baan zal je helpen de juiste beslissing voor jou te nemen.

Bron: iQuanti


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire